شناسهٔ خبر: 69856207 - سرویس اقتصادی
منبع: میزان | لینک خبر

فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار قطعه رسید

در ۳۷ حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران، در مجموع ۴۹۶ هزار و ۱۱۵ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش ایبنا، بانک مرکزی برای مدیریت بازار سکه، از نیمه اسفند سال قبل اقدام به حراج سکه از طریق مرکز مبادله کرد.

از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، ۳۷ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران برگزار شده است که طی این حراج ها، در مجموع ۴۹۶ هزار و ۱۱۵ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۲۷۰ هزار و ۴۰۴ قطعه، نیم سکه ۸۶ هزار و ۸۶۴ قطعه و تمام سکه ۱۳۸ هزار و ۸۴۷ قطعه است.

از ۱۹ ابان ماه امسال نیز بانک مرکزی به منظور کاهش و تخلیه حباب سکه‌های قدیم اقدام به حراج ربع‌سکه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله کرد. ربع سکه ۱۴۰۳ از ۲۸ آبان به خریداران تحویل داده و رسما وارد بازار شد.

سی و هفتمین حراج سکه طلا که دیروز برگزار شده بود با تخصیص ۸۳۶۰ قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید؛ در این حراج، ۱۴۸۳ قطعه تمام سکه، ۹۲۷ قطعه نیم سکه و ۵۹۵۰ قطعه ربع سکه به متقاضیان تخصیص داده شد.

ربع سکه‌های عرضه شده در این حراج ضرب ۱۴۰۳ است و سهم این نوع سکه از کل تخصیص‌ها، ۷۰ درصد بوده است.

در حراج دیروز از مجموع ۴۳۸۵ قطعه تمام سکه ثبت سفارش شده، ۱۴۸۳ قطعه با میانگین قیمت ۵۰ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.

همچنین، از مجموع ۱۷۹۷ قطعه نیم سکه ثبت سفارش شده، ۹۲۷ قطعه با میانگین قیمت ۲۵ میلیون و ۵۰۹ هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.

شایان ذکر است، در حراج ربع سکه نیز ۱۴ هزار و ۸۰۵ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شد که ۵۹۵۰ قطعه با میانگین قیمت ۱۵ میلیون و ۶۰۶ هزار تومان تخصیص داده شد.

زمان‌بندی تحویل سکه

متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی تحویل سکه توجه داشته باشند. زمان تحویل بدون هزینه انبارداری سکه طلا، در بازه زمانی ۱۰ الی ۱۸ آذرماه است؛ طی این دوره فقط هزینه تحویل از سوی شعب بانک عامل دریافت می‌شود. هزینه تحویل ۳۰ هزار تومان به ازای هر سکه برای کل دوره خواهد بود.

اشخاصی که طی بازه زمانی ۱۹ الی ۲۶ آذرماه برای دریافت سکه اقدام کنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید هزینه انبارداری نیز پرداخت کنند. هزینه انبارداری سکه طلا ۵۰ هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه خواهد بود و به شعبه بانک عامل پرداخت می‌شود؛ این هزینه شامل روز‌های تعطیل نیز خواهد بود.

در صورتی که اشخاص در بازه زمانی تحویل سکه اقدام به دریافت سکه نکنند، معامله فسخ و پس از اعلام بانک عامل وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه‌های عملیاتی به کیف پول خریدار عودت داده می‌شود؛ در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع می‌شود.

انتهای پیام/