شناسهٔ خبر: 69860055 - سرویس فرهنگی
منبع: نورنیوز | لینک خبر

بسته اخبار فرهنگی و هنری؛

از بازگشت فرهاد فخرالدینی به روی صحنه با پرواز سیمرغ تا 5 میلیاردی شدن «باغ کیانوش»

امروز در بسته فرهنگی و هنری به مهمترین اخبار از هنر موسیقی و نمایش تا برگزاری نمایشگاه‌های هنری و اکران فیلم‌های جدید در سینما و سیما می‌پردازیم.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه فرهنگی: بسته اخبار فرهنگی را با چند خبر  از فیلم  آغاز می کنیم.  

«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد

اثر نوجوانانه «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورزحداد پس از ۲۰ روز از آغاز اکران بیش از ۵ میلیارد از فروش سینماها را از آن خود کرد.

فیلم سینمایی «باغ کیانوش» اولین اثر بلند رضا کشاورزحداد به تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد که با گذشت سه هفته از اکران عنوان پرفروش‌ترین فیلم غیرکمدی سینماها را از آن خود کرده، توانسته است بیش از ۱۳۰ هزار مخاطب را جذب و فروشی بیش از ۵ میلیارد را تجربه کند.

همچنین همزمان با آغاز اکران فیلم «باغ کیانوش» در هفته نوجوان، اکران‌های دانش‌آموزی و گروه‌های نوجوان‌محور این فیلم در استان‌های مختلف ایران آغاز شد که تاکنون با حضور عوامل در شهرهای مشهد و تبریز برگزار شده و به زودی در شیراز، اصفهان و دیگر شهرهای ایران نیز ادامه پیدا می‌کند.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
این اثر، مخاطبان را به سرزمینی پُر رمز و راز فرا می‌خواند که گنج‌های فراوانی درون خود دارد و رویای اصیل حراست از وطن را در ذهن نوجوانان شکوفا می‌سازد.

 

فیلم ایرانی در شانزلیزه پاریس

فیلم «درب» به کارگردانی و نویسندگی سید هادی محقق و تهیه‌کنندگی سید رضا محقق توسط باشگاه سینمایی «جاده ابریشم» مرکز ایران و فرانسه (CFI) در پاریس به نمایش در خواهد آمد.

این اکران ویژه روز یکشنبه اول دسامبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۳ در سینمای بالزاک خیابان شانزه لیزه پاریس همراه با زیرنویس زبان فرانسه صورت می‌گیرد و علاقمندان فرانسویِ سینمای ایران به تماشای آن خواهند نشست.

«دِرب» روایتگر مامور اداره برقی است که قرار است برق خانه‌ای تَک و دورافتاده را وصل کند اما پس از آن درگیر یکسری از اتفاقات می‎شود .هادی محقق، محمد اقبالی و … از جمله بازیگران این اثر هستند.

 

آنجلینا جولی جایزه دستاورد بازیگری می‌گیرد

آنجلینا جولی برای بازی در فیلم «ماریا» از نتفلیکس، جایزه دستاورد نخل صحرا را از جشنواره بین‌المللی فیلم پالم اسپرینگز دریافت می‌کند.

«ماریا» بر اساس روایت‌های واقعی ساخته می‌شود و داستان پر فراز و نشیب و در نهایت غم انگیز زندگی سوپرانوی یونانی متولد آمریکا «ماریا کالاس» را روایت می‌کند که در آخرین روزهای زندگی‌اش در پاریس در دهه ۱۹۷۰ دوباره احیا شد.

پابلو لارین کارگردان «ماریا»، است. «ماریا» از تاریخ ۲۷ نوامبر در سینماهای منتخب آمریکا اکران می شود و از ۱۱ دسامبر نیز در نتفلیکس عرضه خواهد شد.

مراسم اعطای جایزه دستاورد بازیگری جشنواره پالم اسرینگز به آنجلینا جولی، روز سوم ژانویه در مرکز همایش پالم اسپرینگز و در جریان برگزاری این رویداد سینمایی برگزار می‌شود.

 

ساخت انیمیشن قهرمانان کشتی کلید خورد

انیمیشن کشتی‌گیران با موضوعیت تلاش یک کشتی‌گیر از نوجوانی تا قهرمانی جهان در حال ساخت است.

این انیمیشن با تکنیک دوبعدی و با تهیه کنندگی سعید جلالیه و کارگردانی کیانوش عابدی در حال ساخت است.

موضوع این انیمیشن در مورد یک نوجوان کشتی‌گیر است که کار خود را از یک باشگاه کوچک در یک شهرستان آغاز می‌کند و با تلاش و ممارست و پس از شکست‌ها و پیروزی‌ها به عنوان قهرمانی جهان دست پیدا می‌کند.

 

آغاز اکران «شنگول و منگول» از ۳۰ آبان‌ماه

انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» ساخته کیانوش و فرزاد دالوند و تهیه‌کنندگی داریوش دالوند و سارا امامی که در سی و ششمین جشنواره کودکان و نوجوانان اصفهان پروانه زرین بهترین کارگردانی جشنواره را از آن خود کرد.

این انینیشمن که با استقبال مخاطبان در جشنواره همراه شده بود از روز چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه در سینماهای سراسر کشور به اکران عمومی درآید.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
فیلمنامه این انیمیشن با اقتباسی آزاد از داستان فولکلور «شنگول و منگول» به نویسندگی کیانوش دالوند با مشارکت نویسندگان آمریکایی و کانادایی نوشته شده‌است.

 

«حالت عشق» با موضوع غزه در سینماحقیقت اکران می‌شود

«حالت عشق» به کارگردانی کارول منصور مستندساز لبنانی در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» روی پرده می‌رود.

«حالت عشق» درباره پزشکی به نام غسان ابوسته است که پس از بحران غزه و نسل‌کشی‌ با حضور در منطقه، به درمان زخمی‌ها می‌پردازد.

درآمد حاصل از نمایش فیلم توسط پخش‌کننده آن، «فوروارد فیلم پروداکشن» به صندوق حمایت از کودکان غسان ابوسته برای درمان کودکان مجروح جنگ غزه اهدا خواهد شد.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

 

رکسانا» به جشنواره فیلم فجر می‌رود

 «رکسانا» آخرین فیلم ساخته‌شده پرویز شهبازی است که در سال ۱۴۰۱ جلوی دوربین رفت اما تا امروز فرصت حضور در جشنواره فجر و حتی اکران عمومی پیدا نکرد. قطعا نمایش این فیلم که توسط کارگردان مولف محبوب سینمادوستان ساخته شده می‌تواند تنور جشنواره فجر را داغ‌تر کرده و این رویداد را به لحاظ کیفی، غنی‌تر کند.

 

رکورد فروش «زودپز» در ۴۵ روز

«زودپز» نخستین فیلمی است که در مدت زمان ۴۵ روز اکران، بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان فروش داشته و از این حیث، این فیلم رکورددار فروش سینماهای سراسر کشور است.

هم اکنون «زودپز» از ابتدای اکران تاکنون در فروش هفتگی از دیگر فیلم‌های سینمایی در حال اکران پیشی دارد.

 این فیلم که از ۱۷ مهرماه توسط فیلمیران در سینماهای سراسر کشور پخش شده، با اقبال خوبی از سوی مخاطبان روبرو شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان اکران بتواند رکورد قابل توجهی از نظر جذب مخاطب را برجای بگذارد.

 

«علت مرگ: نامعلوم» پروانه نمایش گرفت/ اکران در آذرماه

فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار و تهیه‌کنندگی مجید برزگر که در چند سال اخیر اجازه اکران نداشت، درنهایت موفق به دریافت پروانه نمایش شد و به سرگروهی سینما هویزه از اواخر ماه آذر ۱۴۰۳ روی پرده سینماها خواهد رفت‌.

در خلاصه داستان «علت مرگ: نامعلوم» آمده است: هفت مسافر پیش از طلوع آفتاب، شهداد را به مقصد کرمان ترک می‌کنند. میان راه اتفاقی آنها را از رفتن بازمی‌دارد…

 

ادبیات

 

برنده جایزه ادبیات غیرداستانی معرفی شد

کتاب «سوال شماره ۷» نوشته «ریچارد فلاناگان» به عنوان اثر برگزیده جایزه ادبیات غیرداستانی «بیلی جیفورد»‌ انتخاب شد تا این نویسنده استرالیایی به نخستین فردی تبدیل شود که هم این جایزه و هم جایزه بوکر برای ادبیات داستانی را دریافت کرده باشد.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
«سوال شماره ۷» که بخشی از آن خاطرات، بخشی از آن رمان و بخشی از آن تاریخی است، در حقیقت به تلاش «فلاناگان»‌ برای درک والدین خود و زادگاه خود یعنی «تاسمانی» می‌پردازد.

 

ثبت جهانی فعالیت‌های کانون پرورش فکری

فعالیت‌های مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در هفته جهانی فضا، از سوی سازمان فضایی ایران در سایت هفته جهانی فضا «World Space Week» ثبت جهانی شد.

ویژه‌برنامه‌هایی که در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب ترکیب شعار هفته جهانی فضا با فعالیت‌های ۶۰گانه کانون پرورش فکری برگزارِ شد، شامل برگزاری شب رصدی، کارگاه‌های نجومی در مناطق روستایی و دورافتاده استان‌ها، روخوانی کتاب‌های فضایی، معرفی کتاب، کاردستی، نمایش خلاق و... با موضوع فضا بود.

 

فراخوان بخش علمی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون منتشر شد

فراخوان بخش علمی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه‌ها ساز زندگیست» منتشر شد.

بخش علمی بیست‌ و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی دارای محورهای مقاله‌های علمی شامل موضوع‌هایی مانند محتوای صحیح تربیتی در قصه‌گویی کلاسیک و سنتی ایران، قصه‌های صلح، قصه‌های جنگ، هویت دینی، هویت ایرانی در قصه‌های آیینی، جایگاه قصه و قصه‌گویی در جهان معاصر، قصه‌گویی مدرن و پست مدرن است.

علاقه‌مندان می‌توانند مبتنی بر محورهای موضوعی بیان شده، در قالب‌ «مقاله‌های علمی پژوهشی»، «علمی ترویجی جستار»، «کتاب» و «پایان‌نامه و رساله‌های علمی» در بخش علمی جشنواره بیست‌وششم قصه‌گویی شرکت‌ کنند.

مرحله‌ پایانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهمن ماه امسال در شهر تاریخی و فرهنگی یزد برگزار خواهد شد.

 

اعضای هیات‌ علمی هفدهمین جایزه جلال آل‌احمد منصوب شدند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکامی جداگانه اعضای هیات‌ علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد را منصوب کرد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکامی جداگانه مریم جلالی، مریم حسینی، محمد حنیف، بهزاد دانشگر، سارا عرفانی، کورش علیانی، محسن کاظمی، صادق کرمیار و مسعود کوثری را به عنوان «اعضای هیات‌ علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد» منصوب کرد.

هفدهمین دوره‌ جایزه‌ ادبی «جلال آل‌احمد» پنجم شهریورماه ۱۴۰۳ از نویسندگان، پژوهشگران، پدیدآورندگان و ناشران دعوت کرد تا آثار خود را در چهار گروه «داستان بلند و رمان»، «مجموعه داستان‌ کوتاه»، «نقد ادبی» و «مستندنگاری» به این دبیرخانه ارسال کنند.

 

یک اثر خاص ایرانی در فهرست ویژه دفتر بین‌المللی کتاب

کتاب حسی- لمسی «خاله می‌بافه من می‌پوشم»  اثر سودا آزادی از میان هشت اثر معرفی شده از ایران به فهرست دوسالانه‌ی کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) ۲۰۲۵ راه پیدا کرد.

از ویژگی‌های کتاب «خاله می‌بافه من می‌پوشم»  می‌توان به راویت داستان توسط ﮐودکی نابینا اشاره کرد. در ساخت اثر از بافت‌های متنوع و حجم‌های گوناگون استفاده شده است. ظرافت اجرا و تنوع در بافت‌ها برای کودک با آسیب بینایی جذاب است.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
 

گروه جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه‌ی شورای کتاب کودک، اسفند گذشته، هشت اثر از آثار رسیده را به عنوان نامزد فهرست کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) ۲۰۲۵ معرفی کرد.

 

سیما

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
 

دوبله چند  سریال،  مستند و فیلم سینمایی جدید برای تلویزیون

دو سریال خارجی، سه مستند جدید و پنج فیلم سینمایی خارجی که به‌تازگی دوبله شده‌اند آماده پخش از شبکه‌های سیما هستند.

سریال «صورت فلکی» در گونه علمی تخیلی و هیجانی محصول آمریکا در سال ۲۰۲۴ است که به‌تازگی برای پخش از شبکه چهار سیما دوبله شده است.

این سریال داستان فضانوردی است که پس از یک حادثه در ایستگاه فضایی، به شکل معجزه‌آسایی به زمین بازمی‌گردد و با خود دستگاه آزمایش اتم سرد را که حاوی آزمایش‌های پیشرفته‌ای از فیزیک کوانتوم است را نیز می‌آورد. پس از بازگشت اما این فضانورد تجربیات عجیبی را پشت سر می‌گذارد که نشان از جابه‌جا شدن دو دنیای موازی و برخی افراد آن است.

 

سریال «شب شکن» در گونه درام محصول چین در سال ۲۰۲۲ هم به‌تازگی دوبله شده و قرار است از شبکه تماشا پخش شود.

داستان این سریال در سال ۲۰۱۳ در شهر هوا در کشور تایوان اتفاق می‌افتد که یک عملیات بزرگ برای شناسایی و نابودی باند مواد مخدر صورت می‌گیرد. مامور مخفی پلیس به نام لو شیانگ به صورت پنهانی وارد دارو دسته قاچاقچیان شده است و توانسته زمان و مکان معامله را برای مافوق خود لو بدهد. او عضو باند مواد مخدر آسیای جنوبی به رهبری شخصی به نام پالا شده است. پالا قرار است با سلطان مواد مخدر شرق آسیا کون تو معامله بزرگی انجام دهد اما کون تو از طرف یک پلیس فاسد که نفوذی او در ادره پلیس است متوجه لو رفتن معامله شده و زمان و مکان آن‌را تغییر می‌دهد.

 

مستند «ترین‌های جهان» در گونه مستند علمی و فناوری محصول انگلستان در سال ۲۰۱۸ هم قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.

خلاصه روایت این اثر از این قرار است که: چیزهای فوق العاده حماسی در سراسر جهان در این مستند کشف می‌شود. سریع‌ترین و قدرتمندترین کشتی‌ها و تانک‌های دنیا با مهندسی خبره و تکنولوژی پیشرفته بررسی می‌شوند. این اثر مجموعه مستندی در مورد شاهکارها و نوادر مهندسی در سراسر جهان است که هر قسمت آن به یک مورد خاص می‌پردازد. ساخت مجموعه کاملاً حرفه ای است و جنبه ی اطلاعاتی و تحقیقی آن نیز قابل توجه است.

 

مستند «تنها در قطب شمال» ( سری ۱۰ ) هم با گویندگی ۱۵ نفر از گویندگان گفتار فیلم در واحد دوبلاژ اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما دوبله شد.

این مستند در گونه رئالیتی‌شو و بازی محصول استرالیا در سال ۲۰۲۳ قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.

این مستند درباره ده شرکت کننده است که برای برنده شدن ۵۰۰ هزار دلار در یک مکان دور افتاده در شمال ساسکاچوان رقابت و همگی برای بقا تلاش می‌کنند و سعی می کنند تا با شکار کردن غذا پیدا کنند.

«تنها در قطب شمال» مجموعه مستندی در مورد بقا در شرایط سخت است که به خاطر موضوع خود و جنبه رقابتی آن می تواند برای بینندگان جذاب باشد. چالش هایی که شرکت کنندگان برای زنده ماندن با آنها روبرو هستند و راهکارها و راهبردهایی که هر کدام به کار می برند خالی از جذابیت نیست. مناظر زیبای طبیعی نیز چشم نواز است. انصراف دادن هر شرکت کننده و دلیل و شرایطی که منجر به انصراف یا ترک وی می شود انگیزه ای برای بیننده جهت دنبال کردن سریال است. فصل های قبلی مجموعه نیز قبلاً از سیما پخش شده است.

 

مستند «شواهد پیش روی شما» در گونه رئالیتی‌شو ـ معمایی محصول آمریکا در سال ۲۰۲۲ است که برای پخش از شبکه تهران دوبله شده است.

این مستند سریالی مرموزترین فیلم‌ها، عکس‌ها و صداهای ضبط شده در جهان را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این بررسی تا جایی که ممکن است از بالاترین فناوری‌ها و بهترین کارشناسان برای گرفتن نتیجه‌ی معقول بهره می‌برند.

 

فیلم سینمایی «مخزن» در گونه وحشت، رازآمیز، هیجانی محصول نیوزلند در سال ۲۰۲۳ است که از شبکه نمایش سیما پخش خواهد شد.

این فیلم درباره بن و همسرش جولز است که یک ملک ساحلی متروکه را از طرف مادرش به ارث می‌برند، مادر او به تازگی فوت شده و بن هرگز از وجود این ملک اطلاعی نداشت.

 

فیلم سینمایی «شکارچی روح» نیز در گونه اکشن، ماجراجویی و هیجانی محصول لهستان در سال ۲۰۲۳ است که به تازگی برای پخش از شبکه نمایش سیما دوبله شده است.

این فیلم درباره یک پیمانکار نظامی است که برای تصاحب سلاحی که مردم را به قاتلان وحشی تبدیل می کند استخدام شده است، وقتی برادرش قربانی این وسیله می شود به دنبال انتقام است.

فیلم سینمایی «عزرا» هم در گونه کمدی و درام محصول آمریکا در سال ۲۰۲۳ قرار است از شبکه چهار سیما پخش شود.

فیلم درباره عشق یک پدر و پسر است و این که یک پدر چگونه برای محافظت و مراقبت از پسر اوتیسمی اش به هر دری می زند و پسرش نیز چگونه تحت تأثیر عشق او به خود واکنش مشابهی نشان می دهد. در نهایت همین عشق آنها به یکدیگر باعث نجات خانواده و حفظ آن می شود. علاوه بر این جنبه خانوادگی و تأثیرگذار، فیلم لحظات طنز جذابی هم دارد که به آن حال وهوایی شاد و مفرح بخشیده است. رابرت دنیرو در یک نقش فرعی در فیلم می درخشد و دیگر بازیگران نیز به خوبی از عهده ی نقش های خود برآمده اند. این فیلم برنده و نامزد ۶ جایزه از جشنواره ها و جوایز سینمایی مختلف شده است.

 

فیلم سینمایی با نام «پدر» در گونه درام محصول اسپانیا در سال ۲۰۲۲ هم قرار است از شبکه نمایش سیما پخش شود.

این فیلم درباره واسیل یک مهاجر بلغاری است که در خیابانی در اسپانیا زندگی می کند. باهوش و کاریزماتیک، او استعداد شگفت انگیزی در شطرنج و ورق بازی دارد، به طوری که با وجود بی خانمانی، موفق می‌شود در یک باشگاه انحصاری و معتبر در شهر، نامی برای خود دست و پا کند.

«پدر» یک کمدی سبک و آرام است که در آن خبری از ماجراهای عجیب و غریب و قصه پردازی های غلوآمیز نیست اما فضایی گرم و صمیمی ایجاد می‌کند و ما را به داخل زندگی شخصیت‌های آن می‌برد که با بازی‌های خوب دو شخصیت اصلی همراه شده است. فیلم با آن که به ظاهر اتفاق زیادی در آن نمی افتد سرشار از ظرایف و نکات ریز است. این فیلم برنده و نامزد ۲۲ جایزه از جشنواره ها و جوایز سینمایی مختلف شده است.

 

فیلم سینمایی «غبار را گاز بگیر» هم در گونه وسترن محصول آمریکا در سال ۲۰۲۳ قرار است از سیمای استان ها پخش شود.

این سینمایی درباره دو مرد مسن به نام‌های هدر و واکو است که برای دریافت جایزه‌ی تعیین‌شده توسط کلانتر، یک قاتل فراری را کشته و جسد او را به شهر می‌برند. در زمانی که منتظر آماده‌شدن پولشان هستند، از طریق زنی جوان به نام رزماری، متوجه می‌شوند معدن‌دار این شهر، از کودکانِ یتیم، برای کارهای معدن سوء استفاده می‌کند. این دو مرد با کمک چند زن، کودکان را نجات داده و معدن‌دار را می‌کُشند. در افت و خیزی میان کمدی و وسترن، داستان دو جایزه‌بگیر را شاهدیم که می‌خواهند جسدی را تحویل کلانتر شهر داده، مشتلق بگیرند، اما در این گیر و دار درگیر حل و فصل قضیه‌ی یک معدن‌چی ظالم و بچه‌های یتیمی می‌شوند که معدن‌چی به زور به بردگی و کار اجباری برده است. این اثر برخلاف آن گونه که از ظواهرش پیداست، اثری است مفرح و خنده‌دار و صحنه‌های بامزه و احمقانه‌ی بسیاری دارد.

 

 مجله موسیقیایی «دستان»

مجله ادبی، فرهنگی، موسیقیایی «دستان» شبکه آموزش سیما از پنج شنبه اول آذر ماه مهمان خانه ها می‌شود.

برنامه «دستان» با هدف ایجاد یک قاب وزین با رویکرد ادبی فرهنگی، پرداختن به ادبیات و شعر و موسیقی ملی و گرامی داشت اهالی فرهنگ و هنرو شعر و موسیقی در سیما در شبکه آموزش سیما تولید شده و به زودی روی آنتن می رود.

مجله ادبی، فرهنگی، موسیقیایی «دستان» به تهیه کنندگی سید محمد مناجاتی و اجرای رسول نجفیان در ۱۲۰ قسمت هرشب ساعت ۲۱ از شبکه آموزش سیما پخش می شود.

 

فصل دوم «پانتولیگ» شروع می شود

فصل دوم «پانتولیگ» مانند فصل قبل در حوزه مسابقه و سرگرمی بوده، اما تفاوت‌هایی با فصل اول دارد و این فصل به صورت لیگ برگزار می‌شود.

برنامه «پانتولیگ» از امشب، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه‌ها حوالی ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه سه روی آنتن می رود.

 

«یکی از ما» در قاب شبکه سه سیما

برنامه تلویزیونی ترکیبی «یکی از ما» به تهیه کنندگی مصطفی خلیل‌زاده و با اجرای ابوالفضل همراه روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود. این برنامه در ۱۸ قسمت به معرفی روحانیونی می‌پردازد که با حضور فعال در دل مناطق مختلف کشور، تحولات شگرفی در زندگی مردم محل ایجاد کرده‌اند.

 

سریال «قول مردونه» کلید خورد

سریال قول مردونه به کارگردانی قربانعلی طاهرفر، تهیه کنندگی ایرج محمدی و نویسندگی مصطفی زندی کلید خورد.

فضای قصه این سریال به ماجراهایی می‌پردازد که از اوائل دهه ۶۰ تا سال ۶۸ را در برمی گیرد.

 

«مهیار عیار» از ۳ آذرماه دیدنی می‌شود

«مهیار عیار» در ۳۵ قسمت به تهیه‌کنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی در ۳۰ قسمت از شنبه ۳ آذرماه هرشب ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه سه سیما پخش خواهد شد.

این سریال ماجرای راهزنی است که بر اساس یک اتفاق، مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند و هر بار درگیر داستانی جدید می‌شود. راهزنی که بر اساس اتفاقی که در شهر یزد برایش می‌افتد، پای چوبه‌دار، خواهشی را که دیدار مادرش در آخرین دقایق بوده است مطرح می‌کند.

جوانمردی برای اینکه راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند و این اقدام باعث می‌شود راهزن دچار تحول شود و به سمت عیاری بیاید. مهیار یا همان راهزن از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که در شهر اصفهان برای مردم و داروغه و ... اتفاق می‌افتد، درگیر می‌شود و هر بار درگیر داستان جدیدی می‌شود.

قصه این سریال در دوران صفویه اتفاق افتاده است و بیش از ۲۵۰ بازیگر در این مجموعه تلویزیونی روبروی دوربین قرار گرفته‌اند.

 

فیلمبرداری سریال «سلمان فارسی» از سر گرفته شد

فیلمبرداری سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری در شهرک سینمایی غزالی از سر گرفته شد.

فیلمبرداری این سریال پس از وقفه ای ۱۰ روزه به علت درگذشت همسر داوود میرباقری، از روز دوشنبه ۲۸ آبان در شهرک سینمایی غزالی از سر گرفته شد.

 

هنر 

 

ساعت جیبی تایتانیک رکورد شکست

یک ساعت جیبی طلا که به ناخدایی که ۷۰۰ بازمانده از کشتی تایتانیک را نجات داد، در حراجی به قیمت نزدیک به ۲ میلیون دلار فروخته شد و رکوردی را برای یادگاری‌های این کشتی غرق شده ثبت کرد.

این ساعت ۱۸ قیراطی توسط سه زنِ نجات یافته به «سروان آرتور روسترون» اعطا شده بود، ناخدایی که کشتی مسافربری کارپانیا را از مسیر خود منحرف کرد تا ۷۰۰ نفر از مسافران تایتانیک را پس از برخورد کشتی به کوه یخ و غرق شدن در اقیانوس اطلس شمالی در سال ۱۹۱۲ نجات دهد.

در زمان رسیدن کارپاتیا، کشتی تایتانیک غرق شده و ۱۵۰۰ نفر کشته شده بودند اما خدمه ۲۰ قایق نجات پیدا کرده و بیش از ۷۰۰ مسافر نجات داده شده و به نیویورک بازگردانده شدند.

 

«مونه» بار دیگر در حراجی درخشید

تابلو نقاشی«نیلوفرهای آبی»(۱۷-۱۹۱۴)  از «کلود مونه» به قیمت بیش از ۶۵ میلیون دلار در حراجی «ساتبیز» فروخته شد.

«ساتبیز» مجموعه حراج‌های پاییزی در نیویورک را با فروش آثار هنر مدرن آغاز کرد و در این میان تابلو نقاشی از «کلود مونه» نقاش پرآوازه فرانسوی نیز خوش درخشید.

«کلود مونه» یکی از پرآوازه‌ترین هنرمندان جهان است. این نقاش برجسته فرانسوی از جمله هنرمندانی بود که به وفور از محیط اطراف خانه‌اش به عنوان موضوعات تابلوهای نقاشی استفاده می‌کرد. «مونه» ‌از طبیعت اطرافش برای خلق نقاشی‌هایی استفاده می‌کرد که دیدگاه ما نسبت به رنگ‌ها و منظره‌ها را تغییر می‌دهد.

 

رکورد فروش نقاش نامدار سورئال شکسته شد

یک تابلو نقاشی کمیاب از مجموعه مشهور «پادشاهی نور» اثر «رنه ماگریت»‌ در حراجی کریستیز به فروش رسید و رکورد فروش آثار این هنرمند را شکست.

«پادشاهی نور» (۱۹۵۴ میلادی) اثر «رنه ماگریت» که یکی از مجموعه تابلوهای نقاشی است که آسمان روشن را برفراز یک خیابان تاریک به تصویر کشیده است، سه‌شنبه در حراجی کریستیز نیویورک به قیمت ۱۲۱.۲ میلیون دلار فروخته شد و رکورد جدیدی را برای فروش آثار این نقاش سورئال بلژیکی به ثبت رساند.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
ارزش این نقاشی پیش از برگزاری حراجی ۹۵ میلیون دلار برآورد شده بود. در سال ۲۰۲۲ بود که یکی دیگر از نقاشی‌های این مجموعه در حراجی «ساتبیز» در لندن به قیمت ۷۹.۸   میلیون دلار به فروش رسید و رکورد قبلی این هنرمند را سه برابر بیشتر کرده بود.

«ماگریت»‌ بین سال‌های ۱۹۴۹ تا ۱۹۶۴ میلادی ۱۷ نسخه از مجموعه رنگ روغن «پادشاهی نور»(L’empire des lumières) را خلق کرد. هر یک از این نقاشی‌ها یک نمای یکسان، یعنی خانه‌ای که نوری از بالا روی آن تابیده است و با درختان تیره احاطه شده است را زیر آسمان آبی روشن به تصویر می‌کشند.

 

نمایش «دنیای موازی» در ملت

نخستین نمایشگاه عکس انفرادی پریسا جلیلی با عنوان «دنیای موازی» در پردیس سینما گالری ملت افتتاح می‌شود.

آیین گشایش نخستین نمایشگاه عکس انفرادی پریسا جلیلی، جمعه-۲ آذرماه- ساعت ۱۷ تا ۲۰ خواهد بود و بعد از برپایی مراسم افتتاحیه تا ۹ آذر هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۰ ‌دایر و میزبان علاقه‌مندان هنرهای تجسمی است.

 

نمایش آثار تجسمی مسعود کیمیایی و نیکی کریمی در خانه هنرمندان

نمایشگاه «چند تکه آینه» شامل آثار دیده‌نشده ۲۰ سینماگر، ۸ آذر در خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود.

«چند تکه آینه» عنوان نمایشگاهی از آثار اهالی و بزرگان سینمای ایران است که از ۸ تا ۱۹ آذر در گالری تابستان خانه هنرمندان برگزار می‌شود و آثار ۲۰ سینماگر در حوزه هنرهای تجسمی را به نمایش می‌گذارد.

نمایشگاه «چند تکه آینه» را مهتا محدث با گردآوری آثار هنری دیده نشده سینماگران، برگزار می‌کند. «چند تکه آینه» شامل آثاری از بازیگران، کارگردانان، فیلمبرداران سینماست؛ نام‌هایی که از دیرباز با هنر سینما پیوند خوردند و حالا قرار است خلق آثاری به غیر از سینما، مثلِ عکس، نقاشی و طراحی روی چوب را به نمایش بگذارند. در این نمایشگاه آثار هنرمندانی از جمله رضا کیانیان، مسعود کیمیایی و نیکی کریمی دیده می‌شود.

 

بازپس‌گیری موزه هنرهای معاصر اهواز پس از ۱۰ سال

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از بازپس‌گیری موزه هنرهای معاصر اهواز از بهره‌بردار بخش خصوصی پس از ۱۰ سال خبر داد.

مجید منادی اظهار کرد: با توجه به طی مراحل قانونی و اتمام قرارداد بخش خصوصی، حکم دادگاه برای خلع ید بهره‌بردار موزه هنرهای معاصر اهواز صادر می‌شود.

وی افزود: بهره‌بردار موزه ۱۸۰ میلیارد ریال مطالبه کرده بود که با حکم دستگاه قضا نقض شد و مراحل بازپس‌گیری موزه تقریبا انجام شده است و پس از صدور اجراییه، در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان قرار می‌گیرد.

موزه هنرهای معاصر اهواز در ۲ طبقه و با پنج گالری در سال ۱۳۸۸ افتتاح شد؛ گنجینه این موزه ۷۰ اثر دارد.

 

گردشگری و صناع دستی

 

کشف ۴ قطعه ظرف تاریخی در چهارمحال و بختیاری

چهار قطعه ظرف تاریخی در این استان کشف و ضبط شد.

پس از تماس تلفنی یکی از منابع و مخبرهای محلی مبنی بر نگهداری اموال تاریخی و قدیمی در یک منزل شخصی در یکی از مناطق چهارمحال و بختیاری بعد از دستور قضایی و با همکاری نیروی انتظامی از این خانه بازدید شد.

پس از جستجوی این منزل چهار قطعه ظرف تاریخی کشف و ضبط و پس از سپری شدن مراحل قانونی تحویل امین‌ اموال اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری شد.

 

پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر ثبت ملی شد

پوشش محلی زنان و مردان قوم لُر به‌صورت منطقه‌ای در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور که ۲۴ مهرماه تشکیل شده است، ۱۴ پرونده از استان یزد، ۱۰ پرونده از استان لرستان و ۲ پرونده به صورت منطقه‌ای مطرح شد که در نهایت، ۱۹ پرونده از جمله پرونده‌های  «پوشش محلی زنان قوم لر» و «پوشش محلی مردان قوم لر» به‌صورت منطقه‌ای (مشترک میان چند استان) در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.

 

نشان ملی استاندارد بر هنر «حصیر بافی» مینابی‌ها

رشته حصیربافی میناب در اجلاس کمیته ملی استاندارد میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با تایید کارشناسان، موفق به دریافت نشان ملی استاندارد به شماره ۲۰۶۰۵ شد.

حصیربافی هنر زنان و مردان سرزمین نخل و خرما و از رایج‌ترین صنایع دستی هرمزگان بوده است؛ تاریخچه این هنر به قبل از هخامنشیان تعلق دارد، هنرمندان این رشته از برگ درختان خرما، که به زبان عامه منطقه به «پیش مُغ» معروف است، وسایلی حصیری مانند زنبیل،‌ زیرانداز،‌ ناندان، تویزه،‌ بل، سفره، بادبزن، جارو، سبد و کلاه را تولید می‌کنند و در حال حاضر این فرآورده‌های حصیری در روستاهای میناب، بشاگرد و بندرلنگه عرضه می‌شود.

از قدیمی‌ترین صنایع دستی و به گفته برخی مورخان، شاید کهن‌ترین آن‌ها، حصیربافی است. نمونه‌های به‌دست‌آمده در بین‌النهرین و آفریقا نشان می‌دهد که این هنر منشاء نساجی، سفالگری یا کوزه‌گری نیز بوده است. نخستین زیراندازهای تهیه‌شده توسط انسان‌ها، بافته‌های حصیری بوده و همچنین نخستین سرپناه‌‎ها به کمک حصیر و نی پدید آمده است.

بیش از ۴۰۰ نوع صنایع دستی در میناب وجود دارد که شامل جهله، گشته سوز، گلابتون دوزی، خوس دوزی، بادله دوزی، شک بافی و حصیر بافی بوده و در بازارهای داخلی و خارجی به‌فروش می‌رسد.

 

ایستگاه «ماشین دودی» ثبت ملی شد

ماشین دودی («گارماشین» که ترجمه فرانسوی ایستگاه است) در تهران، واقع در پارک کوثر (حدفاصل خیابان‌های خراسان و یزدی) ثبت ملی شد.

در توضیحات ثبتی این اثر که به شماره ۳۴۲۶۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده، آمده است: «با توجه به اینکه بنای مذکور نشان‌دهنده بخشی از تاریخ توسعه و تحول حمل و نقل درون‌شهری و توسعه ریلی داخل شهری و نخستین راه‌آهن در ایران محسوب می‌شود و همچنین بخشی از تاریخ گذار حمل و نقل از شکل سنتی کاروان به شکل مدرن است و همچنین بنای مذکور یکی از پنج ایستگاه ماشین دودی (ایستگاه شماره ۴) در تهران قدیم بوده و نقطه آغاز تاریخ صنعت ریلی در ایران محسوب می‌شود، لذا براساس معیارهای درج‌شده، واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته می‌شود.»

خط ریلی ماشین دودی ـ که به دلیل دودی که تولید می‌کرد به این نام مشهور شد ـ فاصله ۸ کیلومتری میان تهران و ری را شامل می‌شد و از سال ۱۲۶۱ شروع به فعالیت کرده بود. این وسیله نقلیه عمومی تا اواسط پهلوی دوم یعنی اوایل دهه ۱۳۴۰ دوام آورد سپس با توجه به افزایش وسایل نقلیه، به کار خود خاتمه داد.

 

کشف ظرف سفال باستانی  ۷۰۰ ساله در روستای گیودره

ظرف سفالی باستانی ۷۰۰ ساله در روستای گیودره به شکل تصادفی و هنگام حفر قبر از سوی اهالی بومی منطقه چند روز پیش کشف شد.

 با توجه به اعلام نظر کارشناسان میراث‌فرهنگی استان همدان سفال مکشوفه ارزش تاریخی و قدمت آن‌ به دوره ایلخانی تخمین زده شده است.

با اعلام‌نظر کارشناسان سفال آبریز کشف شده عرض آن ۱۱ سانتیمتر وارتفاع آن حدودا ۱۵٫۵ است.

 

نمایش

 

«ساکورای کاغذی» و «منگی» به هامون رسیدند

دو نمایش «ساکورای کاغذی» به کارگردانی مجید شکری و «منگی» به کارگردانی محمدامین سعدی به‌عنوان جدیدترین نمایش‌های سالن تئاتر هامون از یکشنبه ۲۷ آبان اجرای خود را در کنار نمایش «مثلث» به کارگردانی قیس ‌یساقی که بیش‌از ۷ ماه است در این مجموعه روی صحنه است، آغاز کردند.

در خلاصه داستان ساکورای کاغذی آمده: «تمام چیزهایی که تو را به این تنهایی و غم رسانده‌اند پاک می‌شوند؟»

نمایش «منگی» اقتباسی از رمان منگی نوشته ژوئل اگلوف با ترجمه اصغر نوری که در مکانی غیرمعمول، میان خانه و کشتارگاه، مردی جوان و مجرد در کنار مادربزرگ بدخلقش روزگار می‌گذارند.

این اثر نمایشی به شیوه بیناسبکی کارگردانی شده است و در فضای پست‌مدرن روایت می‌شود.

 

«مَثلِث» همچنان روی صحنه است

همچنین نمایش «مَثلِث» به نویسندگی فواد زیدانلویی، قیس ‌یساقی، محمدجواد ‌مهدیان و کارگردانی قیس ‌یساقی از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۰ در تئاتر ‌هامون روی صحنه است.

در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «هر قلمرویی شاهی دارد و هر شاهی خائنی، «مَثلِث» داستان خیانت یک مرد وفادار به شاه و داستان خیانت یک شاه وفادار به مرد و داستان خیانت یک زن وفادار به مرد و شاه است. یک مثلث خائنانه که در دل یک پاساژ اتفاق می‌افتد و هیچکس پایان آن را نمی‌داند جز سه برادر سرنوشت و سه نویسنده اثر!»

 

اجرای نمایش «وقتی الاغ‌ها عاشق می‌شوند» تمدید شد

«وقتی الاغ‌ها عاشق می‌شوند» نمایشی به نویسندگی و کارگردانی جعفر مهیاری و تهیه‌کنندگی مشترک الهام ‌شکیبا و مارال قلی‌زاده، که از اول آبان‌ماه در تالار حافظ اجرای عمومی خود را آغاز کرده، به دلیل استقبال مخاطبان، تا دوم آذرماه تمدید شد.

در خلاصه این نمایشنامه آمده: «چهار الاغ عاشق، برای رسیدن به عشق‌شان طاووس، حاضر به پذیرش شرطی می‌شوند که آنها را با بحران جدی مواجه می‌کند.»

 

آخرین روز زندگی شکسپیر در نمایش «۲۳ آوریل»

نویسنده و کارگردان نمایش «۲۳  آوریل» که به زودی در پردیس تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود .

 این نمایش از ۲۷ آبان تا ۱۸ آذرماه، ساعت ۱۸ در سالن۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود. «۲۳ آوریل» نخستین تئاتری است که کارگردانی می‌کنم و نوشتن متن آن ۲ سال طول کشیده است.

قصه «۲۳ آوریل» درباره آخرین روز زندگی ویلیام شکسپیر است؛ او خیلی وقت است که با کاراکترهای نمایشنامه‌هایش زندگی می‌کند اما در این روز آخر، زندگی حقیقی‌اش با متن‌هایش گره می‌خورد و اوضاع وخیمی پیش می‌آید.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: بیست سال نبودم، هی کم‌تر و کم‌تر دیدنم، به نبودنم عادت کردن، توی این خونه من فقط یه مهمونم...

 

«هیوشیما» با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده اجرا می‌شود

نمایش «هیوشیما» به نویسندگی و کارگردانی مصطفا فراهانی به عنوان نخستین نمایش از باکس دانشجویی مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه می‌رود.

مجموعه تئاتر «لبخند» جزو مجموعه‌های نمایشی است که به تازگی افتتاح شده است و حالا در نظر دارد باکسی را به آثار دانشجویی اختصاص بدهد.

در همین راستا نخستین نمایش باکس دانشجویی این مجموعه، نمایش «هیوشیما» است که با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده از اوایل آذر روی صحنه می‌رود.

 

موسیقی

 

 آغاز پرواز سیمرغ

اولین اجرای زنده پروژه «منظومه سیمرغ-قاف» به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی در حالی پیش روی مخاطبان قرار گرفت که این هنرمند ۸۷ ساله بعد از مدت‌ها چوب رهبری ارکستر را به دست گرفت.

فرهاد فخرالدینی آهنگساز و موسیقیدان ۸۷ ساله موسیقی کشورمان سرانجام بعد از سال‌ها دوری از صحنه‌ها و ارکسترهای موسیقی، این بار با آهنگسازی و به دست گرفتن چوب رهبری ارکستر پروژه موسیقی «منظومه سیمرغ-قاف» با همراهی آرش امینی دیگر رهبر ارکستر کشورمان، تماشاگران تالار وحدت را در اولین شب از اجرای این پروژه غافلگیر کرد.

از+بازگشت+فرهاد+فخرالدینی+به+روی+صحنه+با+پرواز+سیمرغ+تا+5+میلیاردی+شدن+«باغ+کیانوش»
منظومه «سیمرغ» پروژه‌ای موسیقایی بر اساس شاهکار «منطق‌الطیر» عطار نیشابوری در پنج موومان بود که با همراهی یک ارکستر ۱۰۰ نفره از بهترین نوازندگان کشورمان از جمله ارکستر سمفونیک تهران با تهیه‌کنندگی حبیب صبور از روز چهارشنبه سی‌ام آبان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

به گفته فرهاد فخرالدینی اشعار این منظومه از تألیف محمدرضا شفیعی‌کدکنی از «منطق‌الطیر» بوده و اشعار هم بر وزن «فاعلاتن فاعلاتن فاعلات» هستند که اکثر غزلیات بر اساس این وزن سروده شده‌اند. این اثر یک پروژه اپرایی است که مهدی محمدی و علی تفرشی به عنوان ۲ خواننده گزیده کار و متخصص حوزه موسیقی کلاسیک در آن هنرنمایی کرده‌اند.

 

تور کنسرت‌های هنرمند ایرانی در چین آغاز شد

علی رهبری آهنگساز و رهبر بین‌المللی ارکستر یکشنبه- ۲۷ آبان ماه (۱۷ نوامبر) تور کنسرت‌هایش در کشور چین را با رهبری ارکستر سمفونیک شهر پکن در تالار ۵ هزار نفری «NCPA» مرکز ملی هنرهای نمایشی چین که بزرگترین و مشهورترین تالار این کشور و جهان است، آغاز کرد.

در این کنسرت آثار «اورتور رومئو و ژولیت» از پیوتر ایلیچ چایکوفسکی (براساس نمایشنامه شکسپیر)، «سوئیت پرژینت» (پرگینت) اثر ادوارد گریگ آهنگساز و نوازنده پیانو اهل نروژ و «سمفونی شماره ۹» اثر فرانتس پیتر شوبرت آهنگساز اتریشی برجسته مکتب موسیقی کلاسیک/ رمانتیک اجرا شد.

این رهبر ارکستر ۲۴ نوامبر (چهارم آذر) ارکستر فیلارمونیک هانگژو چین را با اجرای «سمفونی شماره ۵» بروکنر و ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر)، ارکستر سمفونیک نینگبو را با اجرای آثاری از «مارش اسلاو» و «سرناد برای ارکستر زهی» اثر چایکوفسکی و «سمفونی شماره ۹» شوبرت به روی صحنه می‌برد.

همچنین هفتم دسامبر (۱۷ آذر)، کنسرت ارکستر سمفونیک ووهان چین با اجرای آثار «مارش اسلاو»، «سرناد برای ارکستر زهی» و «سمفونی شماره ۵» چایکوفسکی و ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) ارکستر سمفونیک جوانان چین در پکن با اجرای «سرناد برای ارکستر زهی» و «سمفونی شماره ۶» چایکوفسکی با حضور علی رهبری برگزار می‌شود.

این هنرمند ایرانی که در کنار والری گرگیف سمت رهبر دائم میهمان اُپرای مارینسکی را به عهده دارد تاکنون به ۹ ارکستر سمفونیک کشور چین نیز دعوت شده است.

 

دومین نمایشگاه صنعت موسیقی گشایش یافت

دومین نمایشگاه صنعت موسیقی با حضور فعالان، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان سازهای موسیقی، آموزشگاه‌ها، مراکز پژوهشی حوزه موسیقی و ناشران این حوزه در مرکز نمایشگاهی برج میلاد گشایش یافت.

دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تا ۲ آذر از ساعت ۱۲ تا ۲۰ در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران میزبان علاقه‌مندان است.

 

انتشار اثر برگزیده فرانسه با آواز هنرمند ایرانی

قطعه «مُجرم» اثر برگزیده لونورمان فرانسه با آهنگسازی و خوانندگی صادق شیخ زاده منتشر شد.

قطعه «مُجرم» با شعری از ارشک کرمانی، آهنگسازی و آواز صادق شیخ زاده با اجرای ارکستر زهی میثم مروستی، نوازندگی پیانو شاهرخ پناهی فرد و تنظیم نوید شاهبیگی در شاخه تلفیق موسیقی ایرانی ارکسترال و فولکلور منتشر شده و از طریق پلتفرم‌های بین‌المللی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

این اثر به مرحله نهایی جشنواره فردریک لونورمان فرانسه راه یافته بود و توسط کمپانی موسیقی بین‌المللی cimp کانادا منتشر شده است.

فردریک لونورمان بخشی از فستیوال بین‌المللی خاورشناسانه هنر فرانسه است که هر چهار سال یک بار و به پاس معرفی این خاورشناس و پژوهشگر فرانسوی در استراسبورگ برگزار می‌شود.

 

سه‌تار کیوان ساکت از تهران کوک می‌شود/ اولین اجرای گروه سازهای ایرانی

کنسرت گروه «وزیری» با سرپرستی کیوان ساکت و خوانندگی وحید تاج، سازهای ایرانی ارکستر آکادمیک پایتخت، «چهارگان» در قالب سومین تجربه از «طرزِ تازه» و شب گیتار کلاسیک برگزار می‌شوند.

 قرار است پنجم آذرماه در تالار وحدت به همراه گروه «وزیری» به صحنه برود.

قرار است در شهرهای دیگر به اجرای برنامه بپردازند که به زودی اطلاعات دقیق آن اعلام می‌شود.

 

اجرای گروه سازهای ایرانی ارکستر آکادمیک پایتخت

گروه سازهای ایرانی ارکستر آکادمیک پایتخت به سرپرستی حامد فکوری، چهارشنبه- ۳۰ آبان ماه- از ساعت ۲۰ برای نخستین بار در تالار رودکی روی صحنه می‌رود.

ارکستر آکادمیک پایتخت در سال ۱۳۹۵ به سرپرستی شهرام توکلی تاسیس شده و از سال گذشته نیز ارکستر سازهای ایرانی خود را به سرپرستی حامد فکوری راه‌اندازی کرده است.

نخستین کنسرت این ارکستر با ترکیبی از سازهای کلاسیک و ایرانی در تالار رودکی برگزار می‌شود.

برای این اجرا قطعاتی از آهنگسازان ایرانی همچون مرتضی نی‌داود، یحیی زرپنجه، پرویز مشکاتیان و همچنین مجموعه‌ای از تصانیف قدیمی ایرانی در نظر گرفته شده است.

 

اجرای چهارنوازی «چهارگان» در سومین تجربه «طرزِ تازه»

گروه موسیقی «چهارگان» با اجرای چهارنوازی زهی ایرانی در سومین تجربه از «طرزِ تازه»، پنجشنبه- هشتم آذرماه- ساعت ۲۰ در تالار رودکی روی صحنه می‌رود.

در بخش اول این کنسرت مجموعه‌ای از قطعات از آثار آهنگسازانی همچون شریف لطفی، سعید هنرمند، آدام گودوین، رضا محجوبی و احسان ذبیحی‌فر اجرا خواهد شد.

بخش دوم نیز به اجرای قطعاتی در دشتی به روال فرمال موسیقی ایرانی اختصاص دارد.


نورنیوز