شناسهٔ خبر: 69948343 - سرویس فرهنگی
منبع: ایبنا | لینک خبر

به همت کانون پرورش فکری؛

«شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شد

«شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» آیینی بود که در آن شماری از نویسندگان، شاعران و هنرمندان کودک و نوجوان با مدیرعامل و مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به گفت‌وگو پرداختند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا بخش نخست این آیین که شامگاه پنجم آذر ۱۴۰۳ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون برپا شد به سخنرانی مسئولان کانون اختصاص داشت و پس از آن شماری از میهمانان به بیان دغدغه‌ها و مسایل و مشکلات حوزه نشر و ادبیات کودک و نوجوانان پرداختند و در نهایت، حامد علامتی، مدیرعامل کانون در پایان این آیین به بیان دیدگاه‌ها و ارائه گزارشی از برخی برنامه‌ها و فعالیت‌های کانون پرداخت و به پرسش‌ها و دغدغه‌های اهالی ادبیات کودک و نوجوان پاسخ داد.

عباس محمددینی که مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون است به‌عنوان هماهنگ‌کننده این نشست، نخست به مهمانان خیر مقدم گفت و با بیان اینکه بسیاری از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این نشست را تنها به‌منظور شنیدن سخنان تعداد بیشتری از نویسندگان حذف کردیم، گفت: امشب سخنان شما نویسندگان، چراغ راه آینده کانون و ادبیات کودک و نوجوان خواهد بود.

«شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شد

۸ هزار نفر «باغ کیانوش» را در کهگیلویه و بویراحمد دیدند

در ادامه، محمدرضا کریمی صارمی، معاون تولید کانون با نقل‌قولی از مدیرکل کانون استان کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر اینکه با وجود نبودن هیچ سالن سینمایی در استان، فیلم «باغ کیانوش» به‌عنوان فیلمی جدید و اقتباسی به‌نمایش در آمده و هشت هزار نفر آن را دیده‌اند و دو هزار نفر نیز در نوبت دیدن آن هستند، گفت: افزایش شمارگان چاپ این کتاب هم‌زمان با پخش فیلم نشان می‌دهد قدرت ادبیات آن‌قدر زیاد است که اثر ادبی را به شاهکار تبدیل کند. پیش‌بینی می‌شود دست‌کم یک‌ونیم میلیون نفر فیلم سینمایی «باغ کیانوش» را ببینند.

کانون و کسب ۳۰۰ جایزه جهانی و داخلی در دو سال گذشته

او با بیان اینکه در خدمت نویسندگانی هستیم که به‌عنوان گنجینه‌ای می‌توانند سینمای ما را ارزشمند کنند، افزود: شما نویسندگان آثار مکتوب قابل اقتباس در سینما را به ما معرفی کنید تا در معاونت تولید کانون، آن‌ها را به اثر سینمایی تبدیل کنیم و سینمای ارزشی بی‌رمق، بار دیگر با اندیشه‌های پاک و قلم شما جان بگیرد.

به گفته معاون تولید کانون، در دو سال گذشته کانون به‌سمت سینمای اقتباسی رفته و از آثار نویسندگان استفاده کرده است و در این زمان کانون ۳۰۰ جایزه جهانی و داخلی کسب کرده که بسیاری از آن‌ها برگرفته از قلم شما نویسندگان است.

کانون هزار و ۴۰ مرکز دارد

فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون در این نشست با اشاره به اینکه در کلاس پنجم عضو کتابخانه پستی کانون شده است، گفت: پیش از خدمت در کانون به‌عنوان فعال فرهنگی و مترجم‌، انتقال‌دهنده کتاب‌های نویسندگان به کشورهای دیگر بودم. ما در مراکز کانون بیشترین مشتری کتاب‌های نویسندگان هستیم.

او با بیان اینکه کانون هزار و ۴۰ مرکز فرهنگی‌هنری در سراسر کشور دارد، عنوان کرد: تلاش می‌کنیم کتاب‌های مرکز کانون را به‌روز کنیم. در دو سال گذشته علاوه‌بر کتاب‌هایی که کانون چاپ کرده است، ۴۶ عنوان کتاب از ناشران دیگر خریدیم. از ابتدای امسال تاکنون نیز ۲۹ عنوان کتاب از ناشران دیگر خریداری کردیم.

معاون فرهنگی کانون پیشنهاد داد اگر نویسندگان احساس می‌کنند کتاب‌شان مناسب عرضه در کتابخانه‌های کانون است یا کتاب‌شان تجدید چاپ نشده است به کانون اطلاع دهند تا نسبت به چاپ و عرضه آن کتاب‌ها اقدام صورت گیرد.

۱۴ کشور «گفت‌وگو با قصر آسمانی» را دیدند

او با بیان اینکه ظرفیت فعالیت‌های علمی در مراکز کانون و مراجعه بچه‌ها به کانون و میزان علاقه آن‌ها به کتاب‌های کانون افزایش یافته است، افزود: رویداد «گفت‌گو با قصر آسمانی» را داشتیم که ۱۴ کشور این گفت‌وگو با فضانوردان ایستگاه فضایی چین را تماشا کردند و دوونیم میلیون دانش‌آموز آن را از شبکه شاد دیدند.

فلاح با اشاره به اینکه امسال کانون برای اولین‌بار جایزه ترویج علم در سال ۱۴۰۳ را دریافت کرد، گفت: هفته آینده شاهد گشایش کانون علوم و فناوری‌های نوین در کانون خواهیم بود. این کانون به‌منظور جذب و ارتباط بچه‌ها با کانون و مقدمه‌ای برای دستیابی به ایرانی غنی است.

کارهای فرهنگی زمان‌بر هستند

ویدا ملکی، معاون فرهنگی کانون استان تهران گفت: به‌عنوان کسی که برنامه‌های «دو پنجره» و حضور نویسندگان را در مراکز کانون هماهنگ می‌کنم، هر بار که نویسندگان را به مراکز کانون دعوت می‌کنم، شاهد ذوق و شوق بچه‌ها هستند و این مسئله حالم را خوب می‌کند.

ملکی با اشاره به اینکه آنچه امروز با آن مواجه هستیم حاصل امروز نیست بلکه ماحصل سال‌های گذشته است، بیان کرد: برای دیدن نتیجه کارهای فرهنگی امروز باید تا سال‌های بعد منتظر بمانیم. این ماهیت کارهای فرهنگی است.

او خاطرنشان کرد: زمانی در کانون برنامه گزارمان (گزارش ماهانه نقد و تحلیل کتاب برای مربیان کانون) اجرا و آثار نویسندگان در استان‌ها توسط مربیان و اعضا کانون نقد و تحلیل می‌شد؛ به این ترتیب در ستاد با نگاه اعضا و مربیان کانون آشنا می‌شدیم و موارد را به نویسنده منتقل می‌کردیم که در چاپ‌های بعدی لحاظ کند. چند سالی است که این برنامه منحل شده است و امیدواریم این برنامه که پیوند نویسندگان با اعضای کانون بود، برقرار شود.

«شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شد

در ادامه این نشست تعدادی از نویسندگان نقطه‌نظرهای خود را بیان کردند. راه‌اندازی مراکزی که تعطیل شده است، ایجاد نگاه مهربانانه و پرهیز از نگاه امنیتی در کانون به‌منظور جذب حداکثری نویسندگان و هنرمندان، ارتباط مستمر کانون با نویسندگان در طول سال، توجه بیشتر به اعضای کانون در طرح‌ها و فرآیند تولیدات کانون، توجه به حدود تغییرات قابل‌قبول در برنامه‌ها با وجود پیشرفت فناوری، طولانی‌شدن فرآیند چاپ کتاب و وجود شورای عالی انتشارات از مهم‌ترین نکاتی بود که از سوی برخی نویسندگان مطرح شد.

حامد علامتی، مدیرعامل کانون نیز در پایان این نشست دیدگاه‌های خود را بیان کرد و به برخی دغدغه‌ها و پرسش‌های مهمانان برنامه پاسخ داد.

او در سخنان خود وعده داد که خواسته‌های مطرح‌شده از سوی مهمانان را در سریع‌ترین زمان پیگیری کند، فرآیند چاپ در انتشارات کانون را به ۶ تا ۹ ماه کاهش و شمارگان کتاب و کیفیت آن را افزایش دهد و آثار بیشتری از نویسندگان را برای ساخت فیلم در اختیار کارگردانان و هنرمندان سینما قرار دهد.

علامتی از وجود شورای عالی کتاب در کانون دفاع کرد و توضیح داد: در این شورا رأی شخصی وجود ندارد؛ بلکه به‌طور جمعی رأی‌گیری می‌شود. تعداد ردی‌های کتاب کم است. بیشتر آثار تأیید یا تأیید مشروط می‌شود. در مورد کارگروه‌ها و شوراهای تخصصی انتشارات در کانون نیز روند کار تسهیل خواهد شد و شفافیت را لحاظ می‌کنیم.‌

«شب همدلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شد

یادآوری می‌شود در این نشست علاوه‌بر مسئولان کانون، شماری از نویسندگان همچون مصطفی رحماندوست، محمد میرکیانی، علی باباجانی، مجید راستی، محمد گودرزی دهریزی، داود امیریان، غلامرضا بکتاش، محسن هجری، زهره پریرخ، پیوند فرهادی، اکرم کشایی، محمدرضا یوسفی، علی‌الله سلیمی، حسن احمدی، محمدرضا شمس، حسین فتاحی، بابک نیک‌طلب، مجید عمیق، حسین قربانزاده، جعفر توزنده‌جانی، مصطفی خرامان، یوسف علیخانی، کاظم اخوان، رفیع افتخار، شهرام شفیعی، بهناز ضرابی‌زاده، ناصر کشاورز، طاهره شهابی، حامد محقق، حبیب نظاری، مسلم قاسمی، حامد عسگری، حسین فدایی‌حسین، هادی خورشاهیان، پرویز امینی، علی خاکبازان، محمدعلی کشاورز، مریم اسلامی، مهناز فتاحی، علی‌اصغر عزتی‌پاک، مجید شفیعی، اکرم علیخانی، پری رضوی، یوسف قوجق، کمال شفیعی، کبری بابایی، مجتبی حاذق، پری رضوی، حسن دادشکر، مجید شفیعی، عادل بزدوده، افسانه احسانی و… حضور داشتند.