شناسهٔ خبر: 69867072 - سرویس اقتصادی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

نامه ۱۰۸ نماینده به رئیس‌جمهور برای پیگیری اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان

یک نماینده مجلس: 108 نفر از نمایندگان به شخص رئیس جمهور نامه زدند و درخواست اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به 800 میلیون تومان را مطرح کردند. مسئله افزایش مبلغ تسهیلات ساخت مسکن یک موضوع بسیار مهم است و برای بازگشت اعتماد مردم باید صورت بگیرد.

صاحب‌خبر -

 غلامرضا میرزایی، نماینده بروجن در مجلس در گفت و گو با خبرنگار قدس در ارتباط با مشکلات حوزه مسکن و لزوم اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان تصریح کرد: واقعیت این است که در شرایط فعلی، خانه‌دار شدن برای خانوارها و به ویژه جوانان تبدیل به یک رویا شده است. افراد با درآمدهای متوسط به هیچ عنوان نمی‌توانند به خانه دار شدن فکر کنند و آن را تحقق ببخشند. در این شرایط حمایت ویژه دولت از مردم در حوزه مسکن ضرورت بالایی دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه تا الان شاهد ارائه طرحی از سوی مسئولان کشور نبوده‌ایم که بتواند این مشکل را حل کند. مهم‌ترین راهکار برای حل مشکل مسکن در کشور این است که تسهیلات مناسب و کم بهره برای ساخت مسکن در اختیار مردم قرار بگیرد.

این نماینده مجلس گفت: در اختیار قرار دادن زمین رایگان و مناسب برای رونق دادن به ساخت‌ و ساز مسکن در بخش خرد از اهمیت بالایی برخوردار است. متأسفانه در حوزه مسکن ملی بیشتر حرف زده‌ایم و عمل بسیار ضعیف بوده است. به همین دلیل نتوانسته‌ایم به نتیجه موردنظر دست پیدا کنیم.

میرزایی گفت: امیدواریم اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان از سوی مسئولین جدی گرفته شود و شاهد اعطای تسهیلات افزایش یافته به مردم باشیم.

وی در خصوص این موضوع که رئیس بانک مرکزی در جلسه تصویب مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان که حدود ۵ ماه پیش در شورای عالی مسکن انجام شد، حضور داشت، تصریح کرد: واقعیت این است که مسئولان اقتصادی کشور باید با تأکید و توجه بیشتری در حوزه مسکن چاره‌اندیشی کنند. این که رئیس بانک مرکزی در جلسه حضور داشته و افزایش تسهیلات ساخت مسکن تصویب شده است و حالا بخواهد از اجرای آن شانه خالی کند، منطقی نیست. این امر باعث بدبینی و بی اعتمادی مردم به سیاست‌گذاری‌های حمایتی و اقتصادی دولت می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: مجلس منعکس‌کننده نیازهای مردم است. ما نماینده مردم هستیم و چیزی را پیگیری می‌کنیم که نیاز و اولویت زندگی مردم است. ۱۰۸ نفر از نمایندگان به شخص رئیس جمهور نامه زدند و درخواست اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان را مطرح کردند. مسئله افزایش مبلغ تسهیلات ساخت مسکن یک موضوع بسیار مهم برای مردم است و برای بازگشت اعتماد مردم قطعا باید هر چه سریع‌تر صورت بپذیرد و از همین رو نیز نمایندگان نسبت به عدم اجرای قانون توسط بانک مرکزی به شخص رئیس جمهور نامه زدند.

میرزایی گفت: علاوه بر این که نمایندگان مجلس به مشکلات مردم آشنا هستند و به همین دلیل موضوعات مختلف را پیگیری  می‌کنند، نگاه کارشناسی نیز در مجلس وجود دارد. نمایندگان بر اساس نگاه کارشناسی به این نتیجه رسیده‌اند که باید افزایش تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم داشته باشیم. ه همین دلیل پیگیر این موضوع هستند.

وی ادامه داد: دولت قاعدتاً باید به خواسته‌های کارشناسی شده نمایندگان مجلس که بر اساس نیاز مردم مطرح می‌شود، ترتیب اثر دهد. اگر قرار باشد مصوبات فقط در حد مصوبه باقی بمانند و اجرایی نشوند، تبعات خوبی به لحاظ اجتماعی برایمان نخواهد داشت. در شرایطی که مردم به لحاظ مسکن در مضیقه هستند، باید دولت حمایت جدی از خانوارها داشته باشد و متناسب با تورم شاهد افزایش تسهیلات ساخت مسکن باشیم.

خانوارها طی سال‌های اخیر برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات جدی مواجه هستند. شاهد از کنترل خارج شدن قیمت‌ها در حوزه مسکن هستیم. به نحوی که مسکن بخش زیادی از درآمد ماهانه خانوارها را می-بلعد. این شرایط به ویژه در شهرهای بزرگ برای افراد مشکلات جدی ایجاد کرده است.

کارشناسان بر این عقیده‌اند که تنها راهکار برای حل مشکلات حوزه مسکن این است که حتی الامکان به افزایش ساخت و سازها مبادرت کنیم. به زعم آنان، ساخت مسکن در سطح کلان در شرایط فعلی کارساز نیست و روند کندی خواهد داشت. به نظر کارشناسان، بهتر است دولت زمینه را برای رونق گرفتن ساخت و سازها در سطح خرد فراهم کند.

اعطای تسهیلات مهم‌ترین اقدامی است که دولت می‌تواند به منظور کمک به خانوارها برای ساخت مسکن در دستور کار قرار دهد. در همین ارتباط، شاهد تصویب تسهیلات تکلیفی در بودجه سالانه سال‌های قبل بودیم. از سوی دیگر، بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها موظف شده‌اند سالانه ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند. بانک‌ها تمایلی به انجام این وظیفه قانونی‌شان ندارند و تا کنون پیشرفتی را در این زمینه شاهد نبوده‌ایم.

پنج ماه قبل در شورای عالی مسکن تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. این مصوبه برای اجرا به بانک مرکزی ابلاغ شد اما در همان جا ماند و به بانک‌های عامل نرسید.