شناسهٔ خبر: 69856425 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان:

۶۳ هزار هکتار دانه روغنی در گلستان کاشته شد

گرگان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان از تلاش برای تحقق الگوی کشت و کاهش کشت محصولات کم‌آب‌بر و افزایش سطح زیرکشت دانه‌های روغنی و محصولات استراتژیک خبر داد و گفت: در همین راستا سطح زیرکشت دانه‌های روغنی در استان به ۶۳ هزار هکتار رسید.

صاحب‌خبر -

محمد برزعلی روز پنج‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت اجرای طرح اصلاح الگوی کشت اظهار کرد: اجرای الگوی کشت یکی از نیازهای توسعه بخش کشاورزی گلستان است که گسترش این طرح مهم و راهبردی، افزون‌بر افزایش آگاهی بهره‌برداران، مدیریت بهره‌وری آب زراعی، جایگزینی کشت محصولات کم‌آب‌بَر و پایداری و صرفه اقتصادی تولید را برای استان گلستان به‌همراه خواهد داشت.

وی افزود: در راستای اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، سطح زیر کشت دانه‌های روغنی مانند کلزا، سویا و آفتابگردان از ۵۴ هزار هکتار در سال ۱۴۰۱ به ۶۳ هزار هکتار در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به رتبه نخست گلستان در تولید دانه‌های روغنی در کشور بیان کرد: گلستان در سال جاری با تولید ۱۰۶ هزار تن کلزا نزدیک‌به یک سوم تولید این دانه روغنی و رتبه نخست تولید را در کشور به دست آورد.

برزعلی خاطرنشان کرد: گلستان در کنار کشت برخی محصولات اساسی همانند گندم به کشت برخی محصولات دیگر مانند توتون و محصولات دخانی که در الگوی کشت ابلاغی استان آمده اقدام کرده است.

وی تاکید کرد: در سال‌های ۱۴۰۲ و ١۴٠٣ کشت توتون و تنباکو که در فهرست الگوی کشت ابلاغی به استان قرار گرفته از ۲ هزار و ۱۵۰ هکتار به ۲ هزار و ۸۷۵ هکتار رسیده که به طور معمول در قالب کشت قراردادی توسط شرکت دخانیات حمایت می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: افزایش سطح زیر کشت توتون و دیگر محصولات دخانی به دلیل بالا رفتن قیمت توافقی آن اتفاق افتاده که از هر کیلوگرم ۵۰۰ هزار ریال در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

برزعلی با بیان اینکه توسعه کاشت برخی محصولات در زمین‌های شالیزاری است که با توجه به محدودیت‌های آبی در استان گلستان در راستای کاهش سطح زیر کشت شالی به‌عنوان یک محصول پرآب‌بر انجام می‌شود، گفت: سازمان جهاد کشاورزی برای کشت توتون و تنباکو خدماتی مانند کود رایگان و تسهیلات مالی ارائه نمی‌کند اما در طرح ملی جهش تولید در دیم‌زارها ارائه تسهیلات و برخی نهاده‌ها برای تولید محصولات اساسی در دست‌اقدام مانند گندم، جو، حبوبات، دانه‌های روغنی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی متذکر شد: یکی از مهم‌ترین اهداف اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، کم شدن سطح زیرکشت محصولات کم‌آب‌بر و افزایش سطح زیرکشت دانه‌های روغنی و کالاهای اساسی همانند گندم و جو است تا با تحقق آن گامی در راستای تامین امنیت غذایی کشور برداشته شود.