شناسهٔ خبر: 69895830 - سرویس علمی-فناوری
منبع: رسا | لینک خبر

کاهش سطح آب شیرین در جهان به دلیل تغییرات آب‌و‌هوایی

نتایج یک مطالعه نشان داده است که سطح آب شیرین در جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی در حال کاهش است.

صاحب‌خبر -

گزارشی که توسط ماهواره‌های صنعتی ناسای آلمان منتشر شد، نشان داده است که سطح آب شیرین جهان از سال ۲۰۱۴ کاهش یافته است. دانشمندان کاهش شدیدی را مشاهده کرده‌اند که به خشکسالی و افزایش دما مرتبط است.

ناسای آلمان تاکید کرد که گرم شدن کره زمین و خشکسالی با از دست دادن آب مرتبط است.

ذخایر آب شیرین روی زمین از ماه مه ۲۰۱۴ کاهش ناگهانی را تجربه کرد و به طور مداوم پایین مانده است.

این مطالعه که در مجله Surveys in Geophysic منتشر شده است، نشان می‌دهد که این تغییر ممکن است انتقال به شرایط خشک‌تر در سراسر قاره‌ها را نشان دهد.

به گفته متیو رودل، یک هیدرولوژیست در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا، بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳، سطح آب شیرین زمین ۲۹۰ مایل مکعب کمتر از میانگین ثبت شده از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ بوده است. این اندازه بیش از دو برابر اندازه دریاچه ایری است.

دلایل کاهش سطح آب شیرین در جهان

عوامل موثر عبارتند از خشکسالی و افزایش اتکا به آب‌های زیرزمینی برای کشاورزی و نیاز‌های شهری، تخلیه ذخایر سریعتر از آن که بتوان آن‌ها را دوباره پر کرد.

گزارش سال ۲۰۲۴ سازمان ملل در مورد تنش آبی، خطرات اجتماعی ناشی از منابع ناکافی آب از جمله قحطی، فقر و اتکا به منابع آب ناامن را برجسته کرد.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که افزایش دمای کره زمین ممکن است از دست دادن آب شیرین را تشدید کند.

مایکل بوسیلویچ، هواشناس در مرکز گودارد ناسا، توضیح داد که گرم شدن کره زمین تبخیر و توانایی جو برای حفظ رطوبت را افزایش می‌دهد و منجر به بارش شدیدتر می‌شود. در حالی که کل بارندگی سالانه ثابت می‌ماند، دوره‌های طولانی خشکسالی بین این رویداد‌ها جذب خاک را کاهش می‌دهد و شرایط خشکسالی را تشدید می‌کند.

داده‌های ماهواره‌ای نشان داد که آب شیرین جهانی پس از رویداد بزرگ ال نینو بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ که باعث تغییر در الگو‌های آب و هوا و خشکسالی گسترده شد، احیا نشده است.

رودل خاطرنشان کرد که از ۳۰ خشکسالی شدید از سال ۲۰۰۲، ۱۳ مورد پس از سال ۲۰۱۵ رخ داده است.

اگرچه ارتباط با تغییرات اقلیمی قطعی نیست، اما زمان ثبت دمای بالای جهانی نگرانی‌هایی را در مورد پایداری منابع آب شیرین در آینده ایجاد کرده است.

گزارشی که توسط ماهواره‌های صنعتی ناسای آلمان منتشر شد، نشان داده است که سطح آب شیرین جهان از سال ۲۰۱۴ کاهش یافته است. دانشمندان کاهش شدیدی را مشاهده کرده‌اند که به خشکسالی و افزایش دما مرتبط است.

ناسای آلمان تاکید کرد که گرم شدن کره زمین و خشکسالی با از دست دادن آب مرتبط است.

ذخایر آب شیرین روی زمین از ماه مه ۲۰۱۴ کاهش ناگهانی را تجربه کرد و به طور مداوم پایین مانده است.

این مطالعه که در مجله Surveys in Geophysic منتشر شده است، نشان می‌دهد که این تغییر ممکن است انتقال به شرایط خشک‌تر در سراسر قاره‌ها را نشان دهد.

به گفته متیو رودل، یک هیدرولوژیست در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا، بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳، سطح آب شیرین زمین ۲۹۰ مایل مکعب کمتر از میانگین ثبت شده از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ بوده است. این اندازه بیش از دو برابر اندازه دریاچه ایری است.

دلایل کاهش سطح آب شیرین در جهان

دلایل کاهش سطح آب شیرین در جهان

عوامل موثر عبارتند از خشکسالی و افزایش اتکا به آب‌های زیرزمینی برای کشاورزی و نیاز‌های شهری، تخلیه ذخایر سریعتر از آن که بتوان آن‌ها را دوباره پر کرد.

گزارش سال ۲۰۲۴ سازمان ملل در مورد تنش آبی، خطرات اجتماعی ناشی از منابع ناکافی آب از جمله قحطی، فقر و اتکا به منابع آب ناامن را برجسته کرد.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که افزایش دمای کره زمین ممکن است از دست دادن آب شیرین را تشدید کند.

مایکل بوسیلویچ، هواشناس در مرکز گودارد ناسا، توضیح داد که گرم شدن کره زمین تبخیر و توانایی جو برای حفظ رطوبت را افزایش می‌دهد و منجر به بارش شدیدتر می‌شود. در حالی که کل بارندگی سالانه ثابت می‌ماند، دوره‌های طولانی خشکسالی بین این رویداد‌ها جذب خاک را کاهش می‌دهد و شرایط خشکسالی را تشدید می‌کند.

داده‌های ماهواره‌ای نشان داد که آب شیرین جهانی پس از رویداد بزرگ ال نینو بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ که باعث تغییر در الگو‌های آب و هوا و خشکسالی گسترده شد، احیا نشده است.

رودل خاطرنشان کرد که از ۳۰ خشکسالی شدید از سال ۲۰۰۲، ۱۳ مورد پس از سال ۲۰۱۵ رخ داده است.

اگرچه ارتباط با تغییرات اقلیمی قطعی نیست، اما زمان ثبت دمای بالای جهانی نگرانی‌هایی را در مورد پایداری منابع آب شیرین در آینده ایجاد کرده است.