شناسهٔ خبر: 69841330 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

۹۵۰ طرح خوداشتغالی در چهارمحال و بختیاری تایید نشد

شهرکرد - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: از پنج هزار و ۲۳۴ طرح خوداشتغالی بررسی شده در استان سه هزار و ۸۴۸ طرح تایید شده و ۹۵۰ طرح تایید نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محسن مولوی روز چهارشنبه در پنجمین نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری افزود: در طرح‌های تایید نشده، احتمال انحراف تسهیلات وجود دارد که باید تعیین تکلیف شوند.

وی اظهار داشت: از سرجمع طرح‌های دارای انحراف تشخیص داده شده ۴۴۳ طرح مورد بررسی قرار گرفته و ۵۰۷ طرح مربوط به شهرستان‌های اردل، بن، کیار، شهرکرد، سامان و کوهرنگ هنوز بررسی نشده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: برای نظارت بر پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی ۲ کمیته‌ نظارت بر تسهیلات با عنوان کمیته‌های نظارت شهرستانی و استانی در شهرستان‌های دوازده‌گانه راه‌اندازی شده است و براین اساس هر تسهیلاتی که پرداخت می‌شود از سوی این کمیته‌ها مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: طرح‌هایی تا سقف ۱۵ میلیارد ریال تسهیلات گرفته باشند در کمیته‌های نظارت شهرستانی بررسی می‌شوند و طرح‌های کارفرمایی که مبلغ آن‌ها از ۱۵ تا ۳۰۰ میلیارد ریال نیز در کمیته استانی نظارت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مولوی ادامه داد: هدف کمیته‌های نظارت از بررسی طرح‌های خوداشتغالی و کارفرمایی ایجاد مانع برای کارفرمایان و مچ‌گیری نیست بلکه هزینه کرد تسهیلات در مسیر واقعی است.

وی تاکید کرد: کمیته‌های نظارت جایی ورود می‌کنند که فرد به صورت عامدانه تسهیلات پرداختی را منحرف کرده باشد و با تشخیص این تخلف بانک به موقع اقدام می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری از دستگاه‌های اجرایی، شبکه بانکی و کمیته نظارت شهرستانی و استانی درخواست کرد، شیوه‌نامه مواجهه با مصادیق دارای انحراف طرح‌های اقتصادی را مطالعه کنند و نمی‌توان یک نسخه مشخص برای همه شهرستان‌ها پیچیده شود.

وی تاکید کرد: هدف نهایی کمیته‌های نظارت ایجاد اشتغال پایدار است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت و اهمیت ثبت طرح‌های کارفرمایی در سامانه رصد اشتغال از سوی دستگاه‌ها اجرایی افزود: در زمان حاضر ۳۶۶ طرح کارفرمایی در سامانه رصد اشتغال از سوی دستگاه اجرایی ثبت نشده است.

وی در خصوص آخرین روند پرداخت یک‌هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی در چهارمحال و بختیاری افزود: تاکنون یک‌هزار و ۳۷۱ پرونده به ارزش یک‌هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال در استان به بانک‌های عامل معرفی شده است که از این شمار ۵۴۰ پرونده با ۵۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است.

مولوی اضافه کرد: از این تعداد تاکنون به ۵۰۹ پرونده اشتغال خانگی با ارزش ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس آمارهای موجود تاکنون به ۳۰ درصد پرونده‌های مصوب مشاغل خانگی این استان تسهیلات مورد نیاز پرداخت شده است.

مولوی بر ضرورت سرعت بخشی در روند پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در چهارمحال وبختیاری تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

بیش از پنج هزار فرصت شغلی در چهارمحال و بختیاری ایجاد شد

نظارت مستمر بر تسهیلات طرح‌های خود اشتغالی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت و اهمیت بحث نظارت بر روند پرداخت تسهیلات خوداشتغالی گفت: نظارت یک جریان پیوسته‌ای است که باید به نحو مطلوب انجام شود.

کاظم منزوی اضافه کرد: برخی از دستگاه‌های اجرایی با وجود اینکه مدت زیادی از سال جاری گذشته اقدام به ثبت اشتغال خود در سامانه رصد اشتغال نکرده بودند که باید در کمترین زمان ممکن نسبت به ثبت اشتغال ایجاد شده در سامانه رصد اشتغال اقدام کنند.

وی همچنین برضرورت سرعت بخشی در روند پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی تاکید کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری بر ضرورت نظارت فرمانداران بر طرح‌های اشتغال خانگی در قالب کمیته‌های نظارت شهرستانی و استانی تاکید کرد.

بخش کشاورزی با مشکل کمبود کارگر روبرو است

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تعطیلی حدود ۲۶ مرغداری و کاهش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در سه ماه پاییز نسبت به تابستان گفت: امروز بخش‌های مختلف مجموعه جهادکشاورزی با کمبود تامین نیروی کارگری روبرو است.

حسین برزگر افزود: از ۶ واحد مرغ تخم‌گذار چهارمحال و بختیاری امروز سه واحد آن به دلیل نبود نیروی کار در حال تعطیل شدن است و این امر افزایش قیمت تخم مرغ را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر ضرورت اصلاح فرهنگ کار در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در زمان حاضر نیروی کارگری زن در استان وجود ندارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشتر نیروهای کار استان از تحصیلات عالی برخوردار هستند و حاضر به انجام کارگری نیستند گفت: بنگاه‌های کاریابی نتوانسته‌اند ایفای نقش کنند.

وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی قیمت برق و ۵۰درصدی قیمت آب در یک ماه گذشته و همچنین قیمت کارگری افزود: قیمت کارگر ایرانی در باغات ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است همین امر موجب شده تا قیمت فرآورده نیز افزایش پیدا کند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.