شناسهٔ خبر: 69860540 - سرویس اجتماعی
منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور:

سهامداری مددجویان در شرکت‌ها راهکار ایجاد مشاغل پایدار است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: راهکار ایجاد مشاغل پایدار مددجوبان راه‌اندازی شرکت‌ها و تعاونی‌ها با سهامداری خود آنهاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی گفت: در قالب طرح مناطق عاری از مددجوی بیکار و با تشکیل شرکت ها و تعاونی ها وام خود اشتغالی مددجویان به صورت یکجا به تعداد مددجویان سهامدار به شرکت یا تعاونی داده می شود و مددجویان هم حقوق دریافت می کنند و هم در ارزش افزوده سهام شرکت یا تعاونی سهیم می شوند.

وی تصریح کرد: از ۶۰ هزار شغلی که در سال ۱۴۰۳ مکلف به ایجاد بودیم ۵۹ درصد محقق شده است اما اعتبارات را به خود اشتغالی دادیم و در نهایت شغل پایدار ایجاد نشده است.

حسینی با اشاره به موضوع اشتغال برای مددجویان سازمان بهزیستی گفت: تا زمانی که نگاه رویاپردازانه خود را داشته باشیم مسائل اساسی کشور حمل می شوند نه حل؛ کشور در بخش های مختلف دچار ناترازی است، ظرفیت محدودی داریم اما با انبوه مسائل مواجه هستیم که جز با نگاه راهبردی حل نمی شوند. این ناترازی در بهزیستی نیز وجود دارد چراکه زمانی که بهزیستی تشکیل شد ۶ ماموریت داشت اما امروز ماموریت های آن به ۱۶۰ مورد رسیده است.

فقط ۱۳ همت به اجرای قانون حمایت از معلولان اختصاص یافته است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: به طور مثال برای اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت نیاز به ۱۶۰ همت اعتبار داریم که تنها ۱۳ همت اختصاص یافته است؛ بنابر این ناترازی را هم در ساختار و ماموریت و هم اعتبار مشاهده می کنیم.

حسینی راه عبور از این ناترازی را حضور مردم در عرصه دانست و گفت: برای این منظور باید بتوانیم از ظرفیت های موجود در محلات مانند مدارس، مساجد، خانه های بهداشت و نیروهای مردمی در محلات تحت عنوان شبکه داوطلبان، تشکل های فعال در محله استفاده کنیم و در نهایت با ارائه خدمات محله محور برای حل مشکلات چند گام پیش رویم.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی تحقق اهداف تعیین شده است، برای مثال شاخص موفقیت ما این است که ببینیم از ۸۵۰۰ کودک تحت پوشش چند نفر آنها بعد از ۱۸ سالگی و رهسپاری زندگی سالم و با کیفیتی دارند؛ به هر تعدادی که از این زندگی محروم باشند ما ناموفق بوده ایم.

رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: برای این منظور اقدامات پیش از رهسپاری مانند توانمندسازی و مهارت آموزی، حین رهسپاری و پس از رهسپاری مانند ایجاد اشتغال باید به نحو احسن انجام شود.

حسینی در ادامه با اشاره به ماده ۹ قانون حمایت از حقوق معلولان در خصوص پرداخت شهریه دانشجویان گفت: در حال حاضر حدود ۱۸ هزار دانشجو که ۱۱۱۲۷ نفر از حوزه توانبخشی و ۶۸۲۷ نفر از حوزه اجتماعی اند تحت پوشش قرار دارند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۱۲۴ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ با ۲۵ درصد افزایش مبلغ ۱۵۲ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص یافته است.