شناسهٔ خبر: 70038096 - سرویس استانی
منبع: رکنا | لینک خبر

گردشگری روستایی کرمانشاه رونق می‌گیرد/بهشت گمشده را از دست ندهید!

رکنا: حدود ۲۵۰ روستا در سطح استان کرمانشاه به واسطه داشتن قابلیت‌های بالای گردشگری، می‌توانند مقصدی برای گردشگران باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا از کرمانشاه؛ علیرضا مرادی بیستونی  با اشاره به وجود حدود ۲۵۰۰ روستا در سطح استان، اظهار کرد: اوایل دهه ۸۰ پروژه‌ای در کشور تحت عنوان روستاهای هدف گردشگری کلید خورد که براساس آن در هر استان روستاهای با قابلیت بالای گردشگری شناسایی می‌شد تا در آنها زیرساخت‌ها برای ورود گردشگران فراهم شود. 

وی افزود: آن زمان در سطح استان کرمانشاه نیز ۱۴ روستا شامل ورمقان، چرمله، فش، هجیج، شمشیر، خانقاه، پیران، هرسم، سرخه دیزه، کندوله، شالان، نجوبران، گلین و حریر به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شدند. 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: از آنجایی که روستاهای بسیاری در کرمانشاه هستند که قابلیت‌های بالایی برای گردشگری دارند، طی سالهای اخیر حدود ۴۰ روستای دیگر را به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی کردیم که هنوز مصوب نشده‌اند. 

وی  افزود: هرچند در سال‌های گذشته تنها ۱۴ روستای کرمانشاه به عنوان روستاهای هدف گردشگری معرفی شده‌اند تا در آنها زیرساخت‌های گردشگری ایجاد شود، اما ما در استان به همین تعداد بسنده نکرده‌ایم و در برخی دیگر از روستاها که ظرفیت‌های زیادی برای جذب گردشگر دارند، زیرساخت‌هایی را ایجاد کردیم که از جمله آنها می‌توان به روستاهای کرتویج و شرکان اشاره کرد. 

مرادی بیستونی یادآور شد: طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم، حدود ۱۰ درصد از کل روستاهای استان یعنی حدود ۲۵۰ روستا دارای جاذبه‌های گردشگری هستند و می‌توانند مقصدی برای گردشگران باشند. 

گردشگری کرمانشاه

وی یکی از شاخص‌های مهم در روستاهای استان برای جذب گردشگران را جاذبه‌های فرهنگی غنی و طبیعت بکر این روستاها خواند و گفت: مردم این دیار به واسطه پیشینه بسیار کهن خود دارای فرهنگی بسیار غنی و قوی هستند و از طرفی شرایط جغرافیایی و آب و هوایی در این منطقه بگونه‌ای است که طبیعتی کوهستانی و بسیار بکر و طبیعی را داشته باشیم که هر دوی آنها می‌توانند برای گردشگران بسیار جذاب باشند. 

معاون گردشگری استان در ادامه با بیان اینکه طی سال‌های گذشته توزیع گردشگر در روستاهای گردشگر پذیر استان به خوبی صورت نگرفته، عنوان کرد: در حال حاضر روستاهای گردشگرپذیر منطقه اورامانات بیشترین جذب گردشگر را به خود اختصاص داده‌اند، چراکه علاوه بر تبلیغات، مردم این منطقه به این باور رسیده‌اند که گردشگری می‌تواند به گسترده‌تر شدن سفره‌ آنها کمک کند، به همین دلیل شرایط را برای ورود گردشگران مهیا می‌کنند، اما مردم سایر روستاهای استان هنوز به چنین باوری نرسیده‌اند. 

وی تاکید کرد: البته در سالهای اخیر تحرکات خوبی در برخی از مناطق شهرستان صحنه مانند روستای کندوله صورت گرفته، اما  هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارند و جای بیشتری برای جذب گردشگران دارند. 

مرادی بیستونی تصریح کرد: در شهرستان کرمانشاه هم منطقه‌ای محروم به نام سرفیروزآباد وجود دارد که می‌تواند یکی از مقاصد اصلی گردشگری کرمانشاه باشد، اما متاسفانه در سالهای گذشته چندان در این زمینه فرهنگ سازی بین مردم آن منطقه صورت نگرفته تا خود را مهیای حضور گردشگران کنند که در این رابطه باید کار شود.
رکنا در ادامه، اقدامات معاونت گردشگری کرمانشاه بعنوان متولی این امر در راستای تحقق رونق گردشگری روستایی را رصد و برای اطلاع مردم بویژه گردشگران منتشر خواهد کرد.