شناسهٔ خبر: 69851951 - سرویس علمی-فناوری
منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

کرتین وال! انواع بهترین نمای ساختمانی جدید و مدرن - مردم سالاری آنلاين

در معماری معاصر، توجه به زیبایی، عملکرد و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها بیش از پیش اهمیت ...

صاحب‌خبر -

در معماری معاصر، توجه به زیبایی، عملکرد و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها بیش از پیش اهمیت دارد. در همین راستا، نماهای  کرتین وال  (کرتن وال) به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های پوسته‌ای ساختمان در سراسر دنیا شناخته شده‌اند.

امروزه شما می‌توانید نماهای کرتن وال را در اکثر آسمان‌خراش‌ها و ساختمان‌های اداری و تجاری کشورهای پیشرفته مشاهده کنید. در این نماها فناوری پیشرفته به‌همراه طراحی زیباشناختی، ظاهری بی‌نظیر به‌ ارمغان آورده است. اگر شما هم برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این نماهای شیشه‌ای مشتاق هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

کرتن وال یا نمای کرتین وال چگونه است

نمای کرتن وال را "لامل" هم می‌گویند. این نما از مدرن‌ترین نماهای ساختمانی به‌شمار می‌رود که دارای ساختاری خود ایستا است. در نمای لامل تمامی وزن نما روی سازه کرتن وال و شاسی‌کشی‌های مربوط به آن بوده و از این طریق حجم بار اضافه روی ساختمان را کاهش می‌دهند.

درصورت نصب صحیح این نمای شیشه‌ای، امکان کاهش سنگینی حاصل از انرژی‌های محیطی مانند باد، بارندگی و طوفان که به پوسته خارجی سازه وارد می‌شوند تا حد قابل توجهی وجود دارد. در معماری نوین امروزی سیستم کرتن وال را نوعی سازه مجزا و بهترین گزینه برای نمای سازه‌های مرتفع می‌شناسند.

نمای کرتن وال از فلزات و متریال‌های سبکی همچون شیشه ساخته شده و وزن آن‌ها روی ساختار اصلی سازه وارد نمی‌شود. بسیاری از مهندسین معماری معتقدند که با استفاده از نمای کرتن وال می‌توانند ظاهری مدرن‌تر و هویتی نوین و پویا به ساختمان ببخشند. این نما همچنین خلاقیت معماران را افزایش می‌دهد و به آنها کمک می‌کند که طرح‌هایی خلاقانه ابداع نمایند.

مزیت استفاده از نمای کرتین وال برای ادارات

ویژگی‌های متعددی مانند عایق‌بندی مناسب، ظاهر زیبا، ایجاد فضاهای باز و همچنین انعطاف‌پذیری در طراحی باعث شده که کرتن وال انتخاب فوق‌العاده‌ای برای ساختمان‌های اداری باشد. این نما با فراهم کردن ویژگی‌ها و مشخصه‌های زیر مزایای بسیاری برای ساختمان‌های اداری در پی دارد.

  • وزن پایین: به‌دلیل استفاده از متریال‌هایی سبک در ساخت این نماها، می‌توان ‌آن‌ها را در دسته‌ نماهای بسیار سبک و مدرن قرار داد.
    امکان دریافت انرژی: درصورتی که کرتن وال با لعاب مناسبی تعبیه شده باشد، می‌تواند سیستم گرمایشی ساختمان را بهبود بخشد. همچنین نماهای کرتن وال با دریافت میزان نور قابل‌ توجه به داخل ساختمان هزینه‌های عملیاتی برای نصب و راه‌اندازی سیستم‌های گرمایشی را کاهش می‌دهند.
    ایمنی بالا: احتمالا به‌دلیل استفاده از شیشه در ساخت این نماها شما هم فکر کنید که کرتن وال ایمنی بالایی ندارد؛ اما کاملا در اشتباهید، نمای کرتن وال در برابر عوامل جوی همچون فشار باد، آب، انقباض و انبساط، زمین‌لرزه و برف و باران مقاومت قابل توجهی از خود نشان می‌دهد.
    انتقال نور: با استفاده از نمای کرتین وال می‌توان انتقال نور طبیعی به محیط اداری را افزایش دهد. همچنین درصورت استفاده از شیشه‌های رفلکس و رنگی، امکان تنظیم مقدار نور محیطی وجود دارد.
    کاهش نوسانات حرکتی: رخ‌داد نوسانات در ساختمان‌های بلند، اغلب برای ساکنین قابل تحمل نیست؛ از همین‌رو معماران با استفاده از نمای کرتن وال و پراکندگی نیروی جنبشی سعی می‌کنند که نوسانات را کاهش دهند. این مسئله روی افزایش ایمنی هم تاثیر زیادی می‌گذارد.
    کاهش هزینه‌های نگهداری: درصورت اجرای صحیح نمای کرتن وال، هزینه‌های نگهداری و استهلاک کاهش پیدا می‌کند. برای این منظور توجه به جزئیات طراحی و اجرا به علاوه استفاده از متریال‌های با کیفیت می‌تواند موثر باشد.


  •  

تفاوت نمای کرتین وال با سایر نماهای دیگر

به‌منظور بررسی دقیق‌تر تفاوت‌های نمای کرتن وال با دیگر نماهای متداولی که اکثرا دیده می‌شود، به بررسی ویژگی‌ها و کاربردهای هریک نسبت به نمای کرتن وال می‌پردازیم.

تفاوت نمای کرتن وال و نمای سنتی (آجر و سنگ)

برخلاف نمای کرتن وال که در ساخت و پیاده‌سازی آن از متریال‌های سبکی استفاده می‌کنند، در نماهای سنتی اصلی‌ترین متریال‌ها آجر و سنگ هستند؛ از همین‌رو ساختاری سنگین‌تر داشته و به‌عنوان بخش جدانشدنی ساختمان ساخته می‌شوند.

نماهای سنتی به‌پایه‌گذاری و استحکام سازه‌ای بالایی نیاز داشته و امکان ایجاد طرح‌های پیچیده روی آنها وجود ندارد. با این حال ممکن است از نظر عمر و ماندگاری نسبت به نمای کرتن وال از عملکرد بهتری برخوردار باشند؛ چرا که استحکام فیزیکی آن‌ها بالا است. البته نباید فراموش کرد که نگهداری و تعمیر نماهای سنتی برخلاف کرتن وال به زمان و هزینه زیادی نیاز دارد.

تفاوت نمای کرتن وال و نمای کامپوزیت

از دیگر نماهایی که برای اغلب ساختمان‌ها استفاده می‌شود، می‌توان به نمای کامپوزیت اشاره کرد. در این نماها هم از مواد فلزی مانند نمای کرتن وال بهره‌می گیرند، با این تفاوت اصلی‌ترین متریال در این نما برخلاف کرتن وال، پلیمر است.

با توجه به وجود پلیمر در ساخت نماهای کامپوزیتی، می‌توان گفت که آن‌ها در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی دارند. نحوه نصب و نگهداری از این نماها بسیار ساده است؛ اما از جذابیت ظاهری و شفافیت کمتری نسبت به نماهای کرتن وال برخوردار هستند. شاید در رنگ و بافت نمای کامپوزیتی تنوع وجود داشته باشد؛ اما شفافیت ملیح و سبک مدرنی که کرتن وال به‌نمایش می‌گذارد، جذابیت دیگری دارد که به‌هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.

تفاوت نمای کرتن وال با نمای سیمانی و گچی

نماهای سنتی، نماهای سیمانی و گچی هم وزن بالایی به سازه اصلی منتقل می‌کنند؛ به همین دلیل اسکلت اصلی ساختمان باید قدرت بالایی برای پشتیبانی از چنین نماهایی داشته باشد. برخلاف نماهای کرتن وال که برای آسمان‌خراش‌ها گزینه‌ای مناسب به‌شمار می‌رود، نماهای سیمانی و گچی را تنها می‌توان در ساختمان‌های مسکونی با ارتفاع کم استفاده کرد؛ چرا که در اجرای آن‌ها محدودیت‌های بسیاری وجود دارد.

علاوه‌بر موارد فوق از نظر زیبایی شاید امکان افزودن برخی از جزئیات یا حتی نقوش برجسته روی نماهای سیمانی و گچی وجود داشته باشد، اما تغییر آن طراحی‌ها پس از اجرا به سختی امکان پذیر است.

تفاوت نمای کرتن وال و فلزی

نماهای فلزی هم درست مانند کرتن وال از مقاومت قابل توجهی در برابر خوردگی و شرایط جوی سخت برخوردار هستند. این نماها هم می‌توانند انتخاب‌های خوبی برای ساختمان‌های صنعتی و تجاری به‌شمار آيند؛ چرا که با ظاهر صنعتی و مدرن خود جلوه ای خاص به محیط می بخشند. البته که زیبایی و جلوه نماهای فلزی به پای کرتن وال نمی‌رسد.

سخن آخر

در این مطلب در رابطه با نمای کرتن وال اطلاعاتی در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که متوجه شدید، در معماری مدرن نمای شیشه‌ای یا کرتن وال طرفداران زیادی دارد. این نما به بهبود کاربری ساختمان کمک کرده و هزینه‌های کلی مصرف انرژی را پایین می‌آورد.