شناسهٔ خبر: 69854967 - سرویس سیاسی
منبع: ایبنا | لینک خبر

وزیر ارشاد در کنگره ملی دباغ:

معرفی «دباغ‌»ها بخشی از الگوی زن تراز انقلابی را آشکار می‌کند

همدان - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه معرفی شخصیتی همچون «دباغ» بخشی از الگوی زن تراز انقلابی را بر ما آشکار می‌کند، گفت: دباغ شخصیت جانبی از جهات مختلف‌ است و جمع شدن همه آن‌ها در یک شخصیت کار ساده‌ای نیست.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، سیدعباس صالحی ظهر پنج‌شنبه در کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ در همدان اظهار کرد: گرامیداشت دباغ مهم است چون روایتی حماسی از بانوی موفق دوران معاصر است، معمولاً روایت ما در جامعه مردانه است و کمتر از حضور زنان سخن گفته‌ایم ولی آنچه از زندگی مرحومه دباغ می‌خوانیم لایه‌های پنهانی را از این حضور بر ما مکشوف می‌کند.

وی با بیان اینکه معرفی دباغ‌ها بخشی از الگوی زن تراز انقلابی را بر ما آشکار می‌کند، گفت: دباغ شخصیت جانبی از جهات مختلفی است و این وجوه متفاوتی است که شاید جمع شدن آن در یک شخصیت ساده نیست.

وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه آشنایی با دباغ شخصیت برجسته را به ما معرفی می‌کند، شخصیتی که بتوانیم از او برای امروز و فردا از آن یاد بگیریم، گفت: ایشان شخصیت با صلابت و استحکام عقیدتی است و با استحکام کامل در فراز و نشیب انقلاب است.

صالحی با اشاره به اینکه شخصیت‌هایی که با صلابت و استحکام معرفی می‌شوند گاهی کم‌جاذبه هستند اما مرحومه دباغ اینگونه نبود، گفت: خاطراتی از ایام زندان او وجود دارد که چطور ایشان در زندان زنان، بخشی از افراد را در کمند این جاذبه قرار می‌داد، افرادی که با نگاه‌های دیگر فکری بودند به طور مثال می‌توانست یک خانم با نگاه‌های چپ مارکسیستی را به دعای کمیل بکشاند.

وی تصریح کرد: اینکه فردی با صلابت و استحکام در مسیر خود جاذبه‌هایی را ایجاد کند که آدم‌های مختلف را با خود همراه کند، با سختی فراوانی همراه شدنی است.

وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: اینکه فرد بتواند با ترکیبی از صلابت و استحکام مبنایی، جاذبه‌های ارتباطی را برقرار کند کار کمی نیست و این یکی از ویژگی‌های زنان تراز انقلابی است.

وی با بیان اینکه ویژگی دومی که شاید در شخصیت دباغ خیلی قابل توجه است ترکیب گستره فعالیت اجتماعی حداکثری با حوزه همسرداری و خانه‌داری است گفت: این بانو همسر و ۸ فرزند داشت و معمولاً کسانی که زندگی اجتماعی فعالی دارند، قالبا خانواده فروپاشیده‌ای دارند اما ایشان زندگی خانوادگی فعال و پویا و بانشاطی دارد.

وی با بیان اینکه وقتی از الگوپردازی از زنان معاصر انقلاب برای دختران امروز و فردا سخن می‌گوییم، توجه به جزئیات خانواده امثال مرحومه دباغ است، گفت: معمولاً خانم‌ها نیمه پنهان موفقیت مردان هستند اما در زندگی مرحومه دباغ مرحوم حاج حسن دباغ همسر او، نیمه پنهان موفقیت اوست.

وی با بیان اینکه مرحومه دباغ یک شخصیت حداکثری است عنوان کرد: خواهر دباغ فرمانده سپاه و یک چریک کامل بود و به علت همین ویژگی جزو بنیانگذاران سپاه می‌شود.

صالحی با بیان اینکه مرحومه دباغ یک شخصیت زن با قدرت‌های بالاست اما در کنار آن یک مربی و معلم هم است گفت: وقتی گاهی بیمار بودند هم در روستاهای اطراف معلم بودند و خاطرات قابل توجهی از او در دوران معلمی‌اش به جای مانده است.

وی با بیان اینکه مرحوم دباغ یک نوع امداد اجتماعی را نیز در فضای کاری خود برای خود قائل بودند گفت: در این حوزه واسط ازدواج بسیاری از جوانان بودند و اینکه در حوزه خیّر بودن فعال بود هم قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: فاصله گرفتن با رانت‌خواری برای اطرافیان کار ساده‌ای نبود اما مرحومه دباغ در این زمینه نیز سرآمد بود و هیچگاه با این سابقه انقلابی برای خود حقی قائل نبود.

صالحی، ترکیب فعالیت‌های اجتماعی با حجاب و عفاف مرحومه دباغ را نیز قابل توجه دانست و گفت: اینکه انسان هم رابطه خوبی با خلق داشته و هم رابطه معنوی با خداوند داشته باشد نیز نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت زیرا ما خیلی مواقع معنویت را در زندگی اجتماعی ذبح می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه این کنگره‌ها مقدمه‌ای برای بازخوانی و یادآوری‌هاست گفت: از بانیان این مسیر و از خانواده مرحومه دباغ تشکر می‌کنم و امیدواریم این مسیر پرشعله‌تر همچنان ادامه پیدا کند.