شناسهٔ خبر: 69909442 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

دکترین هسته‌ای جدید روسیه سیگنالی مهم برای غرب

تهران-ایرنا- سخنگوی کاخ کرملین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه به سیگنالی برای کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا تبدیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در مصاحبه ای و در پاسخ به این سوال که آیا به روزرسانی دکترین هسته ای روسیه به سیگنالی برای غرب تبدیل شده است، گفت که قطعا همین طور است، به ویژه برای آمریکا که در حال تشدید بی سابقه تنش ها در جنگ اوکراین است.

وی همچنین خاطرنشان کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دستور داد که دکترین هسته ای این کشور براساس شرایط موجود و تصمیمات کشورهای غربی به روز رسانی شود.

پسکوف تاکید کرد که پوتین باید به تشدید بی‌سابقه‌ ی تنش ها که عمدتاً توسط دولت کنونی واشنگتن انجام می شود، پاسخ دهد.

موشک اورشنیک زنگ هشداری برای غرب است

این سیاستمدار ارشد روس تصریح کرد که واشنگتن هشدارهای ولادیمیر پوتین، درباره عواقب حملات احتمالی به خاک روسیه را نادیده گرفت و مجوز حمله به عمق خاک روسیه با موشک‌های آمریکایی را صادر کرد.

وی تاکید کرد که رئیس جمهوری روسیه باید به این اقدامات پاسخی سخت و قاطعانه می داد. بنابراین حمله «اورشنیک» به یک هدف اوکراینی پاسخی به موقع به غرب بود و هدف از آن تشدید درگیری ها در اوکراین نیست.

پسکوف تصریح کرد که این حمله، زنگ هشداری برای غرب است تا از عملی کردن تصمیم خود منصرف شوند.

سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که توسعه جدیدترین انواع تسلیحات نظامی، مانند سامانه موشکی اورشنیک، یک فرآیند کاملا سری و مخفی است که تعداد اندکی از افراد از آن با خبر هستند.

بایدن احتمال مذاکره با مسکو را به صفر رساند

این سیاستمدار روس تصریح کرد که جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا، احتمال مذاکره با مسکو را به صفر رسانده و این امر نشان دهنده کوته فکری او در مسائل سیاسی است.

وی افزود: بایدن و اطرافیانش می خواهند برنامه ها و تلاش های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا برای حل و فصل مناقشه اوکراین را با مشکل مواجه کنند.

سخنگوی کرملین همچنین با اشاره به اینکه دوران مسئولیت جوزپ بورل در اتحادیه اروپا رو به پایان است، یادآور شد که اتحادیه اروپا سال هایی را که بورل مسئول دیپلماسی اروپا بود را با شرم به یاد خواهد آورد.

پسکوف در پایان تاکید کرد که کشورهای اروپایی به رهبری آمریکا به دنبال تحمیل یک شکست استراتژیک به روسیه هستند و برای تحقق این هدف حاضرند دست به هر کاری بزنند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال «جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.