شناسهٔ خبر: 69837103 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

عملیات جدید ارتش پاکستان علیه شبه‌نظامیان در بلوچستان

پاکستان قصد دارد یک حمله نظامی جدید علیه شبه‌نظامیان جدایی‌طلب در استان بلوچستان در جنوب غربی که محل پروژه‌های کلیدی «کمربند و جاده» چین است، انجام دهد، اما هنوز مشخص نیست که آیا این طرح یک تلاش مشترک با چین خواهد بود یا خیر.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، در پی یک رشته حملات مرگبار که شهروندان چینی را در ماه‌های اخیر هدف قرار دادند، پکن تلاش کرده است تا به تلاش‌های امنیتی برای حفاظت از آنها بپیوندد و روز سه‌شنبه از طرحی برای تمرین‌های مشترک ضد تروریسم در پاکستان رونمایی کرد.

دفتر نخست‌وزیر پاکستان در بیانیه‌ای گفت، «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان جلسه‌ای از رهبران غیرنظامی و نظامی را رهبری کرد که برای «عملیات جامع» چراغ سبز نشان دادند.

اما در این بیانیه اشاره‌ای نشد که آیا این تلاش به عملیات زمینی محدود می‌شود یا می‌تواند نیروی هوایی را هم درگیر کند و اینکه آیا این تلاش‌ها ناشی از نگرانی چین از حملات شبه‌نظامیان بوده است یا خیر.

به گزارش رویترز، وزارت اطلاعات و ارتش پاکستان به درخواست برای ارائه جزئیات در مورد ماهیت حملاتشان پاسخی ندادند.

ارتش پاکستان در حال حاضر حضور گسترده‌ای در منطقه هم مرز با افغانستان و ایران دارد. ارتش پاکستان همچنین عملیات‌های اطلاعاتی بر ضد گروه‌های شبه‌نظامی دارد که مهم‌ترین آنها «ارتش آزادی‌بخش بلوچ» (BLA) است که در ماه‌های اخیر حملات خود را علیه ارتش و اتباع چین که متحد دیرینه اسلام‌آباد است، افزایش داده است.

این منطقه محل بندر «گوادر» است که توسط چین به‌عنوان بخشی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) ساخته شده است؛ یک سرمایه‌گذاری ۶۵ میلیارد دلاری در طرح زیرساختی «کمربند و جاده» رئیس‌جمهور چین برای گسترش گستره جهانی چین.

علاوه بر این حملات، گروه تروریستی ارتش بلوچ مسئولیت یک بمب‌گذاری انتحاری در ماه گذشته در خارج از فرودگاه بین‌المللی در شهر بندری کراچی در جنوب پاکستان را بر عهده گرفت که در آن ۲ مهندس چینی کشته شدند.

روز سه‌شنبه وزارت دفاع چین اعلام کرد ارتش‌های هر ۲ کشور، «جنگجو-۸»، یک رزمایش مشترک ضد تروریسم در پاکستان را برنامه‌ریزی کرده‌اند که از اواخر نوامبر تا اواسط دسامبر ادامه خواهد داشت. این وزارتخانه در بیانیه‌ای افزود: «۲ طرف تمرینات مشترک چند سطحی و چند رشته‌ای را مطابق با روند واقعی جنگ برنامه‌ریزی می‌کنند.»

انتهای پیام