شناسهٔ خبر: 69927406 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول:

دزفول با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است

 دزفول – ایرنا – رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: نرخ باروری در این شهرستان به ۱.۷ رسیده که نشان از حرکت سریع به سمت پیری و سالمندی جمعیت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علیرضا خسروپناه روز دوشنبه در آیین فتتاح مرکز نفس(نجات فرزندان سقط) دزفول با اشاره به سیاست‌های ابلاغی جوانی جمعیت بیان کرد: جمعیت یکی از مولفه‌های قدرت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در جوامع است که بی‌توجهی به این مولفه موجب بحران‌های جدی در کشور می‌شود.

وی با انتقاد از وقفه چند ساله برای اجرای سیاست‌های ابلاغی جوانی جمعیت ادامه داد: سال ۱۳۹۳ سیاست‌های کلی جوانی جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد ولی این موضوع با تاخیر هفت ساله در دستور کار دستگاه‌های کشور قرار گرفت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، الگوی غلط کنترل جمعیت از کشورهای غربی را عامل کاهش نرخ جمعیت در کشور دانست و گفت: حاصل تلاش ۲ ساله تمام مجموعه دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزایش هفت صدم به نرخ جمعیتی است که با این روند اگر همه دستگاه‌های اجرایی شهرستان وارد میدان شوند، ممکن است یک دهه طول بکشد تا از این بحران جمعیتی نجات پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه سیاست‌های جوانی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، سال‌ها مورد بی‌توجهی دولت قرار داشت، افزود: عامل اصلی گرایش به سقط جنین براساس مطالعه انجام شده بیش از مسایل اقتصادی ریشه‌های فرهنگی دارد به همین دلیل کار فرهنگی نقش کلیدی در جلوگیری از سقط جنین دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: فرهنگ ایرانی یک فرهنگ غنی است که در تمام بخش‌ها پیشرو بوده ولی الگوبرداری غلط از فرهنگ غربی موجب بحران جمعیتی کنونی شده است.

وی با تاکید بر ضرورت مردمی سازی بخش سلامت افزود: راه اندازی مرکز مردمی نفس یکی از نمودهای مردمی سازی بخش سلامت در دزفول است که استمرار این مسیر نیاز به همراهی خیران سلامت، سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های اجرایی شهرستان دارد.

خسروپناه با اشاره به آمار بالای سقط عمدی جنین در دنیا اظهارکرد: سالیانه حدود ۷۳ میلیون نفر بر اثر سقط عمدی از بین می‌روند که این معادل از بین رفتن جمیعت یک کشور در طول سال است.

وی حوادث را یکی از عوامل مهم آسیب به جوانی جمعیت در دزفول دانست و افزود: تصادف‌های رانندگی و غرق شدگی در رودخانه‌ها، ۲ عامل مهم آسیب به جمعیت جوان شهرستان است که جلوگیری و کاهش آمار این حوادث نیازمند کار جمعی دارد.

دزفول با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است

شناسایی مراکز سقط جنین غیررسمی در دزفول در دستور کار است

فرماندار ویژه دزفول نیز در این آیین، افتتاح مرکز نفس به عنوان یکی از مهمترین مراکز احیای حیات انسانی را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: کنترل جمعیت طی چند دهه گذشته آسیب‌های فراوانی را برای کشور به دنبال داشته که تغییر فرهنگ اشتباه کنترل جمعیت نیازمند کار فرهنگی بسیار جدی است.

علیرضا خردمند با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های شهرستان براساس قانون جوانی جمعیت برای ترغیب و کمک به رشد جمعیت مسوولیت دارند، افزود: آمار بالای سقط جنین در کل کشور یکی از نگرانی‌های مهم در جلوگیری از افزایش نرخ جمعیت است.

وی دزفول را یکی از شهرستان‌های پیشرو در کشور برای ایجاد و راه اندازی مرکز نفس دانست و ادامه داد: اقدام‌های بسیار خوبی طی چند ماه اخیر و پیش از افتتاح این مرکز در دزفول آغاز شده است که بهره برداری از این مرکز موجب تحول در این زمینه می‌شود.

فرماندار ویژه دزفول، نجات جان یک انسان را اقدامی بزرگ و ارزشمند دانست و بیان کرد: شناسایی و برخورد قانونی با مراکز تخلف و سقط جنن غیررسمی در دزفول به عنوان اولویت باید در دستور کار باشد.

وی افزود: اقدام مشترک دانشگاه علوم پزشکی، ناحیه مقاومت بسیج دزفول و قرارگاه جوانی جمعیت برای راه اندازی مرکز نفس نشان از اهمیت کار جمعی میان دستگاه‌های مختلف برای تحقق رشد جمعیت است که این تعامل باید گسترش یابد.

دزفول با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است

رشد جمعیت باید به گفتمانی عمومی در جامعه تبدیل شود

امام جمعه دزفول نیز در این آیین با بیان اینکه براساس روایات سقط جنین، قتل عمد است، گفت: حرکت در مسیر آگاهی بخشی به جامعه به منظور جلوگیری از این پدیده زشت و ناپسند مورد تاکید است.

حجت الاسلام مسعود بهرامپور تاکید کرد: سیاست‌های غلط کنترل جمعیت موجب شده تا امروز رشد جمعیت به مهمترین مساله کشور تبدیل شود که حل این مسایل اساسی نیازمند کار فرهنگی جدی است.

وی با اشاره به ضرورت راه اندازی مراکز بیشتر نفس در تمام شهرستان دزفول ادامه داد: استفاده از ظرفیت بسیج پزشکان برای گسترش تعداد مراکز نفس در دزفول مورد تاکید است.

امام جمعه دزفول اظهارکرد: رشد جمعیت و جلوگیری از سقط جنین باید به گفتمانی عمومی در جامعه تبدیل شود که در این زمینه همه دستگاه‌ها، رسانه‌ها، بزرگان، صاحب نفوذان و فعالان اجتماعی و فرهنگی مسوولیت دارند.

وی افزود: براساس برخی آمارها سالانه بیش از ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود که جلوگیری از سقط جنین نقش کلیدی در افزایش نرخ جمعیت دارد.

دزفول با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است

تحقق جوانی جمعیت نیازمند زنجیره‌ای ازاقدام ها است

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این آیین با بیان اینکه مرکز مردمی نفس در راستای تلاش برای افزایش جمعیت در این شهرستان افتتاح شد، گفت: مرکز نفس با همت دانشگاه علوم پزشکی و بسیج جامعه پزشکی دزفول همزمان با هفته بسیج به بهره برداری رسید تا با کار علمی و آموزشی جلوی سقط جنین عمدی گرفته شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور بیان کرد: تحقق جوانی جمعیت نیازمند زنجیره‌ای از اقدام‌ها از جمله فراهم کردن بستر ازدواج آسان، ارتقای فرهنگ فرزندآوری، آموزش آسیب‌های کم فرزندی و همچنین جلوگیری از سقط عمدی جنین است.

وی مشارکت همه دستگاه‌های دزفول برای موفقیت مرکز نفس را ضروری دانست و افزود: دستگاه‌های اجرایی، بهزیستی، حوزه علمیه، خیران، گروه‌های جهادی و خیران سلامت برای جلوگیری از سقط جنین در دزفول به کمک مرکز نفس بیایند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول با اشاره به اهداف و رسالت‌های مرکر نفس گفت: فرهنگ سازی و آگاهی بخشی، ارایه مشاوره در بخش‌های سلامت، مامایی، دینی و اعتقادی و بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی برای جلوگیری از سقط جنین ضروری است.

وی با تاکید بر لزوم مردمی ماندن مرکز نفس ادامه داد: این مرکز اگر نقش مردمی خود را از دست دهد با مشکل مواجه می‌شود به همین دلیل یکی از رسالت‌های مهم مرکز نفس بسترسازی برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی به منظور جلوگیری از سقط جنین است.

سرهنگ حکمت پور ضمن دعوت از همه خیران سلامت برای کمک به مرکز نفس بیان کرد: دلیل گرایش برخی به سقط جنین زندانی بودن سرپرست خانوار و مسایل اقتصادی است که نقش آفرینی خیران در این زمینه اهمیت دارد.

دزفول با سرعت به سمت پیری جمعیت در حرکت است

به گزارش ایرنا،مرکز مردمی نفس(نجات فرزندان سقط) دزفول روز دوشنبه در آیینی با حضور مسوولان این شهرستان به بهره برداری رسید.

سقط عمدی جنین در آیات و روایات امری ناپسند قلمداد شده و از نظر علمی نیز آثار مخرب جسمی مانند خونریزی شدید، عفونت، احتمال ناباروری در بارداری‌های بعدی، مرگ و آثار مخرب روانی مانند احساس گناه، افسردگی، افزایش استرس و اضطراب و خودکشی را در پی دارد.

ایجاد مرکز نفس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و ناحیه مقاومت بسیج دزفول از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است که این مهم امروز به ثمر رسید و دومین مرکز نفس خوزستان در این شهرستان راه اندازی شد.

مرکز نفس دزفول واقع در بلوار جمهوری اسلامی جنب آزمایشگاه و مرکز بهداشت شهید مسعود خرمی است.

نرخ جایگزینی جمعیت میزان کلی باروری است که منجر به جبران جمعیت فوت شده با جمعیت جدید می‌شود. اگر هیچ زنی تا پیش از سن زادآوری (حدود ۴۵ تا ۵۰ سال) نمیرد، آنگاه نرخ جایگزینی حدود ۲٫۰ خواهد بود.

در کشورهای توسعه یافته این نرخ کمی بیش از ۲٫۰ و در کشورهای در حال توسعه بین ۲٫۵ تا ۳٫۳ است زیرا برخی از زنان پیش از زادآوری جان خود را از دست می‌دهند؛ نرخ جایگزینی در سطح جهانی ۲٫۳۳ به ازای هر زن است. در این نرخ، جمعیت جهان در رشد جمعیت صفر می‌ماند.