شناسهٔ خبر: 69860582 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون حفاطت محیط زیست کشور:

کمبود کلی آب و توسعه ناپایدار مسئله محیط زیست کشور است

معاون حفاطت محیط زیست کشور گفت: کمبود کلی آب، توسعه بی‌رویه و ناپایدار ایجاد شده مسئله محیط زیست در کشور است که باید به آن بپردازیم.

صاحب‌خبر -

صدیقه ترابی امروز یکم آذر ماه در حاشیه کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چالش‌های مختلفی در حوزه محیط زیست داریم، ما نمی‌توانیم روی یک چالش متمرکز شویم به عنوان مثال در شهر تهران  آلودگی هوا و پیمان و دو مساله اصلی است و این در حالی است که در مازندران و گیلان که نقطه اتصال ما در بحث پسماند هستند باید به آن پرداخته شود؛ در جاهای دیگر پساب‌های صنعتی و خانگی موضوعات زیست محیطی است؛ در مناطقی نیز برداشت بی‌رویه منابع آب زیرزمینی مسئله ماست که منجر به  فرونشست زمین می‌شود.

وی بیان کرد: کمبود کلی آب توسعه بی‌رویه و ناپایدار ایجاد شده مسئله محیط زیست در کشور است.

ترابی اضافه کرد: در اصفهان با آلودگی هوا و نشست زمین مواجهیم در بحث خشکی تالاب‌ها نیز حوزه آبریز دریاچه ارومیه را داریم.

وی گفت: بر اساس افزایش جمعیت، گذشت زمان، تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی، چالش‌ها متفاوت هستند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: در جاهای مختلف کشور ابر چالش‌هایی وجود دارند که ولویت‌ها در آنها متفاوت هستند.

 وی تصریح کرد: روی چالش‌های استان‌ها قبلاً کار شده اما مجدداً یک دور شناسایی و ارزیابی چالش‌های استان‌ها را خواهیم داشت.

ترابی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه هفتم آئین نامه ارزیابی طرح‌های زیست محیطی تدوین شده و بر اساس آن اقدام خواهیم کرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت سمن‌ها، یادآور شد: استفاده از ظرفیت سمن‌ها و مشارکت عمومی در ارزیابی طرح‌های زیست محیطی جز فرایندمان قرار دادیم.

وی گفت: شفافیت، مشارکت و پاسخگویی جزو موضوعاتی است که در سازمان حفاظت محیط زیست تذکر می‌شویم که این مسیر را طی کنیم.

ترابی بحث حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی را موضوع مهم و حیاتی استان دانست و با بیان اینکه نمی‌توانیم از مسئله بلوط بگذریم، تصریح کرد: لرستان با داشتن ویژگی‌های خاص نظیر کوه‌های آهکی و شمه‌های کارستی پایداری زیست محیطی را ایجاد می‌کند و زمانی که این پایداری به دلایل مختلف به ناپایداری محیطی تبدیل شود، نباید بلوط را فراموش کنیم و باید به عنوان یک اولویت به آن بنگریم.

انتهای پیام