به گزارش ایرنا، محمدصادق رضایی عصر جمعه در حاشیه بازدید از زیرساختهای درمانی غرب مازندران از جمله رامسر، پیرامون رویکرد این نهاد برای توسعه و ارتقای زیرساختهای سلامت در مصاحبه اختصاصی به خبرنگار ایرنا گفت: اولویت دانشگاه علومپزشکی مازندران توسعه زیرساختهای درمانی در مناطق کم برخوردار است. به همین دلیل به دنبال آن هستیم ردیفهای اعتباری به سمتِ پروژههایی که در این مناطق قرار دارند، هدایت و در جای درست هزینه شود.
وی تامین اعتبار برای راهاندازی بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی جایگزین امام سجاد(ع) رامسر را از اولویتهای این نهاد برای بخشِ درمان رامسر توصیف کرد و افزود: در گذشته اقداماتی برای اجرای این طرح انجام شد، اما به دلایلی مسکوت باقی ماند. به همین دلیل به دنبال ان هستیم که مستندات و فرایند اداری پیرامون این زیرساخت را بهروزرسانی کنیم. ضمن اینکه نماینده مردم رامسر در مجلس شورای اسلام نیز به دنبال آن است که این طرح و اعتبار آن را در جدول ۲۰ و لایحه بودجه قرار دهد. ما نیز در تلاش هستیم که فرایند اداری آن را تسهیل کنیم.
او بیمارستان رامسر را داراین قوت و ضعفهایی دانست و تصریح کرد: در عین حال بیمارستانهای فعلی رامسر نیز در بحث درمانی و زیرساختی با چالشهای مواجه هست، در همین راستا امروز بازدیدی از بیمارستان انجام و قرار شد که تدابیر لازم در جهت تعدیل کاستیهای موجود پیگیری و عملیاتی شود. در همین راستا مقرر شد که چالشهای این بیمارستان بررسی و اولویتبندی و برای ما ارسال شود تا طی یک سال آینده اعتبارهای لازم تخصیص و چالشها تا اندازهای تعدیل شود.
بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی قلب تنکابن
رضایی در خصوص آخرین اقدامات برای بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی تنکابن نیز اظهار کرد: این بیمارستان با پیشرفت فیزیکی مناسب آماده شده است. همه مسوولین شهری برای سرعتبخشی در بهرهبرداری از آن پای کار هستند. ما نیز در تلاش هستیم که تجهیزات باقی مانده این بیمارستان، مجوزهای لازم، نیروی انسانی این زیرساخت درمانی را تهیه کنیم.
وی پیرامون آخرین وضعیت استقرار دانشکده علومپزشکی غرب مازندران گفت: برای ایجاد این زیرساخت در وهله نخست به دنبال اخذِ یک شناسه هستیم. هر زمان این فرایند تکمیل شد پیرامون مابقی فرایند استقرار تصمیمگیری انجام خواهد شد.
فرماندار رامسر: ضعف تجیهزات درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر نگران کننده است
فرماندار شهرستان رامسر نیز در حاشیه نشستِ بررسی چالشهای بیمارستان رامسر گفت: بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر درحالی از ضعفهای زیرساختی و تجیهزاتی رنج میبرد که علاوه بر مردم منطقه و گردشگران چند میلیونی به اهالی شهرستانهای شرق گیلان نیز خدمات درمانی ارایه میکند. این زیرساختِ درمانی در شرایطی خدمات ملی و منطقهای ارایه میدهد که در مدت اخیر پزشکان در حین عمل جراحی با چالشهای ناشی از نبود و نقصِ تجیهزات مواجه شدهاند و همین امر نارضایتیهای بسیاری را برای بیماران و خانوادههای آنان در پی داشته است.
ابراهیم شیرودعشوریان کمبود نیروی انسانی از جمله پزشک اورژانس را از دیگر ضعفهای برجسته به ویژه در ایام پیک مسافر معرفی کرد و افزود: نامهنگاریهای زیادی برای رفعِ نواقص انجام شده که تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته است. برای مثال بررسیها نشان میدهد، نبودِ نیروی انسانی و پزشک اورژانس در این بیمارستان باعث شده که زمان انتظار بیمار گاهی به بیش از سه ساعت میرسد که وضعیت نامطلوبی است. از سوی دیگر این زیرساختِ درمانی با ضعفِ تجیهزاتِ آزمایشگاهی، تجهیزات سیتیاسکن، نبودِ آمبولانس در زمانِ مناسب برای انتقال بیمار، کمبودِ دارو در داروخانه ۱۳ آبان نیز دست به گریبان است.
وی افزود: یکی از موضوعات سوالبرانگیز برای زیرساخت درمانی رامسر این است که چرا و به چه علت مصوبه ساختِ بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر در این بازه زمانی مسکوت ماند و پیگیری برای آن انجام نشد.
نماینده عالی دولت واگذاری بیمارستان ۳۰ تختخوابی کتالم به دانشگاه آزاد تنکابن را از دیگر چالشهای درمانی و زیرساختی این شهرستان معرفی کرد و یادآور شد: این بیمارستان پیش از واگذاری و حتی در سالهای نخستِ واگذاری، خدمات درمانی قابل توجه و کاملی به مردم ارایه میکرد، اما طی سالهای اخیر تجیهزات و خدماتِ درمانی آن به حداقل کاهش یافته و به محل نارضایتی مردم تبدیل شده است. این بیمارستان را بار دیگر به علومپزشکی بازگردانید و خدمات آن را به حالت سابق برگردانید.
او در ادامه با اشاره به فعالیت دانشگاه پردیس بینالملل و اینکه یک امتیاز برای رامسر محسوب میشود، تصریح کرد: مدیریت این زیرساخت دانشگاهی باید به گونهای باشد که درآمدهای حاصل از آن، پزشکان و زیرساختهای اقامتی آن به بخش درمان هم کمک رسانی کنند.
وی افزایش خدمات مرکز جامع سلامت شهر دالخانی و حضور بخش خصوصی در این مرکز را از راهکارهای کاهش بارِ مراجعه درمانی به بیمارستان رامسر معرفی کرد و ادامه داد: کد دار شدن پایگاه اورژانس جواهرده با توجه به مسافت ۷۰ کیلومتری از دیگر نیازمندیهای این منطقه محسوب میشود که می بایست پیگیری و عملیاتی شود.
این مقام مسوول نسبت به تعلل در استقرار دانشکده علوم پزشکی غرب مازندران ابراز نگرانی کرد و افزود: تاسیس این دانشکده به واسطه منافع اعتباری و درمانی حایز اهمیت است که می بایست با جدیت پیگیری و مستقر شود.
به گزارش ایرنا، یکی از مطالبههای جدی رامسریها در سالهای اخیر تجهیز و نوسازی بیمارستان امام سجاد(ع) یا ساختِ یک بیمارستان جدید برای این شهر گردشگرپذیر بود.
بیمارستان فعلی رامسر به دلیل اینکه حدود هفت دهه از زمان ساخت آن میگذرد، از نظر ساختمانی و تجهیزاتی دیگر پاسخگوی نیازِ شهروندان، گردشگران چند میلیون نفری و اهالی شرق گیلان که برای دریافت خدمات درمانی به این منطقه میآیند، نیست و با کمبودها و کاستیهای متعددی دست به گریبان است. به همین دلیل برای ارایه خدمات مطلوب به گسترش فضا و ارتقای تجهیزات نیاز دارد.
از سوی دیگر این بیمارستان یکی از زیرساختهای درمانی مازندران است که در ۲ سال گذشته مجوز پذیرش بیماران خارجی در راستای گردشگری سلامت دریافت کرده است و همین موضوع اهمیت و لزوم ارتقای تجهیزات، فضای مدرن و ارایه خدمات مطلوب در این بیمارستان را دو چندان میکند. زیرا از این طریق میتواند متقاضیان درمان از کشورهای همسایه را به این شهر بکشاند و از این طریق زنجیره گردشگری سلامتِ رامسر را تکمیل کند.
این عقبماندگی درحالی رخ داده که هیات وزیران در سال ۱۳۸۹ ساختِ بیمارستان جایگزین و ارتقای تجهیزات این بیمارستان را تصویب کرد. اما در حالی که ۱۴ سال از این مصوبه گذشته و از آن زمان چهار دولت بر سرکار آمدند، اتفاقی برای تنها زیرساخت درمانی این شهرستان رخ نداده و کلنگِ بیمارستان جایگزین بر زمین نخورده است.