شناسهٔ خبر: 69843526 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر:

به مرور انار جای خود را به محصولات مقاوم‌تر خواهد داد

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه از ۳سال قبل قطعی و خاموشی چاه موتورها را داریم، گفت: پیش‌بینی می‌شود که در آینده نه چندان دور انار جای خود را به محصولات مقاوم‌تر بدهد.

صاحب‌خبر -

احمدرضا محمودی در حاشیه بازدید از باغات انار شهرستان در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام اینکه خاموشی چاه موتورهای کشاورزی امسال خسارت‌های بسیاری را به باغداران تحمیل کرده است، تصریح کرد: امسال شاهد کاهش ۳۰ درصدی سطح زیر کشت باغات انار به دلیل خاموشی چاه موتورها هستیم.

وی با بیان اینکه خاموشی چاه موتورها و به تبع افزایش مدار آبدهی کیفیت این محصول را تاحدودی کاهش داده است، اظهار کرد: چون انار نسبت به محصول انگور دو ماه بیشتر آب می‌خواهد و از سویی به دلیل کمبود منابع آبی و خاموشی چاه موتورها به مرور زمان سطح زیر کشت انار رو به کاهش است.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه از ۳سال قبل قطعی و خاموشی چاه موتورها را داریم، گفت: متأسفانه به مرور باغات انار از بین می‌رود، پیش‌بینی می‌شود که در آینده نه چندان دور انار جای خود را به محصولات مقاوم‌تر بدهد.

وی با بیان اینکه با توجه به کیفیت بالای آب در شهرستان توصیه می‌شود کشاورزان و بهره‌برداران از روش‌های نوین آبیاری در باغات استفاده کنند، افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات در اجرای روش‌های نوین آبیاری این است که باید سطح بالای سه هکتار باشد.

محمودی اجرای آبیاری‌های نوین را در کمتر از سه هکتار مقرون به صرفه ندانست و بیان کرد: اجرای آبیاری نوین نیاز به ترانس برق، استخر، پمپ، امتیاز برق و ... دارد و از سویی چون برای باغ ۱۰۰ هکتاری و یک هکتاری باید همین هزینه انجام شود برای همین برای کمتر از سه هکتار مقرون به صرفه نیست.

وی گفت: با توجه به اینکه کاشمر خرده مالک‌ترین شهر خراسان‌رضوی است برای همین تعداد زمین‌های سه هکتار به بالا بسیار کم هستند، البته تمامی آن‌هایی که بالای سه هکتار زمین داشتند آبیاری نوین را انجام داده‌اند.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر اقدام به آبیاری کم‌فشار زیرسطحی با استفاده از بلوکه کرده بودند، گفت: گرچه این روش نیاز به برق، استخر و هزینه‌های خاصی ندارد اما روشی علمی نیست.

وی خاطرنشان کرد: به مراکز تحقیقاتی این موضوع را اعلام کرده‌ایم و طرح تهیه نمودیم و خواسته شده بر روی این روش تحقیق کنند، اما اعلام کردند برای سال‌های اول تا سوم خوب است، ولی نیاز دارد که زمان بگذرد چون نمی‌دانیم چند سال آینده چه اتفاقی برای این بلوکه ها خواهد افتاد.

محمودی با بیان اینکه چون بازخورد علمی این طرح را ندیدیم خیلی نمی‌توانیم بر اجرای آن تأکید کنیم، ادامه داد: به لحاظ صنایع تبدیلی کاشمر در بین شهرستان‌های خراسان رضوی دومین شهر به لحاظ صنایع تبدیلی هستیم.

وی همچنین در خصوص وضعیت سردخانه‌ها گفت: در منطقه کاشمر به دلیل دارا بودن سردخانه‌های بسیار در صورتی مجوز داده می‌شود که کمیته فنی تائید کند.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر در ادامه با بیان اینکه دفتر بیمه محصولات کشاورزی را در اداره جهاد کشاورزی مستقر کردیم، افزود: گرچه صندوق بیمه وابستگی به بانک کشاورزی دارد نه جهاد کشاورزی اما برای رفاه حال کشاورزان در این اداره مستقر کردیم.

وی گفت: چون بیمه خسارتی که به باغ وارد می‌شود را پرداخت می‌کند مثل کود، شخم، آب و... در صورتی که به لحاظ درآمدی بسیار بیشتر متحمل خسارت شده، باغداران و کشاورزان اعتراضات بسیاری دارند البته بازهم در بین شهرستان‌های استان وضعیت خوبی داریم.

محمودی با بیان اینکه کاشمر اکنون به لحاظ تولید مقام سوم خراسان رضوی را در تولید انار دارا است، افزود: امسال برداشت انار، از سطح ۶۰۰ هکتار باغات شهرستان انجام شده است. این محصول در بین محصولات باغی و زراعی شهرستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی متوسط برداشت انار در باغات شهرستان را ۲۰ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: کاشمر اکنون به لحاظ تولید مقام سوم خراسان رضوی را در تولید انار دارا است.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود امسال از سطح ۶۰۰ هکتار باغات شهرستان بیش از ۱۲ هزار تن انار برداشت شود، کسرینه را یکی از مهم‌ترین روستاهای تولید انار باکیفیت دانست و گفت: اکنون کاشمر دارای یک کارخانه فراوری انار است.

انتهای پیام