شناسهٔ خبر: 69863672 - سرویس علمی-فناوری
منبع: بهار | لینک خبر

چرا میلیون‌ها نفر به بلو اسکای می‌پیوندند؟

صاحب‌خبر -
گروه گوناگون: از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، پلتفرم‌های غیرمتمرکز مختلفی که در رسانه‌های اجتماعی فعالند، با شمار رو به افزایش کاربران روبرو هستند و یکی از آنها پلتفرم «بلو اسکای» است.
در میان طرفداران «بلو اسکای» جمع قابل توجهی از دانشگاهیان، روزنامه‌نگاران، سیاستمداران چپ‌گرا و افراد مشهور دیده می‌شوند که قصد دارند به پلتفرمی بپیوندند که بار دیگر توسط جک دورسی پایه‌گذاری شده است؛ یعنی مدیرعامل پیشین توییتر که البته از هیأت مدیره بلو اسکای نیز کناره‌گیری کرده است.
در حال حاضر «جی گرابر» مدیرعامل بلو اسکای است.
پلتفرم «بلو اسکای» در آخر هفته اعلام کرد که روزانه یک میلیون کاربر به آن می‌پیوندند و تعداد کل کاربران آن اکنون به ۱۹ میلیون رسیده است.
«بلو اسکای» چیست؟
«بلو اسکای» یک پلتفرم غیرمتمرکز رسانه اجتماعی است که به عنوان یک ابتکار تحقیقاتی و بخشی از توییتر در سال ۲۰۱۹ میلادی تاسیس شد.اگرچه در ابتدا تنها از مسیر «دعوت» می‌شد عضو این پلتفرم شد اما عضویت در آن از ماه فوریه برای همگان ممکن شده است.
«بلو اسکای» بر اساس پروتکلAT ساخته شده و یک شبکه باز برای ساخت برنامه‌های اجتماعی است. این پلتفرم از سال گذشته ویژگی‌های جدیدی مانند پیام‌رسانی مستقیم و اشتراک‌گذاری ویدیو را نیز به خدمات خود اضافه کرده است.
اعضای جدید «بلو اسکای» ؛ ناامیدان از توییتر
کاربران «بلو اسکای» عمدتا پس از آغاز تبلیغات گسترده ایلان ماسک برای دونالد ترامپ در توییتر، تصمیم به ترک آن و عضویت در این پلتفرم گرفتند.ایلان ماسک «توییتر» را در سال ۲۰۲۲ خرید و چند تغییر عمده در نحوه تولید و انتشار محتوا در آن ایجاد کرد.
او در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ میلادی نیز از حامیان پرشور دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان بود.
گزارشی که از سوی مرکز مقابله با نفرت دیجیتال (CCDH) قبل از برگزاری این انتخابات منتشر شد، نشان داد که ادعاهای نادرست یا گمراه کننده ماسک که در توییتر منتشر شده، نزدیک به دو میلیارد بار دیده شده است.
قرار است این میلیاردر آمریکایی، در دولت ترامپ به عنوان «وزیر بهینه‌سازی دولت» نیز فعالیت کند.
روزنامه‌هایی مانند «گاردین» در بریتانیا و «لا وانگواردیا» در اسپانیا، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام کردند که توییتر را ترک می‌کنند.
گاردین حتی اعلام کرد که دلیل این کار «محتواهای اغلب آزاردهنده‌ای است که در این پلتفرم تبلیغ یا یافت می‌شود».
خطر راست افراطی
اما برخی کاربران، هم در توییتر و هم بلو اسکای عضو هستند تا از خدمات هردو شبکه بهره‌مند شوند.
کنت راث، مدیر اجرایی پیشین دیده‌بان حقوق بشر در پیامی توییتری نوشت که ترک توییتر «اشتباه» است».
او نوشت که اگرچه موافق سیاست‌ها و تغییرات این شبکه اجتماعی پس از ریاست ماسک بر آن نیست، اما هنوز هیچ فضایی مانند توییتر برای بحث درباره مهمترین تحولات جهان وجود ندارد و «فرار از توییتر» باعث می‌شود که این شبکه اجتماعی بطور کامل در اختیار راست افراطی قرار بگیرد.
این اولین بار نیست که شمار کاربران «بلو اسکای» بطور قابل توجهی افزایش یافته است.
این پلتفرم در هفته پس از ممنوعیت توییتر در برزیل در ماه اوت، تعداد ۲.۶ میلیون کاربر به دست آورد که ۸۵ درصد از آنها از برزیل بودند.
همچنین حدود ۵۰۰ هزار کاربر جدید در یک روز در ماه اکتبر ثبت نام کردند؛ یعنی زمانی که توییتر اعلام کرد که صاحبان حساب‌های مسدود شده نیز می‌توانند پست‌های عمومی کاربران را ببینند.