شناسهٔ خبر: 70002651 - سرویس اقتصادی
منبع: مشرق | لینک خبر

جی‌پی مورگان: ارزش یوان کاهش می‌یابد

بانک آمریکایی جی پی مورگان پیش بینی کرد که تغییرات در سیاست تجاری آمریکا در طول دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، از جمله افزایش چشمگیر تعرفه‌های محصولات چینی، موجب کاهش ارزش یوان تا ۱۵ درصد شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، بر اساس گزارش بانک آمریکایی جی‌پی مورگان که توسط بلومبرگ منتشر شده است، انتظار می‌رود تغییرات در سیاست تجاری آمریکا در طول دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، از جمله افزایش چشمگیر تعرفه‌های محصولات چینی، موجب کاهش ارزش یوان تا ۱۵ درصد شود.

در یادداشتی با عنوان "آمادگی برای طوفان" که این رسانه به آن دست یافته است، تحلیلگران این بانک پیش‌بینی کردند که تعرفه آمریکا برای واردات کالاهای چینی از ۲۰ درصد فعلی به ۶۰ درصد افزایش یابد و تعرفه‌های جدیدی نیز بر واردات از مالزی و ویتنام اعمال شود.

به گفته این استراتژیست‌ها، دولت چین ممکن است در پاسخ، ارزش یوان را کاهش دهد و تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای اعمال کند تا از اقتصاد ملی خود حمایت کند.

آن‌ها پیش‌بینی کردند که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال آینده میلادی، علی‌رغم این اقدامات، تقریباً یک واحد کاهش خواهد یافت و به ۳.۹ درصد می‌رسد.

جی‌پی مورگان تأکید کرد که در صورت اجرای سیاست مشابه سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۱۹ از سوی بانک مرکزی چین، کاهش احتمالی ۱۰ تا ۱۵ درصدی یوان "به‌طور قابل‌توجهی کمتر از کاهش ۲۸ تا ۳۰ درصدی خواهد بود که از این بانک می‌توان انتظار داشت" چرا که در آن زمان بانک مرکزی چین با کاهش ارزش پول خود، ۷۰ درصد افزایش تعرفه‌های آمریکا را جبران کرد.

در سال ۲۰۱۸، ترامپ تعرفه‌های واردات کالاهای چینی را از ۳ درصد به ۲۰ درصد افزایش داد.

پیش از این در ماه جاری میلادی، یوان به ضعیف‌ترین سطح خود در برابر دلار از اواخر سال ۲۰۲۳ رسید که ناشی از عدم قطعیت درباره پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود.

روز پنج‌شنبه، ارز چین در برابر دلار تقریباً در سطح ۷.۲۵ یوان معامله شد.

اوایل این هفته، ترامپ که از ۲۰ ژانویه کار خود را آغاز خواهد کرد، وعده داد که تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر تمامی محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک نیز اعمال خواهد کرد و تعرفه‌ها بر واردات از چین را به ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

جی‌پی مورگان پیش‌بینی می‌کند که اقتصادهای نوظهور، به‌ویژه صادرکنندگان محصولات تولیدی مانند مالزی، ویتنام و مکزیک، بیشترین آسیب را از جنگ تجاری آمریکا و چین متحمل شوند.