شناسهٔ خبر: 69979243 - سرویس اجتماعی
منبع: ایمنا | لینک خبر

نگاهی به کارنامه بارش‌ها در هفته هشتم سال زراعی؛

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

در هفته هشتم سال زراعی، میانگین بارش کشور نسبت به بلندمدت ۲.۹ میلی‌متر کمتر و هوا ۱.۷ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از بلندمدت بود و تا یازدهم آذر، بارش در نوار ساحلی خزر، دامنه جنوبی البرز غربی و زاگرس شمالی، بیشتر از نرمال و در بیشتر مناطق مرکزی، شرقی و جنوبی کشور، کمتر از نرمال است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، طی هفته هشتم از سال زراعی جاری (از تاریخ بیست‌ویکم تا بیست‌وهفتم آبان) استان‌های واقع در نیمه شمالی کشور بیشترین بارندگی را داشته‌اند.

میانگین بارش استان آذربایجان غربی یک میلی متر، اردبیل ۲.۸ میلی متر، تهران ۵.۵ میلیمتر، سمنان ۰.۱ میلی متر، قم ۳.۳ میلی متر، گیلان ۹.۱ میلیمتر، مازندران ۱.۵ میلی‌متر و همدان ۳.۲ میلی‌متر از میانگین بارش بلند مدت در طی این هفته بیشتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت ۲.۹ میلی‌متر کمتر بوده است.

بیشینه بارش تجمعی این هفته در ایستگاه‌های رضوان شهر و رودسر تازه آباد در استان گیلان به ترتیب به میزان ۱۴۳.۵ و ۱۲۶۰ میلی‌متر و ایستگاه خشکدران در استان مازندران به میزان ۱۲۵ میلی‌متر ثبت شده است.

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

ثبت بارش کمتر از نرمال در ۸ استان کشور

بر اساس نقشه انحراف مجموع بارش تجمعی هفته هشتم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰)، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت طی این هفته در بیشتر استان‌های کشور در شرایط نرمال بوده است.

استان مازندران در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۸۰۰ میلی‌متر و در بخش‌های دیگری، بارش کمتر از نرمال تا ۱۰۰ میلی‌متر داشته است و استان‌های گیلان، اردبیل، همدان، تهران سمنان و مرکزی در بخش‌هایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا ۶۰۰ میلی‌متر داشته‌اند.

استان‌های کردستان، کرمانشاه، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر در بخش‌هایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا ۸۰ میلی‌متر داشته‌اند و وضعیت سایر استان‌های کشور در در شرایط نرمال بوده است.

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

ترسالی خفیف تا متوسط در ۹ استان به ثبت رسید

نقشه وضعیت خشکسالی طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI نشان می‌دهد بخش‌هایی از استان‌های واقع در یک سوم شمالی کشور و دامنه‌های زاگرس از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط خشکسالی ضعیف تا متوسط بوده‌اند.

استان‌های یزد، سیستان و بلوچستان و هرمزگان در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف داشته‌اند و استان‌های خراسان جنوبی، سمنان، مازندران، تهران، قم و آذربایجان غربی در بخش‌هایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط و در بخش‌های دیگر، خشکسالی ضعیف تا متوسط داشته‌اند.

استان‌های کرمان و بوشهر در شرایط نرمال بوده‌اند و سایر استان‌های کشور در تمام یا بخش‌هایی از مساحت خود خشکسالی ضعیف تا متوسط داشته‌اند.

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

هوا ۱.۷ درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از وضعیت نرمال بود

نمودار و نقشه مربوط به اختلاف میانگین دمای هفته هشتم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلندمدت (۱۳۹۹ - ۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استان‌ها نشان می‌دهد در کل کشور ۱.۷ درجه سانتی‌گراد افزایش داشته است و بیشتر استان‌های کشور روند افزایش دما را تجربه کرده‌اند.

بیشترین بی‌هنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان لرستان به میزان ۳.۲ درجه سانتی‌گراد و بیشترین بی‌هنجاری منفی دما مربوط به استان گلستان به میزان ۰.۵ درجه سانتی‌گراد بوده است.

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

بارش‌ها کمتر و هوا گرم‌تر از بلندمدت بود + جدیدترین پیش‌بینی بارندگی‌ها در کشور

جدیدترین پیش‌بینی بارش‌ها در کشور

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، از پنجم تا یازدهم آذر، بارش در نوار ساحلی خزر، دامنه جنوبی البرز غربی و زاگرس شمالی، بیشتر از نرمال و در بیشتر مناطق مرکزی، شرقی و جنوبی کشور، کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال تا کمتر از آن است.

از تاریخ دوازدهم تا هجدهم آذر، در عمده مناطق نیمه شمالی و مرکزی کشور، بارش‌ها در محدوده نرمال خواهد بود و در استان‌های ساحلی خزر و مناطق محدودی از سایر استان‌های واقع در شمال غرب، بارش‌ها گرایش به بیشتر از نرمال دارد و بارش سایر مناطق کشور کمتر از نرمال پیش بینی شده است.

از تاریخ نوزدهم تا بیست‌وپنجم آذر، بارش در نیمه شمالی و جنوب غربی کشور در محدوده نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال برآورد می‌شود.

هوا سردتر می‌شود؟

از پنجم تا یازدهم آذر، دمای هوای کشور نسبت به هفته پیش به مقدار زیادی متعادل می‌شود، به طوری که در نوار شرقی، شمال شرق و سواحل مرکزی خزر، نرمال و برای سایر مناطق از یک تا ۳ درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال پیش بینی شده است.

دمای هوا در بازه زمانی دوازدهم تا هجدهم آذر، در مناطق پست داخلی و جنوب کشور از یک تا سه درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال و در سایر مناطق تا یک درجه سانتی‌گراد بیشتر از آن خواهد بود.

طی بازه زمانی نوزدهم تا بیست‌وپنجم آذر، دمای هوا به نسبت کاهش می‌یابد و در نوار جنوبی و بخش‌هایی از حوضه آبریز کویر مرکزی، دمای هوا تا یک درجه سانتی‌گراد بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال با گرایش به کمتر از آن خواهد بود.