به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدعباس صالحی امروز _چهارشنبه سیام آبان_ در آئین گشایش کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) که در تالار وحدت برگزار شد، از متولیان امر در برگزاری این کنگره تقدیر کرد.
وی سپس پیام رئیسجمهور به این کنگره را خواند؛ در بخشی از این پیام آمده است: «مجاهدتها و سبک زندگی این بانوی معنوی الگویی ارزشمند است و امروز، نیازمند معرفی چنین الگوهایی به نسل جوان هستیم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شخصیت جامع دباغ فرایندی در شخصیتسازی داشته است؛ دو شخصیت، شخصیت محوری هستند، البته ممکن است با فاصله، اما مؤثر در شخصیتسازی بودند. یکی حضرت امام خمینی (ره) بودند و شخصیت دوم، شهید آیتالله سعیدی است.
صالحی عنوان کرد: این دو شخصیت در فضای مرحومه دباغ خیلی تأثیر گذاشتند، تاثیرپذیریهایی که ایشان از این دو شخصیت داشتند. پدر ایشان، صاحب کتابفروشیای در همدان به نام ایرانشهر بود، وی تربیتیافته چنین پدری است. تحصیلات حوزوی داشت. در هفته کتاب هستیم، ارتباط با کتاب و کتابخوانی در خانواده ایشان جا افتاده است و تربیت ایشان ناشی از همین است. کسی که کتاب و روزنامه میخواند و خانهاش محل تدریس و تحصیل بودد.
وی بیان کرد: همسر ایشان نیمه پنهان این زندگی است و تحتالشعاع این شخصیت است؛ شخصیت حاج حسن دباغ شخصیت قابل توجهی است، فردی که توانسته است پا به پا بیاید و تحصیلات پنهان و عمیقی داشته باشد که اتصال مرحومه دباغ به حوزه سیاست از طریق ایشان اتفاق میافتد.
صالحی گفت: اینکه این شخصیتها در شخصیت مرحومه دباغ چقدر تأثیرگذار بودند، قابل تبیین است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شخصیت مرحومه دباغ به عنوان شخصیت جامعالاضداد نام برد و اظهار داشت: این بازخوانیها از جهات مختلف خیلی میتواند تأثیرگذار باشد؛ دفاع مقدس روایت شده و روایت مردانه است که در این میان سهم زنان نیز کمتر نبوده است و این باید تبیین شود.
وی گفت: این حوزه اجتماعی زنان در زمان عملیات یا دوران انقلاب است؛ ما به روایت زنانهای از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیاز داریم که روایت مرحومه دباغ چنین روایتی است. روایتها باید خواندنی و شنیدنی باشد. بازخوانی این روایتها فاصله نسلی را کم میکند و بهدنبال همین کم کردن فاصلهها هستیم.
صالحی افزود: برای نوجوانان و جوانان، زنان و کودکان ما این سخنان شنیدنی است و لازم است گسستی که وجود دارد را کم کنیم و از بین ببریم.
منبع: ایرنا