شناسهٔ خبر: 69965975 - سرویس استانی
منبع: ایلنا | لینک خبر

ایلنا از سیستان و بلوچستان گزارش می دهد؛

2000 خانوار روستایی منطقه سفیدکوه از راه روستایی مناسب بی بهره‌اند

ایلنا از سیستان و بلوچستان گزارش می دهد؛ آب، راه و بسیاری از اولویت‌های زندگی که به راحتی در سراسر این کشور پهناور در دسترس مردم قرار گرفته، به عنوان حلقه‌های گمشده زندگی مردم روستا نشین حیدربند از توابع بخش بنت در جنوب سیستان و بلوچستان است. هرکدام از مردم این روستا به دنبال حل مشکلات‌شان هستند تا بتوانند از روستای‌شان، جایی برای زندگی بسازند.

صاحب‌خبر -

به‌ گزارش خبرنگار ایلنا، امروزه در تمامی مناطق شهری و روستایی کشور، مردم از نعمت آب، برق و جاده برخوردارند اما در سیستان و بلوچستان هنوز روستاهایی وجود دارند که از‌ ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی بی‌بهره‌اند. کم آبی، خشکسالی، گردو خاک و مشکلات فراوان دیگر، داستان زندگی این روزهای‌ مردم این استان پهناور است.

کم نیستند تعداد روستاهایی که با کمترین میزان بارندگی دیگر راهی برای رفت و آمد ندارند و ارتباط شان با دنیا قطع می شود.

مردم این روستاها به دلیل نداشتن راه ارتباطی مناسب و عدم انجام جاده سازی برای روستاهای شان، برای رفع نیازهای زندگی در زمان بارندگی یا باید سوار بر قایق تردد کنند، یا باید عطای رفتن به شهر را به لقایش ببخشند.

اهالی روستاهای زیادی هستند که پس از بارندگی ها روزها و گاهی هفته ها در انتظار بازگشایی راه ارتباطی شان می مانند و از آنجایی که مسیر رفت و آمدشان بستر رودخانه است تا فروکش کردن آب رودخانه باید از راه های فرعی پر از سنگلاخ و سخت گذر تردد کنند.

روستای حیدربند، یکی از این روستاها است که تنها 25 کیلومتر با بخش بنت فاصله دارد اما جاده هایش هنوز خاکی است و این 25 کیلومتر مسیر خاکی، راه تردد حدود 2000 خانوارِ ساکن در 17 روستای منطقه سفیدکوه است‌.

2000 خانوار منطقه سفیدکوه در انتظار ساخت جاده‌ای برای تردد

دهیار روستای حیدربند در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: منطقه سفیدکوه به ویژه روستای حیدربند از توابع بخش بنت، مشکلات زیادی دارد که یکی از این مشکلات راه ارتباطی است که امان مردم را بریده و آنها را برای رفت و آمد به مرکز شهرستان با مشکلات زیادی مواج کرده است.

علی بلوچی افزود: فاصله روستای حیدربند تا بخش بنت 25 کیلومتر است که این 25 کیلومتر، تنها راهِ ارتباطیِ 17 روستا و حدود 2 هزار خانوار منطقه سفید کوه بنت است.

وی ادامه داد: متاسفانه با کوچکترین بارندگی و در پی آن، طغیان رودخانه ها و جاری شدن رودهای کوچک و بزرگ، تمامی مسیرهای ارتباطی روستاهای منطقه سفیدکوه مسدود می شود و مردم دیگر نمی‌توانند تردد کنند.

بیل و کلنگ، تجهیزات قابل دسترس مردم برای بازگشایی راه‌ها

وی افزود: هر زمان که باران شروع می‌شود، تمام ارتباط مان با شهرستان قطع می‌شود و زمان می‌برد تا که کسی به دادِ مردم روستا برسد، از این رو مردم برای حل این مشکل  ناچارند چندین روز با بیل و کلنگ راه ها را برای تردد بازگشایی کنند.

وی در ادامه‌ گفت: گاهی روزها و حتی هفته ها زمان می برد تا مسیر ارتباطی روستاهای منطقه سفید کوه بازگشایی شود و برای جابجایی زنان باردار، بیماران اورژانسی و تامین مایحتاج زندگی مردم روستا و حتی تردد دانش آموزان، با مشکل مواجه می شویم.

تعیین سهمی از سفر ریاست جمهوری برای ساخت جاده‌های روستایی 

وی‌افزود: بارها مشکل راه ارتباطی منطقه را به گوش مسئولان رساندیم و درخواست کردیم که فکری به حال مردم روستاهای منطقه سفید کوه شود. اما متاسفانه نتیجه‌ای حاصل نشد. ما تقاضا داریم از مصوبات سفر آینده ریاست جمهوری به بلوچستان، سهمی برای راه‌های روستایی در نظر گرفته شود، چرا که خرابی جاده ها و نبود راه ارتباطی گاهی برای مردم به قیمت جانشان تمام می شود و در این مسیر عزیزان شان را از دست می‌دهند.

وی در پایان گفت: امیدواریم صدای مان به گوش مسئولان برسد و شاهد ساخت جاده ارتباطی منطقه سفید کوه باشیم.

گاهی به دلیل نبودِ راه دسترسی، مدارس حدود یک هفته تعطیل می‌شود

یکی از معتمدین روستای حیدربند در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: راه های روستای حیدربند و منطقه سفید کوه پر از خاک و سنگلاخ است، در زمان بارندگی و سیل، هیچ راهی برای رفت و آمد وجود ندارد و گاهی به دلیل نبودِ راه دسترسی، مدارس حدود یک هفته تعطیل می شود.

خداداد بلوچ افزود: بسیاری از جوانان و مردم روستا برای تردد از موتور سیکلت یا سواری استفاده می کنند که در زمان بارندگی ها اصلا امکان تردد این وسایل نقلیه هم وجود ندارد و حتی در برخی موارد خودروهای شاسی بلند هم به سختی از آب عبور می کنند.

وی گفت: در زمان بارندگی زنان باردار و بیماران راهی برای تردد ندارند و در بسیاری از موارد بارندگی سبب حرکت عقرب و مار در روستاها می شود و اگر کسی دچار عقرب گزیدگی یا مارگزیدگی هم شود راهی برای رفتن به مرکز درمانی ندارد و یا ناچاریم از درد بمیریم یا منتظر بمانیم راهی برایمان باز شود.

در زمان بارندگی هیچ معلمی سرِکلاس درس حاضر نمی‌شود

وی اظهار داشت: از آنجایی که بسیاری از معلمان روستا و منطقه، غیربومی هستند و برای تدریس باید از شهر بیایند، در زمان بارندگی راهی برای رفت و آمد ندارند و دانش آموزان باید بدون معلم سر کنند. در زمان امتحانات هم که بسیاری از دانش آموزان از امتحان شان جا می‌مانند.

وی افزود: 17 روستا که همجوار منطقه سفید کوه هستند و حدود 1800 خانوارِ روستاهای دیگر مانند روستای حیدربند، در انتظار ساخت جاده هستند و مشکلات در زمان باران و سیل برای همه یکسان است و تمامی این روستاها مسیر ارتباطی شان با بنت قطع می شود.

وی در ادامه گفت: از آنجایی که استاندار سیستان و بلوچستان پیش از این معاون عمرانی استاندار بوده و از درد مردم روستایی مطلع است، امیدواریم تدبیری بیاندیشند تا راه های روستایی منطقه سفید کوه که 18 روستا و 2 هزار خانوار را درگیر مشکلات متعدد کرده، ساخته شود.

تسطیح راه های روستایی هر 6 ماه یک بار

سرپرست اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نیکشهر در هم در این به خبرنگار ایلنا اظهار داشت: در منطقه سفیدکوه چند پارچه آبادی است و بخشی از آبادی های این منطقه، عشایری هستند و امورات روستایی شان باید از طریق امور عشایری پیگیری شود. مشکلات روستای حیدربند هم به دلیل عشایری بودن باید از طریق امور عشایری رفع شود.

عبدالغفور سابکزهی عنوان کرد: اقداماتی که اداره راه نیکشهر برای مناطق عشایری انجام می دهد بر حسب وظیفه است و مردم هم برای حل مشکلات راه ارتباطی شان اداره راهداری را می شناسند.

وی افزود: راه ارتباطی منطقه سفید کوه خاکی است و هر از چندگاهی با گریدر تیغ زنی می شود.

سابکزهی عنوان کرد: ما پروژه‌های راهداری را پیشنهاد می دهیم. برای اصلاح مسیر ارتباطی منطقه سفیدکوه هم پیشنهاد دادیم که چنین روستاهایی با این میزان جمعیت وجود دارد و راه ارتباطی شان مشکل دارد. 

وی افزود: به اداره کل راهداری پیشنهاد می دهیم و پس از آن پیشنهادات بررسی و ردیف اعتباری برای آن ها تعیین می شود و تصمیمات در اداره کل اخذ می شود.

وی عنوان کرد: طبق قانون هر 6 ماه یکبار باید راه ها تسطیح شوند، در برخی موارد، راه های ارتباطی پس از یک ماه تسطیح،   با بارش مجدد باران، آسیب می بینند.

وی عنوان کرد: در منطقه سفید کوه هم تسطیح انجام شده اما پس از بارندگی ها دوباره مسیر خراب شده است. ماشین  گریدر هم باید طبق مسیر تعریف شده کار را به پایان برساند که در حال حاضر یک دستگاه گریدر در روستای دیگری به کار گرفته شده و پس از اتمام کار، برای تسطیح جاده، به منطقه سفیدکوه منتقل می شود.

لازم به ذکر است که به رغم پیگیری های متعدد خبرنگار ایلنا، پاسخی از معاونت عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان، به این دغدغه روستاییان منطقه سفیدکوه از توابع بخش بنت، دریافت نکردیم. 

گزارش: فائقه راغی

انتهای پیام/