شناسهٔ خبر: 69909531 - سرویس اقتصادی
منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

علی‌اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت کار در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

منشأ بحران در صندوق‌های بازنشستگی چیست؟

علی‌اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان لزوم خروج صندوق‌های بازنشستگی از بحران‌های متعدد گفت: شاید سیاسی کاری در انتخاب هیئت مدیره‌های فاقد تخصص و کارایی منشأ بحران در صندوق‌های بازنشستگی باشد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان محدودیت‌های اصلاح شرکت‌های صندوق‌های بازنشستگی گفت: هرگاه قصد اصلاح شرکت‌های صندوق‌ها را داشتیم، با توطئه‌های مختلفی مواجه شدیم. برای انتخاب مسئول در شرکت ملی پتروشیمی، گزینش و احراز صلاحیتی وجود داشت؛ اما امروز فقط به اراده یک نفر هرکسی را می‌توان به عنوان مدیرعامل مهمترین شرکت‌های ایران گذاشت و این مدیریت ناکارآمد، علت زیان‌ده شدن شرکت‌ها است.

در ایران برخی سوء مدیریت ها در صندوق های بازنشستگی باعث شده است ۱۷ صندوق بازنشستگی بیمه‌ کشور بحران زده باشند


علی‌اکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره وضعیت صندوق های بازنشستگی به «راهبرد معاصر» گفت: برخلاف برخی اظهارات به نظر نمی آید وضعیت صندوق های بازنشستگی بیشتر کشورهای جهان بحرانی باشد و بهتر است با صداقت بیشتری با مردم سخن گفت.
 
وی افزود: متأسفانه صندوق های بازنشستگی درایران دچار بحران های متعددی شده اند، به همین دلیل شاهد سوداگری، دلالی و پس انداز برای آینده میان مردم هستیم، زیرا جامعه باید نسبت به تأمین نیازهای خود در دوران میانسالی و پیری اطمینان داشته باشد.
 
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: صندوق های بیمه ای و تأمین اجتماعی کشورهای توسعه یافته به دلیل مدیریت مطلوب، رشدهای بسیار خوبی داشته اند؛ در حالی که مردم ایران نباید نگران تأمین نیازهای مالی آینده خود باشند و به پس انداز روی آورند. میانسالان و افراد مسن در کشورهای توسعه یافته در دورن پیری بیشتر به فکر گشت و گذار هستند تا پس انداز، زیرا صندوق‌های بازنشستگی قدرت دارند نیازهای بهداشتی، درمانی و هزینه های اصلی زندگی آنها را تأمین کنند و در برخی کشورها حتی هزینه های بخش درمان و بهداشت رایگان است.
 
لبافی گفت: برخلاف دیگر نقاط جهان، در ایران برخی سوء مدیریت ها در صندوق های بازنشستگی باعث شده است ۱۷ صندوق بازنشستگی بیمه‌ کشور بحران زده باشند. باید به این ابهام نزد افکار عمومی پاسخ داد، چرا صندوق های بازنشستگی دچار بحران شده اند و چه کسانی و چه عواملی در ایجاد بحران ها مؤثر بوده اند. شاید سیاسی کاری در انتخاب هیئت مدیره های فاقد تخصص و کارایی منشأ بحران در صندوق های بازنشستگی باشد.
 
وی تصریح کرد: افرادی که با سیاسی کاری به عنوان مدیران هلدینگ های بزرگ اقتصادی انتخاب شده اند، مدیرانی هستند که حتی یک روز سابقه کار در چنین هلدینگ های بزرگی نداشته اند؛ از اقتصاد و مراودات تجاری سر در نمی آورند و نمی توانند صندوق های بیمه ای را بهره ور مدیریت کنند.
 
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: وقتی برای مدیران هلدینگ های صندوق های بازنشستگی خط و مرزی تعیین می شود و از آنها بابت کارکرد و تولید ثروتی که نداشته اند، پاسخ نمی خواهند؛ خروجی مدیریت صندوق ها بحران زدگی است.
 

انتخاب مدیران عامل صندوق های بازنشستگی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و این وزارتخانه باید پاسخگوی مطالبات و دغدغه های بازنشستگان باشد


لبافی یادآور شد: هلدینگ های زیر نظر و مالکیت صندوق های بازنشستگی باید ثروت تولید کنند تا از محل این درآمدها هزینه بازنشستگان که 30 سال بخشی از درآمد خود را به این صندوق ها واریز کرده اند، تأمین شود؛ اما به دلیل انتخاب مدیرانی که تجربه ندارند و سیاسی و حزبی کاری هستند و براساس شایستگی و مدیریت بهره ور انتخاب نشده اند، صندوق ها ورشکسته می شوند و طبعاً زیان ده می‌شوند.
 
وی افزود: چند روزی اخبار قطع شدن بیمه تکمیلی بازنشستگان، جامعه را بسیار نگران و ناراحت کرد. مسئولان ذی ربط باید پاسخگوی این گروه از جامعه باشند که چرا با وجود برداشت بیمه تکمیلی از حقوق، بازنشستگان بیمه تکمیلی ندارند و چرا هزینه های سنگینی بابت درمان و بهداشت خود می پردازند.
 
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: انتخاب مدیران عامل صندوق های بازنشستگی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و این وزارتخانه باید پاسخگوی مطالبات و دغدغه های بازنشستگان باشد، ولی طرح این موضوع که همه صندوق‌های جهان با بحران مواجه هستند، نادرست است.
 
لبافی تصریح کرد: وقتی شایسته سالاری وجود ندارد، نباید انتظار خروجی مناسب داشت. طبق قانون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می بایست 25 درصد اقتصاد کشور را به دست توانای بخش تعاون بسپارد، یعنی عامه مردم در اقتصاد کشور ذی نفع باشند، اما به دلیل گماردن مدیرانی که سررشته ای ندارند یا از اطلاعات در حوزه سرمایه‌گذاری بی بهره هستند، اقتصاد کشورمان فرجام خوبی ندارد و مردم از نحوه مدیریت صندوق های بازنشستگی ناراضی هستند.