چهارمین نشست قرارگاه رصد فضای مجازی استان البرز در سال جاری با موضوع هم اندیشی و هم افزایی نهادهای مربوطه در راستای مدیریت فضای مجازی برگزار شد.
دادستان مرکز استان در چهارمین نشست قرارگاه رصد فضای مجازی استان که با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری کل استان، معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری کل استان، فرمانده پلیس آگاهی و فتای استان، نمایندگان دستگاههای اطلاعاتی و سایر دستگاههای عضو در محل سالن جلسات حوزه دادستانی مرکز استان برگزار شد، فعالان فضای مجازی را از اثرگذاران جامعه دانست و گفت: ساماندهی فعالیت اثرگذاران حوزه فضای مجازی در دستور کار این قرارگاه قرار دارد.
حسن مددی بر آموزش سواد رسانهای به فعالان فضای مجازی تاکید کرد و گفت: برگزاری جلسات آموزشی در قالب همایش برای فعالان فضای مجازی با هدف پیشگیری از وقوع جرم، نظارت بر فعالیتهای حوزه فضای مجازی و انتشار سبک زندگی اسلامی و ایرانی از برنامههای دستگاههای مسئول باید باشد.
مددی با پیشنهاد برگزاری جلسات آموزشی افزایش سواد رسانهای در محلات شهرستان کرج گفت: جامعه هدف این جلسات، جوانان و نوجوانان هستند که با فراگیری و بسط این جلسات به مساجد، سطح سواد رسانهای جامعه افزایش وآسیبهای فضای مجازی تا حد زیادی کاهش مییابد.
دادستان مرکز استان البرز فروش کالاهای اساسی در بستر فضای مجازی فاقد مجوز قانونی را از دیگر چالشهای بستر مجازی عنوان کرد و گفت: ارائه آموزش در خصوص پرداختهای امن، چگونگی دریافتای نماد و سایر مجوزهای قانونی در راستای مدیریت توزیع کالاهای قانونی در بستر فضای مجازی ضروری است که با همکاری کلیه مراجع ذیربط قانونی محقق خواهد شد.
مددی بر اطلاع رسانی در خصوص نحوه ارتکاب جرایم فضای مجازی توسط مجرمین وآموزش عمومی شهروندان برای پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و گفت: عموم مردم از نحوه مراقبت از خود در فضای مجازی و در مقابل مجرمین حرفهای جرایم رایانهای اطلاعی ندارند.
وی افزود: پلیس فتا و آگاهی استان باید اطلاع رسانی کافی در خصوص شگردهای مجرمین جرایم فضای مجازی را در اختیار عموم قرار دهند تا هریک از شهروندان با رعایت نکات امنیتی و توجه به نحوه حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی فعالیت کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان هم در این نشست از تشکیل مرکز واکنش سریع به فضای مجازی تحت نظارت قرارگاه رصد فضای مجازی خبر داد و افزود: فضای مجازی پنجمین حوزه نبرد و دامنه جدید جنگ نرم است که افراد سودجو با سواستفاده از این فضا به تهدید امنیت روانی افراد میپردازند.
فرید نجف نیا آموزش در حوزه فضای مجازی را سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: آموزشهای عمومی از طریق فضای مجازی در ارتقای سواد رسانهای مردم موثر است و استفاده از چهرههای شاخص و قهرمانان ملی اثرگذاری آن را مضاف میکند.
انتهای پیام/