شناسهٔ خبر: 69882118 - سرویس اجتماعی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آغاز مقدمات طرح جدید توانبخشی از راه دور در کشور

فاطمه عباسی از آغاز مقدمات طرح جدید توانبخشی از راه دور (Telerehabilitation) به صورت نظام‌مند جهت آموزش ۱۶۱۸ کودک دارای معلولیت شنوایی، جسمی و حرکتی در ۳۱ استان کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، فاطمه عباسی در گفت‌وگویی افزود: این طرح در مناطق کم برخوردار ۳۱ استان کشور که از دسترسی به خدمات توانبخشی هستند و با بهره گیری از ظرفیت مراکز روزانه توانبخشی تدوین شده است.

وی خاطرنشان کرد: کودکان جامعه هدف این طرح شناسایی شده اند و در اجرای این طرح به خانواده این کودکان، تبلت هایی اهدا و آموزش هایی از طریق این تبلت ها تحت نظارت معاونت توانبخشی استان‌ها و همکاری بخش غیردولتی به آنها ارائه می‌شود.

کودکان برای مشمول شدن طرح توانبخشی از راه دور چه شرایطی باید داشته باشند؟

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه دستورالعمل کشوری طرح جدید توانبخشی از راه دور در حال تنظیم است، اظهار داشت: این طرح اکنون در فاز توزیع تبلت ها قرار دارد و شناسایی کودکان انجام شده است.

عباسی تصریح کرد: همه کودکان در این طرح باید زیر ۱۰ سال بوده و دارای معلولیت باشند و قبلا نیز از خدمات توانبخشی بهزیستی استفاده نکرده باشند.

وی تاکید کرد: آموزش در طرح جدید توانبخشی از راه دور به صورت مجازی است اما در مواردی لازم است تیم درمانگر یا خانواده به صورت حضوری، آموزش‌ها را ارائه و دریافت کنند.

عباسی گفت: آموزش مجازی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد و آموزش مجازی، روش کمکی است. در طرح جدید توانبخشی از راه دور، اقدامات آموزشی برای مداخله خانواده با نظارت متخصصان ارائه خواهد شد و باید توجه داشت که همه امور توانبخشی را نمی توان از راه دور انجام داد.


آموزش‌ها در طرح توانبخشی از راه دور با توجه به شرایط کودکان، متفاوت است

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: اکنون در مراکز روزانه توانبخشی به خانواده‌ها و مراقبین کودکان، مداخلات لازم از سوی کاردرمان، فیزیوتراپ و روانشناس بنا به شدت معلولیت آموزش داده می‌شود و در طرح توانبخشی از راه دور به جای مراجعه حضور آنها، آموزش‌ها از راه دور ارائه خواهد شد و این آموزش‌ها با توجه به شرایط و معلولیت کودکان، متفاوت است.

عباسی با اشاره به اینکه چنین تجربه‌ای در دوران کرونا به صورت اولیه با همکاری یونیسف محقق شده بود، یادآور شد: بسیاری از خانواده ها در مناطق فاقد مرکز روزانه توانبخشی ساکن هستند و اکنون می‌توانند از این خدمات توانبخشی از راه دور به صورت بسته های آموزشیِ شخصی سازی شده استفاده کنند.

وی اضافه کرد: این آموزش‌ها در گام نخست برای کودکان کم شنوا و کودکان دارای معلولیت جسمی و حرکتی شروع شده است و به طورمثال در طرح توانبخشی از راه دور به خانواده کودکان کم شنوا آموزش داده می‌شود که با کودکان خود چه رفتاری داشته باشند و برای پیگیری درمانی چه اقداماتی باید انجام دهند چراکه گاهی به طورمثال به خاطر گرانی سمعک، خانواده‌ها به دنبال آن نمی‌روند و در این طرح، ضرورت تهیه سمعک آموزش داده می‌شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین در طرح توانبخشی از راه دور به خانواده‌ها آموزش داده می‌شود که چگونه از کودکان دارای معلولیت خود نگهداری کنند یا به طورمثال چه اقداماتی برای پذیرش کودک در محیط بیرون خانه، انجام دهند. گاهی نیاز می‌شود که تیم توانبخشی یا روانشناس کنار خانواده قرار گیرد.

عباسی افزود: در طرح توانبخشی از راه دور، آموزش‌های مهارت‌های روزمره زندگی ADL به خانواده کودکان دارای معلولیت جسمی و حرکتی ارائه می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که اگر برای کودکان دچار اختلال حرکتی، مداخلات به موقع صورت نگیرد، آنها دچار عوارض می‌شوند. همچنین در طرح توانبخشی از راه دور آموزش‌هایی در حوزه مناسب سازی محیط به خانواده‌ها ارائه خواهد شد.

وی تاکید کرد: طرح توانبخشی از راه دور با محوریت آموزش، اکنون در مرحله آزمایشی قرار دارد و پس از بررسی نتایج و چالش‌ها به صورت همزمان در سراسر کشور آغاز می‌شود.