شناسهٔ خبر: 69905921 - سرویس اجتماعی
منبع: میزان | لینک خبر

مشارکت ۸۱ هزار نیروی میدانی در طرح زمستانی پلیس راهور

رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه از تاریخ ۲۰ آذرماه، همه اقدامات موردنیاز برای اجرای طرح زمستانه انجام می‌شود گفت: این طرح با حضور تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط و مشارکت ۸۱ هزار نیروی میدانی اجرا خواهد شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

سردار سید تیمور حسینی صبح امروز یک‌شنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ در کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیک زمستان گفت: کار بسیار مهمی بر عهده داریم و لازم است با آگاهی و برنامه‌ریزی دقیق، اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهیم. هدف اصلی ما این است که شهروندان در هیچ نقطه‌ای دچار مشکل نشوند. خوشبختانه نیرو‌های ما تجربه کافی را در اجرای این مأموریت‌ها دارند و با حضور شبانه‌روزی در ۲۶ استان کشور تلاش می‌کنیم که در راه‌مانده‌ای نداشته باشیم و میزان تصادفات جاده‌ای به حداقل برسد.

وی افزود: از تاریخ ۲۰ آذرماه، همه اقدامات موردنیاز برای اجرای طرح زمستانه انجام خواهد شد. از رانندگان نیز انتظار داریم تجهیزات لازم برای تردد زمستانی، مانند زنجیر چرخ و لاستیک مناسب، را همراه داشته باشند. همراه نداشتن این تجهیزات در محور‌های مواصلاتی منجر به جلوگیری از تردد آنها خواهد شد.

سردار حسینی افزود: در کنار الزام به داشتن تجهیزات، رانندگان باید از وضعیت سلامت خودروی خود مطمئن شوند. نقص فنی خودرو‌ها به‌ویژه در محور‌های برفی، می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

رئیس پلیس راهور با اشاره به دستاورد‌های سال گذشته گفت: اجرای طرح زمستانی باعث کاهش ۶ درصدی آمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات شد، اما همچنان متأسفانه ۳۲۴۴ نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست دادند. این آمار نشان‌دهنده ضرورت رعایت بیشتر قوانین رانندگی و تمهیدات ایمنی در زمستان است.

سردار حسینی با اشاره به محدودیت‌های ترافیکی در فصل زمستان گفت: عبور تریلر‌ها در برخی محور‌های مواصلاتی ممنوع خواهد بود و از تمامی پایانه‌ها انتظار داریم ملاحظات ایمنی و سلامت را رعایت کنند. هر موضوعی که باعث افت کیفیت خدمات‌رسانی و افزایش خطرات جاده‌ای شود، باید با حساسیت مورد بررسی قرار گیرد.

سردار حسینی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای مدیریت شرایط اضطراری تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که در محور‌های برف‌گیر و گردنه‌های حساس، انسداد یا توقف‌های طولانی برای رانندگان رخ ندهد. با این حال، در صورت اعلام وضعیت قرمز یا شرایط جوی نامساعد، محور‌های کوهستانی به‌طور موقت مسدود خواهند شد تا از وقوع حوادث جلوگیری شود. در این شرایط، تیم‌های پلیس راهور و نیرو‌های امدادی آماده ارائه خدمات فوری به رانندگان خواهند بود.

وی به ارائه توصیه‌هایی به رانندگان پرداخت و گفت: بهتر است شهروندان سفر‌های زمستانی خود را به ساعات روز محدود و از تردد‌های غیرضروری در جاده‌های برفی پرهیز کنند. همچنین پیش از آغاز سفر، از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی پلیس راهور، وضعیت راه‌ها و شرایط جوی را بررسی شود، رعایت سرعت مطمئنه و فاصله ایمن نیز از الزامات رانندگی در زمستان است.

رئیس پلیس راهور فراجا در پایان خاطرنشان کرد: طرح زمستانه امسال با حضور تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط و مشارکت ۸۱ هزار نیروی میدانی با قوت و کیفیت لازم اجرا خواهد شد. امید داریم با همکاری مردم و رعایت توصیه‌های ایمنی، زمستان امسال بدون حوادث ناگوار سپری شود.

در ابتدای این مراسم گزارشی از طرح زمستانی سال ۱۴۰۲ ارائه شد، در بخشی از این گزارش آمده است: طرح زمستانی ۱۴۰۲ در ۲۶ استان برگزار شد، بیش از ۸۱ هزار نفر نیرو‌های سازمان‌های مختلف سیار و ثابت در این طرح مشارکت داشتند. طبق آمار‌ها در سال گذشته ۷ درصد تردد‌ها افزایش یافت در حالی که ۶ درصد نیز آمار تلفات جاده‌ای کاهش یافته است. فراوانی تردد‌ها در استان‌های سیستان و بلوچستان، البرز و یزد بوده در حالی که استان‌های گلستان و اردبیل نیز کمترین تردد را به خود اختصاص داده‌اند.

بیشترین آمار جان باختگان در ماه‌های دی و بهمن بوده و استان‌های داری کاهش جان باختگان البرز، کهکیلویه و بویراحمد بودند.

در ادامه الویت‌های اجرائی طرح زمستانه ۱۴۰۳ به شکل زیر عنوان شد: 
- کنترل ویژه تجهیزات ایمنی وسایل نقلیه به ویژه ناوگان حمل و نقل عمومی
- اطلاع رسانی برخط از شرایط ترافیکی و جوی محور با استفاده از سامانه‌های پیامکی استان‌ها
-- حضور مستمر و پررنگ کلیه دستگاه‌های امدادی و عملیاتی با استفاده از داده‌های سازمان هواشناسی کشور
-- تحلیل به روز سوانح و فراوانی تردد و هوشیاری نیرو‌های عملیاتی در اجرای مأموریت و غافلگیر نشدن در شرایط خاص
- پیش بینی محل اسکان اضطراری سوخت و جیره غذایی در گردنه‌های برف گیر پرتردد.

سپس نماینده‌ای از سازمان راهداری کشور در سخنانی بیان کرد:به شرکت‌های حمل و نقل تاکید شده به تجهیزات ایمنی لازم مجهز باشند و تعداد ۱۴۵۰ دوربین نظارت تردد‌ها را کنترل می‌کند.

وی ادامه داد: تیم‌های گشتی و نظارتی ما از تاریخ ۲۰ آذرماه در محل‌های مشخص شده حاضر خواهند بود و جرثقیل‌های سنگین در نقاط حساس جاده‌ای مستقر شده تا در صورت نیاز از آنها استفاده شود.

نماینده راهداری در خاتمه اظهار داشت: مرکز معاینه فنی نیز تدارک دیده شده است و سامانه ۱۴۱ از همیشه فعالتر برای اطلاع رسانی به هم وطنان عزیز آماده خدمت رسانی است.

در ادامه نیز معاون مرکز اورژانس کشور به بیان گزارش خود پرداخت و گفت: امسال ۳۳۹۵ پایگاه تدارک دیده‌ایم که ۵۲ پایگاه آن هوایی است و ۶۸ اتوبوس آمبولانس فعال نیز در ناوگان خدمات رسانی پیش‌بینی شده است.

در ادامه این مراسم جانشین پلیس راهور تهران بزرگ نیز گفت: رزمایشی با سازمان‌های ذی ربط چندی پیش در پارک ولایت برگزار شد. همزمان با بارش باران شرایط متفاوتی تجربه خواهیم کرد، ایستگاه‌های دپو شن و نمک در شمال شهر در ۲۳۰ نقطه در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در زمان بارش‌ها استفاده از خودرو شخصی بیشتر شده که لازم است حمل و نقل عمومی با ظرفیت بیشتری خدمت‌رسانی کنند. در نقاطی که آبگرفتگی و یخ‌زدگی وجود دارد تمهیدات لازم اتخاذ شده است.

سپس سرهنگ سیروس حسن زاده معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا گفت: مسیر‌های اطلاع رسانی ما از همیشه فعالتر است، سایت راهور ۱۲۰ به شکل شبانه روزی، ۸۸۲۸۸۸۸۸ و ۸۸۲۵۵۵۵۵ به شکل گویا در خدمت شهروندان است. همچنین مردم می‌توانند از طریق سامانه سروش به آدرس prahvar۱۲۰@ فیلم، عکس و صدا می‌توانند با ما ارتباط داشته باشند.

سردار حسن مومنی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا نیز در این مراسم بیان کرد: ۷ درصد در سال گذسته افزایش تردد و ۶ درصد کاهش کشته داشتیم. نواقص سال گذشته را برطرف خواهیم کرد. عمده‌ترین تخلفات عدم توجه به جلو ۳۸ درصد بوده و امسال همین تخلف به ۴۴ درصد رسیده که ناشی از استفاده از تلفن‌های همراه است که رسانه‌ها باید در این خصوص اطلاع رسانی کنند.

وی افزود: عدم توانایی کنترل وسایل نقلیه در محور‌های مواصلاتی در زمان بارش ۹ درصد افزایش یافته است. امسال اگر وضعیت قرمز اعلام شد با رفع نواقص سال گذشته مشکلات را مرتفع کرده تا در کولاک و بوران گرفتار نشویم چراکه با اعلام وضعیت قرمز نباید غافلگیر شویم.

وی همچنین ادامه داد: لای‌روبی رودخانه‌ها می‌تواند جاده‌ها را دچار مخاطره کند. خاموشی جاده‌ها می‌تواند آسیب‌زننده باشد.

انتهای پیام/