شناسهٔ خبر: 69843148 - سرویس فرهنگی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

تقریظ‌های رهبری ترویج سیر و سلوک معنوی است - اکونیوز

اقتصاد ایران: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقریظ رهبر انقلاب به خاطرات و نوشته‌های ارزشمند، نشان دهنده ترویج یک سیر و سلوک معنوی است که موتور یک تمدن‌سازی است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  همزمان با ۳۰ آبان، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت ،همراه با انتشار تقریظ‌های حضرت آیت‌الله العظمی‌خامنه‌ای بر سه کتاب مربوط به شهدای جبهه مقاومت با عناوین «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» برگزار شد.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در این مراسم ضمن یاد و گرامیداشت شهیدان مدافع حرم شهیدان مقاومت و بویژه سردار شهید مقاومت سردار سلیمانی و سید شهدای مقاومت شهید سید حسن نصرالله گفت: تقریظ نویسی سنت دیرین و کهن است که بزرگان و مشاهیر بر کتاب‌ها یادداشت‌های کوتاه می‌نوشتندو می‌نویسند و برای اینکه آن اثر معرفی شود و خوانده شود و بیشتر دیده شود، اما تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر کتاب‌های ادبیات مقاومت که اکنون به نزدیک ۷۰ اثر می‌رسد بیش از حد معرفی یک اثر و نویسنده اهمیت پیدا می‌کند، و صرفا در حد معرفی یک اثر محدود و خلاصه نمی‌شود من در این فرصت کوتاه اشاره می‌کنم به این که با تحلیل محتوای تقریظ‌های رهبر انقلاب بر این ۷۰ اثرمی توان تشخیص داد که ایشان از این تقریظ‌ها چه اهدافی دارند و چگونه باید به این مسیر جریان سازی ایشان نگاه کرد و نگریست. 

سید عباس صالحی نکته اول بر تقریظ‌های رهبر انقلاب را ترویج یک سیر و سلوک معنوی دانست و گفت: ما در ادبیات جهاد و مقاومت جنبه‌ای از سیر و سلوک را می‌بینیم، جریان عرفان و معنویتی که در دفاع مقدس و در فضای مقاومت بروز و ظهور پیدا کرده است، عرفان و سلوک جامعه‌گراست و ادامه‌دهنده راه امام علی (ع) و یاران اوست؛ بخشی از توجه رهبر انقلاب به این خاطرات و نوشته‌های ارزشمند نشان دهنده قصد ایشان در ترویج یک سیر و سلوک معنوی است که موتور یک تمدن‌سازی است، عرفان و معنویتی که با جامعه و سیاست پیوند دارد و موتور تحرک است نه خاکستر خاموش کننده آتش‌ها. تقریظ‌هایی که ایشان بر وجوه معنوی و سلوکی این عزیزان شهید در نوشته‌های مختلف زدند، از این منظر قابل توجه است.

وی نکته دوم در راهبرد  تقریظ‌های پیوسته و قابل توجه رهبر انقلاب را الگو سازی عنوان کرد و گفت: جوانان و نوجوانان امروز از این مثال‌های نه خیلی دور، در تاریخ درس بگیرند و در تقریظی که بر کتاب «سرباز روز نهم» نوشتند این تعبیر را دارند که این چهره برجسته، الگویی بر جوانان امروز و جوانان فردا است. همچنین تقریظ امروز بر کتاب «مجید بربری» یکی از این کتاب‌ها است، فردی که فراز و فرود دارد و زندگی پر پیچ و خم دارد، اما می‌تواند از این فراز و فرود‌ها سالم عبور کند و به قله برسد، این الگو‌ها می‌توانند درس آموز و نکته آموز برای نسل نوجوان و جوان امروز باشد.

وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی با بیان اینکه توجه و اعتماد به رویش‌های انقلاب است، نکته سومی است که می‌توان از این تقریظ‌ها دریافت کرد، افزود: گاه و بیگاه شرایط اجتماعی، یأس‌ها را می‌تواند به جامعه تزریق کند، اما اینکه انقلاب اسلامی همچنان موتور و رویش فعال است، نکته‌ای است که در برخی از تقریظ‌های رهبر انقلاب نمایان است؛ تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «سرباز روز نهم» یعنی حضور جوانان و نسل‌های انقلاب منطقع نشده و هنوز می‌توان به رویش‌های انقلاب جداً امیدوارانه نگاه کرد.

وزیر فرهنگ نکته چهارم را توجه به سرمایه‌های معنوی ایران عزیزی دانست و گفت: تقریظ رهبر انقلاب برکتاب «تن‌ها گریه کن» توجه به سرمایه‌های معنوی ایران عزیز در کنار سرمایه‌های مادی است. ایران با افتخار سرمایه‌های مادی فراوانی داشته و دارد، اما گسترده‌تر و عمیق‌تر از آن، سرمایه‌های معنوی ایران عزیز است که بسیار متکثرند. بخشی از این سرمایه‌های معنوی، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت هستند که سرمایه‌های تحرک‌بخش در شرایط اضطراری و حتی عادی است. اینکه این سرمایه‌ها را دست کم نگیریم نکته‌ای است که در تقریظ‌ها بعضاً اشاره شده است. اینکه به شهدا به عنوان یک سرمایه پایان‌ناپذیر نگاه کنیم، راهبرد دیگری است که در این تقریظ‌نویسی‌ها خودش را نشان می‌دهد.

نکته‌ بعدی که وزیر فرهنگ اشاره کرد؛ توجه به بخش‌هایی است که می‌تواند کمتر دیده شده باشند در دفاع مقدس و فضای مقاومت و اتفاقاً توجه مجدد به آن بخش‌ها تحرک‌بخش بخش‌های نهفته است. توجهی که ایشان به بعضی از اقوام، مجاهدان افغانستانی و زنان دارند و پیدا کردن نقطه‌های مغفول و متروک در موتور‌های تحرک توسعه و جهاد و پیشرفت اجتماعی است. تقریظ دیگری که رهبر انقلاب بر کتاب «فرنگیس» نوشتند بیان این موضوع است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان افزود: حس من این است که رهبر انقلاب در این ایام رهبری خود پس از رحلت امام (ره) دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیر ساخت و سخت است که از طریق همین چیز‌هایی که امروز دستاورد‌های آن را می‌بینیم مانند موشکی پهپاد‌ها مسیر را پیش بردند و اگر خودمان مقایسه کنیم، شرایط غیر قابل مقایسه‌ای با دوران دفاع مقدس داریم. اما به نظرم ایشان بیش از امنیت سخت، امنیت نرم دفاعی را جدی گرفته‌اند. اینکه جامعه ایران تاب پایداری و مقاومت داشته باشند و شهریور ۲۰ در این کشور تکرار نشود و اگر کسی طمعی کرد به یک وجب این خاک، طمعش بریده شود و از راه دور هم این طمع و رؤیا تعبیر نشود. این نیازمند امنیت نرم است بخشی به این است که بدانیم در این ۴۰ سال چه کردیم و چه کسانی پیش قراولان این مسیر بودند و قدر آنها را بدانیم و از آنها بیاموزیم.