شناسهٔ خبر: 69866446 - سرویس سیاسی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کارشناس حقوق بین الملل: کارشناس حقوق بین الملل:

نام نتانیاهو و گالانت تا ابد به عنوان جنایتکار بین المللی در صحنه تاریخ می‌ماند

رودباری گفت: نتانیاهو و گالانت اجازه حضور در ۱۲۶ کشور را ندارند و اگر به این کشور‌ها بروند جلب می‌شوند.

صاحب‌خبر -

علی رودباری، کارشناس حقوق بین الملل در گفت‌وگو با شبکه خبر درباره رای دیوان کیفری بین المللی در ارتباط با بازداشت نتانیاهو و گالانت روسای جنایتکار رژیم صهیونیستی اظهار کرد: در رویه دیوان بین المللی کیفری می‌بینیم که دادستان با قاطعیت دستور جلب نتاتیاهو و گالانت را صادر کرده است.

وی ادامه داد: جلب این دو متهم بین المللی به اتهام جنایات‌های جنگی و جنایت علیه بشریت پس از بررسی‌های فراوان صادر شده است و بار دیگر جامعه حقوقی بین الملل نشان داد که راه و رسم آن از دنیای سیاست جدا است و به قدرت‌های بین المللی کاری ندارد و کار خود ر ا انجام می‌دهد.

وی افزود:‌ از امروز نتانیاهو و گالانت اجازه حضور در ۱۲۶ کشور را ندارند و اگر به این کشور‌ها بروند جلب شده و این دو مجرم به دیوان بین المللی کفری تحویل داده می‌شوند و اگر این کشور‌ها این کار را انجام ندهند باید تبعاتی را بپذیرند.

رودباری تاکید کرد: روز گذشته مشاهده کردیم که هلند از این رای استقبال کرد و از سایر کشور‌ها درخواست کرد که در پذیرش این قطعنامه صریح‌تر باشند.

وی گفت:‌ موضوع دیگر آن است که تا ابد این دو نفر به عنوان جنایتکار بین المللی اسامی‌شان در صحنه تاریخ می‌ماند. اکنون جامعه حقوق بین الملل نشان داد هر آن چه که از حمایت از صهیونیست‌ها مطرح می‌شود در جامعه حقوقی اشتباه است و این دو جنایتکار بین المللی امروز تحت تعقیب ۱۲۶ کشور قرار دارند و حتی کشور‌هایی مانند ما که عضو این دیوان نیستند هم از این رای حمایت می‌کنند و به زودی شاهد خبرهای خوبی هستیم. در گذشته هم شاهد بودیم که هر فردی مقابل این دیوان بوده بالاخره جلب شده است.

کارشناس حقوق بین الملل گفت:‌ اگر این دو نفر جلب هم نشوند قدم بعدی این است که طبق ماده ۱۲۷ قانون آیین دادرسی و عدله دیوان به وضعیت آن‌ها بدون حضورشان رسیدگی می‌شود و به این دو اطلاع داده می‌شود که با وکلای‌شان در دادگاه حاضر شوند و اگر حاضر نشوند مطابق ماده ۱۲۵ و ۱۲۴ به اتهامات آن‌ها رسیدگی و کیفر خواست صادر می‌شود.

وی ادامه داد:‌ این قرار جلب به آن معنا است که باید در دادگاه حاضر شوند، از خود دفاع کنند و این دیوان هیچ مصونیتی برای هیچ شخصی در جهان قائل نیست.

رودباری در پایان خاطرنشان کرد: قرار بازداشت‌ها نیز به شکل مخفی و علنی است. تا به امروز احکام مخفی بسیاری صادر شده، اما این بار قراری علنی صادر شده است که نشان از اهمیت بالای این رای و تاریخی بودن آن دارد.