شناسهٔ خبر: 69899937 - سرویس اقتصادی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

QR کد قیمت گوشت قرمز را کاهش می‌دهد - اکونیوز

اقتصاد ایران: یک مسئول صنفی گفت: با کد شناسا نوع گوشت این‌که بره است یا میش، حتی گوسفند است یا بز مشخص می‌شود در حالی که امروز تحت یک عنوان، گوشت گوسفندی قیمت‌گذاری و به‌فروش می‌رسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، گوشت قرمز یکی از تأمین کنندگان پروتئین سبد غذایی انسان است. این محصول در کنار انواع گوشت طیور و تخم مرغ مصرف روزانه دارد. چند سالی است که در کشور به دلیل عدم مدیریت درست در صنعت دامپروری قیمت گوشت قرمز صعودی بوده که خوشبختانه در یک سال اخیر این نوسان کاهش یافته است. در حال حاضر هر کیلو گرم گوشت قرمز از ۶۵۰ تا ۹۰۰ هزار تومان متغیر است.

از سوی دیگر برای مدیریت این بخش همچون گوشت سفید ضرورت دارد تا تغییراتی در روند عرضه آن به وجود آید و با نظارت بیشتر شبکه توزیع کنترل شود. شناسه کالا یا QR کد که برای برخی از محصولات کشاورزی در حال انجام است و ۴۰۰ هزار کشاورز برای محصولات خود کد یکتا دریافت کردند باید برای گوشت نیز پیاده سازی شود.

جواد آزاد، مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه به خبرنگار مهر گفت: بنا بر ماده ۳۵ قانون برنامه هفتم توسعه و در بند الف این ماده قانونی، آمده است «شناسنامه‏دار کردن محصولات کشاورزی به‌منظور ایجاد قابلیت رهگیری و شناسایی مبدأ محصولات تولیدی و بهینه‌سازی مصرف نهاده‌ها در مبدأ توسط وزارت جهاد کشاورزی با مشارکت اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی ایران و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌گیرد»، اگر این قانون اجرایی شود روی قیمت‌ها تأثیر گذاشته و منجر به کنترل نرخ‌ها و حتی کاهش آن در بازار می‌شود.

وی افزود: با کد شناسا نوع گوشت اینکه بره است یا میش، حتی گوسفند است یا بز مشخص می‌شود در حالی که امروز تحت یک عنوان، گوشت قرمز گوسفندی قیمت گذاری و به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: به طور قطع انواع گوشت قرمز، قیمت متفاوت داشته و با QR کد باید نوع گوشت مشخص باشد.

آزاد با بیان اینکه زیرساخت‌ها فراهم است، اظهار کرد: بخشی از گوشت‌های توزیع شده از طریق کشتارگاه توزیع می‌شود که با پلاک است و با رجوع به سامانه، صاحب دام، جنس آن، تاریخ تولد و مأمور پلاک‌کوب آن مشخص است. بنابراین بخشی از اطلاعات در سامانه موجود بوده و اگر این کد شناسا لحاظ شود مردم دیگر می‌دانند چه نوع گوشتی در حال خرید هستند.

از آمار تولید تا سرانه مصرف

مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران با تاکید بر استفاده از بستر موجود با شناسنامه دار کردن گوشت، ادامه داد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، سرانه مصرف در کشور به حدود ۵ تا ۶ کیلو گرم رسیده است و وزارت جهاد کشاورزی هم آمار تولید را حدود ۹۰۰ هزار تن اعلام می‌کند. اگر این عدد در ۸۵ میلیون جمعیت ایران تقسیم شود مصرف سرانه حدود ۱۲ کیلو گرم خواهد بود.

آزاد با اشاره به آمار دام موجود در کشور تصریح کرد: تعداد دام سبک در کشور ۴۹ میلیون رأس گوسفند و ۱۷ میلیون رأس بز بوده که در واقع ۴۰ درصد آمار دام کشور

را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه اما بخش زیادی از گوشت قرمز کشور به وسیله دام سنگین تأمین می‌شود، اضافه کرد: در واقع ۶۰ درصد آمار دام کشور مربوط به دام‌های سنگین با ۷.۵ میلیون رأس بوده که از این تعداد ۳.۳ میلیون رأس مربوط به دام آمیخته (بومی و صنعتی) و ۲.۵ میلیون رأس مربوط به دام بومی است.

آزاد در پایان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار رأس دام سنگین انباشته در کشور موجود است، یادآور شد: دولت همراه با بخش خصوصی بر اساس شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، باید کد شناسا را برای بازار گوشت عملیاتی کند. در این راستا هم بخش خصوصی برای همکاری اعلام آمادگی کرده است.