شناسهٔ خبر: 69867887 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

عضویت ایران در پیمان‌های جهانی بسیار ارزشمند است

رییس نمایندگی وزارت‌امورخارجه در خراسان رضوی گفت: عضویت ایران در پیمان‌های جهانی بسیار ارزشمند است.

صاحب‌خبر -
 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، احمد معصومی‌فر روز پنجشنبه در نخستین نشست شهر‌های ایرانی شرکت کننده در اجلاس «بریکس پلاس» در شهرداری مشهد افزود: اگر می‌خواهیم حضور موثری در مجامع بین‌المللی داشته باشیم، باید به صورت سازمانی و ساماندهی شده، در جهان حضور داشته باشیم.
 
وی ادامه داد: مقابله با جنگ رسانه‌ای، تنها با افزایش دیپلماسی عمومی امکان پذیر است و هم اینک فضای مجازی مرز‌های فرهنگی را کمرنگ کرده است.
 
به گفته او، مشهد، در حوزه دیپلماسی، شهری همیشه پیشرو است و با توجه به جایگاه بین‌المللی، این شهر می‌تواند یک نماینده موثر برای کشورمان باشد.
 
معصومی‌فر ادامه داد: با همراهی شهرداری و شورای شهر مشهد جایگاه این کلانشهر در حوزه‌های بین‌المللی ارتقا پیدا کرده است.
 
حضور فعال ایران، مورد توجه تمام کشور‌های عضو بریکس
 
هماهنگ کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست گفت: ایران از ۱۱ دی ماه سال گذشته، عضو اجلاس بریکس شد و در این مدت فعالیت بسیار زیادی داشته است.
 
مجید محمدزاده صابر، حضور فعال ایران را مورد توجه تمام کشور‌های عضو بریکس دانست و افزود: پهناورترین و پرجمعیت‌ترین کشور‌های دنیا عضو بریکس بوده و این سازمان در سه زمینه سیاسی امنیتی، اقتصادی-مالی و فرهنگی-مردمی فعال است و تاکنون ٢۵٨ برنامه توسط بریکس اجرا شده است.
 
او اظهار امیدواری کرد مشهد در این سه رکن ویژه بتواند گام‌های اساسی بردارد و افزود: موضوع زیارت و جهانگردی و لغو روادید برای عزیمت شیفتگان امام هشتم نیز می‌تواند موثر باشد.
 
عزم جدی برای توسعه دیپلماسی شهری
 
شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: سالانه ٣٠ میلیون زائر داخلی و حدود چهار میلیون زائر خارجی به مشهد سفر می‌کنند و میزبان یک میلیون اتباع کشور‌های خارجی هستیم که تنها ۵۰ درصد آنان به صورت رسمی وارد شهر شده‌اند و در این راستا توجه ویژه‌ای به حوزه دیپلماسی شهری شده است.
 
محمدرضا قلندر شریف با تاکید بر اینکه در حوزه بین‌المللی و تقویت دیپلماسی شهری در دوره ششم مدیریت شهری تلاش ویژه شده است، افزود: مشهد هم‌اکنون عضو هیات مدیره و قائم مقام منطقه اوراسیا و غرب آسیای انجمن متروپلیس، عضو انجمن دولت محلی و شهر‌های متحد (UCLG) و عضو صندوق‌های جهانی توسعه FMDV و ICLEI است که نشان از عزم جدی مدیریت شهری برای توسعه دیپلماسی شهری دارد.
 
وی ادامه داد: بخشی از آینده سیاسی دنیا در این سازمان رقم خواهد خورد و در مدیریت شهری و شورای شهر مشهد با عضویت در بریکس تمام تلاش خود را برای ارتقای جایگاه کشورمان و تقویت دیپلماسی شهری انجام می‌دهیم.
 
معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد نیز اظهار کرد: به برکت تلاش جمهوری اسلامی در راستای اعتلای نام و نشان کشور، عضویت در اجلاس بریکس برای کشور فراهم شد و در آخرین مجمع این اجلاس مقرر شد، از ظرفیت شهرداری‌ها در راستای رسیدن به اهداف پیش بینی شده بریکس، استفاده شود.
 
جمال حسن بارانی افزود: اولین نشست هماهنگی در مشهد برگزار شد تا در راستای تقویت حوزه دیپلماسی شهری از ظرفیت شهرداری‌ها بهره برداری و این حوزه با حضور مدیران شهری تقویت شود.
 
بیشتر بدانیم
 
سنگ بنای گروه اقتصاد‌های نوظهور در سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک نهاده شد و در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند در نشست ویژه جداگانه، توافق بر سر توسعه همکاری‌های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.
 
در سال ۲۰۰۹، نخستین اجلاس سران چهار کشور بریک (برزیل، روسیه، هند و چین) در یکاترینبورگ (روسیه) برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفتگو‌ها و همکاری‌های منسجم، فعال، عمل‌گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشور‌های در حال توسعه و بازار‌های نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می‌کند، توسعه دهند.
 
با الحاق جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، بریک به بریکس تغییر نام داد.
 
در اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲، سیریل رامافوزا رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که اعضای این گروه (متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تصمیم گرفته اند از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات برای عضویت کامل در بریکس دعوت کنند. 
 
رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین پس از آن اعلام کرد که کشورش به این گروه نمی‌پیوندد.
 
کشور روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۵۰ رویداد را در این چارچوب برنامه ریزی کرده است.