شناسهٔ خبر: 69919401 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

منابع تامین آب در شهر جدید امیرکبیر با افق جمعیتی ۱۰۰ هزار نفر پیش‌بینی نشده است

اراک - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: منابع تامین آب در شهر جدید امیرکبیر با افق جمعیتی ۱۰۰ هزار نفر پیش‌بینی نشده است.

صاحب‌خبر -

«حشمت‌اله عباسی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سه هزار و ۵۰۰ نفر هم‌اکنون در این شهر ساکن هستند و منابع آبی موجود در نهایت پاسخگوی نیاز آبی پنج هزار نفر را دارد و این درحالی است که هیچ برنامه‌ریزی منسجمی در خصوص تامین نیاز آبی آینده در این شهر صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: پکیج تصفیه فاضلاب شهر جدید امیرکبیر تنها برای جمعیت سه هزار و ۵۰۰ نفر در این شهر ساخته شده که با گسترش شهر و افزایش جمعیت، ایجاد زیرساخت فاضلاب به یک مسئله حیاتی تبدیل می‌شود و عدم طراحی سیستم‌های فاضلاب مناسب علاوه بر بروز مشکلات بهداشتی می‌تواند به آلودگی منابع آبی زیرزمینی و محیط زیست آسیب جدی وارد کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی ادامه داد: در صورتیکه تامین اعتبار انجام شود، زیرساخت‌های آب و فاضلاب در شهر جدید امیرکبیر اجرا می‌شود.

عباسی با اشاره به اجرای طرح مسکن ملی در شهر جدید امیرکبیر، افزود: طبق ماده ۱۱ قانون شرکت‌های آب و فاضلاب در شهرهای جدید، هزینه اجرای زیرساخت‌های آب و فاضلاب باید طبق تعرفه وزارت نیرو به منظور اجرا به طور کامل پرداخت شود.

بیشتر بخوانید

حل مشکل آب خواسته به‌حق ساکنان شهر امیرکبیر است

۲ هزار واحد مسکونی شهر جدید امیرکبیر اراک نیازمند تامین آب و فاضلاب است

وی در ادامه تصریح کرد: در حالیکه طرح مسکن ملی به ‌عنوان یکی از برنامه‌های کلیدی دولت برای تأمین مسکن ارزان ‌قیمت در کشور معرفی شده است، در شهر جدید امیرکبیر به خاطر عدم برنامه‌ریزی و تامین اعتبار این پروژه، فعلا زیرساخت‌های ضروری آب و فاضلاب را ندارد که در صورت تامین اعتبار کافی، آمادگی اجرای زیرساخت‌های لازم آن را برای رفع نیاز مشترکین و تامین آب پایدار وجود دارد.

عباسی، اجرای زیرساخت‌های آب و فاضلاب در شهر جدید امیرکبیر و ایجاد این زیرساخت‌ها در پروژه مسکن ملی در این شهر را ۲ مقوله جدا از هم عنوان کرد و افزود: شهر جدید امیرکبیر بر اساس دستورالعمل وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مکلف است که زیرساخت‌های لازم را ایجاد و بعد از اینکه جمعیت بالغ بر ۱۰ هزار نفر شد، به شهرداری تحویل داده شود و سپس به شرکت آبفا واگذار می‌شود.

وی تاکید کرد: مجموعه آبفا این شهر، هنوز تحت پوشش شرکت عمران است و به شرکت آب و فاضلاب تحویل نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، پیش‌بینی و اجرای زیرساخت‌های فاضلاب همزمان با ایجاد شهرهای جدید را گام اساسی در جهت بهبود کیفیت زندگی و حفظ سلامت محیط زیست عنوان کرد.

عباسی اظهار کرد: با بررسی‌های صورت گرفته مرحله نخست اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب در شهر جدید امیرکبیر، برای جمعیت ۲۵ هزار نفری، بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

شهر جدید امیرکبیر از سال ۱۳۹۰ در مسیر اراک - قم ایجاد شده ‌و هم‌اکنون دارای حدود یک‌هزار نفر جمعیت ثابت و حدود سه‌هزار نفر جمعیت سیار است.