شناسهٔ خبر: 69871647 - سرویس اقتصادی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

پساب صنعتی کارخانه منابع آب‌های زیرزمینی را تهدید می‌کند

در دیدار مدیرعامل هلدینگ انرژی غدیر با استاندار فارس، امیری ضمن حمایت کامل و دفاع همه جانبه از توقعات مردم مرودشت نسبت به پتروشیمی این شهرستان، خواستار انجام تعهدات هلدینگ غدیر در استان فارس شد.

صاحب‌خبر -

به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس، در دیدار مهندس سید مجید هدایت مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری غدیر با استاندار فارس، حسینعلی امیری ضمن خوش آمدگویی به ایشان جنگ اقتصادی ایجاد شده علیه ملت ایران و آثار ناشی از تحریم‌های ظالمانه را مورد توجه قرار داد و گفت: همگان تقریبا از شرایط اقتصادی کشور و درآمد‌های حاصل از فروش نفت آگاهند؛ در این شرایط پتروشیمی‌ها و محصولات آن، اهمیت بسیار زیادی را در ارتباط با ارزآوری به خود اختصاص داده است.

استاندار فارس با بیان اینکه پتروشیمی مرودشت با توجه به اینکه از قدمت زیادی برخوردار است، از جمله پتروشیمی‌های مهم کشور محسوب می‌شود، گفت: یکی از مواردی که از جانب مدیرعامل پتروشیمی مرودشت با بنده برای کارکرد بهتر و بیشتر این پتروشیمی در میان گذاشته شده، تامین خوراک گاز برای این مجموعه است؛ با توجه به اینکه ناترازی‌هایی وجود دارد و هم اکنون در فصل سرما به سر می‌بریم و حجم بالایی از ناترازی‌ها هم متوجه واحد‌های صنعتی می‌شود تاکید کرده‌ام با توجه به وضعیت پتروشیمی و اهمیت آن و همچنین نظر به مشکلات موجود، تامین حداکثری گاز برای پتروشیمی مرودشت که موضوع بسیار مهمی است در دستور کار قرار گیرد لذا این موضوع برای ما قابل درک است که بصورت ویژه آن را پیگیری می‌کنیم.

او در ادامه گفت: در استان فارس با کمبود شدید منابع آب شرب مواجه هستیم؛ به عنوان مسئول اجرایی استان وقتی شنیدم مناطق نزدیک به سد درودزن از نعمت آب شرب بی بهره‌اند احساس شرمندگی کردم. حقیقتا منطقی و شایسته نیست مناطقی که در جوار سد‌ها و رودخانه‌ها هستند از این نعمت خدادادی بی‌بهره باشند. علاوه بر اینکه نیاز به باز مهندسی و باز تخصیص منابع آب داریم باید برای صنایع از پساب‌های شهر‌ها که قابلیت استفاده دارند استفاده شود.

امیری با تاکید بر آنکه هزینه تامین آب شرب بسیار گران است، تصریح کرد که همه صنایع استان از جمله پتروشیمی مرودشت باید از پساب برای صنعت خود استفاده کنند و در ادامه از مدیرعامل هلدینگ انرژی غدیر خواست این موضوع در دستور کار پتروشیمی مرودشت قرار بگیرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس تصریح کرد: طرح‌های توسعه زنجیره ارزش ماننده پروژه نیترات، روغن موتور، خط انتقال برق که از مصوبات سفر دولت بوده است باید تعیین تکلیف شود ضمن اینکه پساب صنعتی کارخانه منابع آب‌های زیرزمینی را تهدید می‌کند که در موضوعات زیست محیطی اهمیت قابل توجهی دارد و این وضعیت قابل قبول نیست پس این موضوع را مورد توجه قرار دهید و برای آن علاجی بیاندیشید.

او با اشاره بر اینکه هلدینگ انرژی غدیر دارایی‌های فراوانی دارد گفت: می‌توانیم از طریق مولدسازی برای این دارای‌ها ایجاد ارزش افزوده کنیم و عواید آن در زمینه طرح‌های توسعه‌ای هزینه شود؛ برای توسعه یا تکمیل طرح‌های نیمه تمام یا اجرای تعهدات یکی از راه‌های مناسب تجهیز منابع مالی همین مولد سازی است که توقع داریم لیست این موارد ارائه تا تبدیل به ثروتی مولد شود.

امیری با بیان اینکه بخشی از محصولات پتروشیمی مرودشت صادر می‌شود، تصریح کرد: فارس ظرفیت‌های بسیاری دارد که یکی از آنها گمرکات استان است، باید برای صادرات از گمرکات استان استفاده شود.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه مسئولیت اجتماعی علاوه بر اینکه یک تکلیف قانونی‌است، انتظار و توقع مردم هم هست، تصریح کرد: باید اعتبارات مسئولیت اجتماعی پرداخت شود. باید از منافع پتروشیمی مردم منطقه سود و منفعت ببرند. تجربه ثابت کرده است که در مناطقی که طرح‌های صنعتی و بزرگ اجرا می‌شود مردم منطقه همراهی و همکاری نکنند اشکالات زیادی در مسیر تولید ایجاد می‌شود پس مردم باید در صنعت شریک باشند و منافع آن به خودشان بازگردد.

او با بیان اینکه پل اختصاصی پتروشیمی، ترمیم جاده، ۳۰ درصد اعتبار لازم برای جاده خرامه، استفاده از اراضی تملک شده در جهت بهبود محیط زیست ورفع آلایندگی مورد توجه و تاکید است، اظهار داشت: همواره هزینه‌های پیشگیرانه از هزینه‌های صرف شده پس از واقعه کمتر هستند؛ همه ما حکومت هستیم و حکومت وقتی با مردم عهد و پیمانی می‌بندد باید به آن پایبند باشد لذا برخی موضوعات مورد تعهد موضوع انسانی، اسلامی، شرعی و حقوقی است.

امیری با تاکید بر آنکه جذب نیروی انسانی در پتروشیمی مرودشت از سایر مناطق عادلانه نیست، گفت: در سنوات اخیر به سبب استفاده غیرعلمی از منابع آب، کشاورزی مرودشت آسیب دیده و جایگزین مناسبی هم برای آن دیده نشده است لذا اگردر همین کار‌های صنعتی که در مناطق صورت می‌پذیرد از نیرو‌های بومی و محلی استفاده نشود، مسئله شغل مردم منطقه چگونه حل می‌شود؟

او افزود: مردم منطقه نهایتاً باید دست به مهاجرت بزنند و در حاشیه شهر‌ها ساکن شوند که پیامد‌های ناگوار و نامناسب اجتماعی دارد لذا دستور دهید بررسی شود که نیرو‌های به کارگیری شده در پتروشیمی مرودشت مربوط به کدام مناطق هستند تا اگر عدالت صورت نگرفته، تعدیلی در این زمینه انجام شود؛ آن چیزی که مذموم است تبعیض است وگرنه تفاوت که اشکالی ندارد. جذب نیروی متخصص که در مرودشت وجود ندارد از سایر مناطق که اشکالی ندارد، اما جذب نیرو‌های ساده که در محل و منطقه سکونت دارند و رفت و آمد آنها نیز سهل‌تر است باید مورد اهتمام پتروشیمی قرار داشته باشد تا هزینه‌های تمام شده هم کاهش یابد.