شناسهٔ خبر: 69996544 - سرویس اقتصادی
منبع: بهار | لینک خبر

تشدید بحران دلار‌های تقلبی در ترکیه

صاحب‌خبر -
گروه اقتصادی: رفته‌رفته جزئیات بیش‌تری از بحران دلارهای تقلبی در ترکیه آشکار می‌شود. بنا بر اطلاعات کنونی، این اسکناس‌ها از مرز جنوب شرقی به ترکیه وارد شده و و ارزش مجموع آن‌ها بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده است.
ترکیه با بحران دلارهای جعلی روبرو شده است؛ بحرانی که تجارت فیزیکی این کشور را تحت تأثیر قرار داده است. طبق گزارش منتشره در وب‌سایت "خبرلر"، بسیاری از دستگاه‌های موجود در صرافی‌ها و بانک‌های ترکیه قادر به تشخیص این اسکناس‌های تقلبی نیستند و آخرین اطلاعات حاکی از آن است که این موضوع می‌تواند بسیار گسترده‌تر و سازمان‌یافته‌تر از ارزیابی‌های فعلی باشد.
بر اساس گزارش منتشره خبرترک، اطلاعاتی که تا کنون به دست آمده نشان می‌دهد که اسکناس‌های تقلبی از مسیر‌های غیرقانونی مرزهای جنوب شرقی به ترکیه قاچاق شد‌ه‌اند.
به نظر می‌رسد که نخستین معاملات بانکی با دلارهای جعلی در مناطقی توریستی مانند آنتالیا، ازمیر، آنتپ و استانبول انجام گرفته باشد.
شهری هم که ادعا می‌شود اولین بار ماجرا در آن آغاز شده باید غازی‌آنتپ (غازی‌عینتاب) در استانی به همین نام باشد که گفته می‌شود بیش‌ترین فعالیت تجاری مربوط به سوریه و عراق در آنجا صورت می‌گیرد.گفته می‌شود، یکی از اولین موارد فاحش مربوط به دلارهای تقلبی به هنگام خرید ارز دیجیتال در آنتالیا رخ داده است. مدتی است در معاملات با روسیه و برخی کشورهای عربی پرداخت‌ها با ارز دیجیتال تتر (USDT) انجام می‌گیرد که قیمت هر واحد آن برابر با یک دلار است.
خبرترک می‌نویسد، در صرافی‌ها تتر در تبادل با دلار و یورو فروخته می‌شود. منابع آگاه گفته‌اند که اخیرا تلاشی برای خرید صدهاهزار دلار رمزارز در آنتالیا صورت گرفته اما این بار خریدها با دلارهای تقلبی انجام می‌شده که دستگاه‌های شمارش پول قادر به تشخیص آن‌ها نبوده‌اند.سرانجام آن‌چه که دستگاه‌های صرافی‌ها و بانک‌ها قادر به تشخیص آن نبودند را کارشناسان با بررسی دقیق دستی خود انجام دادند و کاشف به عمل آمد که دلارها جعلی است.ده‌ها نفر در ترکیه در رابطه با تحقیقات پلیس در مورد پولشویی و تأمین مالی تروریسم و مواردی مانند خرید طلای غیرقانونی با دلارهای تقلبی به‌تازگی بازداشت شده‌اند.بحران دلارهای تقلبی تبادل فیزیکی ارز در بانک‌ها و صرافی‌های ترکیه را معلق و معاملات کلان ارز در بانک‌ها و صرافی‌ها را متوقف کرده است.
در ابتدا تخمین زده شده بود که در بازار حدود  ۶۰۰ میلیون دلار جعلی پخش شده اما اینک گفته می‌شود که این مبلغ ممکن است بالغ بر بیش از یک میلیارد دلار باشد.
 مصطفی اونور، عضو هیأت‌مدیره انجمن مؤسسات و صرافی‌های مجاز ترکیه گفت، برای جلوگیری از مال‌باختگی شهروندان، صرافی‌ها و مؤسسات مالی مجاز موظف شده‌اند موقتا خرید و فروش اسکنا‌س‌های ۵۰دلاری و ۱۰۰دلاری چاپ قبل را متوقف کرده و منتظر به‌روز رسانی نرم‌افزار‌های دستگاه‌های پول‌شمار بمانند که ممکن است حدود یک هفته یا ۱۰ روز طول بکشد.
اونور افزود، جعل این اسکناس‌ها بسیار ماهرانه صورت گرفته طوری که تنها متخصصان می‌توانند متوجه موضوع شوند و بسیاری از دستگاه‌های خودپرداز و پول‌شمارهای بانکی از تشخیص آن‌ها عاجزند.