شناسهٔ خبر: 69944838 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

سنجش‌ تراکم استخوان، تشخیص طلایی

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور گفت: سنجش‌ تراکم استخوان، تشخیص طلایی پوکی استخوان است که در مراکز تصویربرداری انجام می‌شود.

صاحب‌خبر -

نجمه نیک نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه پوکی استخوان به عنوان شایع‌ترین بیماری متابولیکی استخوان، یک بیماری مزمن است، اظهار کرد: این بیماری هم‌گام با سالمندی یک اپیدمی جهانی شده است.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نور تصریح کرد: پوکی با تخریب بافت استخوان، کاهش توده تراکم استخوانی، از دست رفتن کیفیت ریز ساختار استخوان، از دست رفتن توان استخوان و افزایش خاصیت شکنندگی آن منجر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این بیماری خاموش تا زمان بروز شکستگی قابل شناسایی نبوده و در بسیاری موارد اولین تشخیص با اولین شکستگی اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: ۲۰۰ میلیون زن در دنیا مبتلا به پوکی استخوان بوده که شیوع آن در کشورهای مختلف متفاوت است.

نیک نژاد با بیان اینکه در ایران نیز درصد بالایی از جمعیت سالمند کشور مبتلا به پوکی استخوان هستند، ادامه داد: به علت کاهش بافت استخوان، میزان پوکی استخوان با افزایش سن بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شکستگی‌ها پیامدهای شدیدی به ویژه در نواحی ستون فقرات، ساعد و لگن به همراه دارد، یادآور شد: سقوط دلیل اصلی بیشتر شکستگی‌ها است و باید یک برنامه پیشگیری برای آن در نظر گرفته شود.

این کارشناس بیماری‌های غیر واگیر با تاکید بر اینکه تمامی زنان یائسه ۵۰ سال به بالا باید برای خطر ابتلا به پوکی استخوان ارزیابی شوند، افزود: مصرف ‌کافی کلسیم یک جنبه اساسی در پیشگیری و درمان پوکی استخوان دارد و برای بزرگسالان ۵۰ سال به بالا، مصرف کلسیم توصیه شده (رژیم غذایی و مکمل در صورت ناکافی بودن رژیم) ۱۲۰۰ میلی گرم در روز است‌.

نیک نژاد ادامه داد: ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده‌روی به مدت ۳ تا ۴ روز در هفته باعث کاهش سرعت از دست دادن استخوان می‌شود که از این رو انجام آن ضرورت دارد.

وی رژیم غذایی متعادل و حفظ وزن، مصرف ویتامین دی، خودداری از مصرف الکل و دخانیات را از موارد دیگر پیشگیری بیان کرد.

انتهای پیام