شناسهٔ خبر: 69831175 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ایجاد مجتمع‌های تولید نان برای افزایش تولید و کاهش صفوف نان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: ایجاد مجتمع‌های تولیدی نان، افزایش تولید و کاهش صفوف نان را در پی خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  دبیر کارگروه آرد و نان و مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با تاکید بر صدور پروانه کسب نانوایی‌ها به صورت ایجاد مجتمع‌های تولید نان گفت: با تاکیدات صورت گرفته توسط استاندار، ایجاد مجتمع‌های تولید نان از برنامه‌های مهم کارگروه گندم آرد و نان استان است که باید طی یک پروسه زمانی مشخص شکل گیری شود.

عباسعلی وفائی نژاد افزود: اتحادیه‌های صنفی و کارگروه‌های آرد و نان شهرستان‌ها می‌توانند با برنامه ریزی مناسب، پروانه کسب واحد‌های جدید که از آرد یارانه‌ای نوع ۶ یا قیمت تمام شده استفاده می‌کنند، در قالب مجتمع‌های تولید نان که توان پخت چند نوع نان را دارند صادر گردد.

وی گفت: استفاده از تجربه ایجاد مجتمع‌های تولید نان، با تنوع پذیری و افزایش تولید و همچنین اختیار مصرف کنندگان در خرید، عمده نان مورد نیاز شهروندان را تامین کرده و موجب کاهش صف‌های نان در استان خواهد بود.

وفائی نژاد همچنین به موضوع چند نرخی بودن گندم و به تبع آن آرد یارانه‌ای اشاره کرد و افزود: شکافی که بین قیمت گندم یارانه‌ای و قیمت واقعی گندم وجود دارد یکی از عوامل مهم برای به انحراف رفتن آرد و یارانه پرداختی در این حوزه است.

وی تصریح کرد: در سال جاری هر کیلو گندم تولیدی ۱۷۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری شد، اما هرکیلو گندم برای آرد خبازی یارانه‌ای نوع ۱ به قیمت ۶۶۵، برای خبازی‌های یارانه‌ای نوع ۲ به قیمت ۹۰۰ و نوع ۳ و نوع ۶ برای مصارف صنف و صنعت و برخی نانوایی‌های جدید با قیمت ۱۲ هزارتومان به کارخانجات آرد تحویل داده می‌شود.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان با توجه به ضرورت پیشگیری از بروز انحرافات و ایجاد اختلال در مسیر خدمت رسانی به مردم افزود: یکی از راه‌های جلوگیری از وقوع تخلف و به انحراف رفتن یارانه‌های پرداختی توسط دولت، توزیع آرد یارانه‌ای با قیمت یکسان است.

عباسعلی وفائی نژاد با بیان اینکه سالانه یارانه سنگینی در حوزه گندم، آرد و نان پرداخت می‌شود اظهار داشت:، یکی دیگر از راه‌های پیشگیری از انحراف در مسیر تولید نان، پرداخت یارانه به آخرین حلقه مصرف است، در این صورت بخش زیادی از تخلفات که به دلیل اختلاف زیاد قیمت در این حوزه وجود دارد از بین خواهد رفت و مصرف کننده نیز اختیار انتخاب نان کیفی را خواهد داشت

 وی افزود: با این اقدام پخت نان در خبازی‌ها رقابتی شده و رضایت شهروندان نیز با مراجعه به نانوایی که عملکرد بهتری دارد افزایش خواهد یافت.