به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندارلرستان در جلسه شورای فرهنگ عمومی لرستان با تأکید بر اهمیت بیبدیل کتاب و مطالعه بیان کرد: در عصر اطلاعات و فناوری، کتب همچنان به عنوان یک گنجینه ارزشمند از دانش و تجربهها باقی میمانند. بنابراین، ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید از اولویتهای ما در جامعه باشد.
سید سعید شاهرخی افزود: برای افزایش سرانه مطالعه در لرستان، باید با برنامهریزی دقیق و هماهنگ عمل کنیم و اجرای صحیح برنامههای فرهنگی و تربیتی نیز از جمله وظایف ما به منظور ارتقاء سطح دانش و فرهنگ عمومی مردم است.
وی اظهار داشت: تعلیم و تربیت باید همراه با یکدیگر پیش بروند و از همه دستگاهها و افراد میخواهم که در این هدف مهم مشارکت کنند.
استاندار لرستان گفت: کارگروه گرامیداشت مفاخر استان تشکیل شود تا ارزشهای فرهنگی و انسانی در استان لرستان تقویت شود.
وی با بیان اینکه گرامیداشت مفاخر صرفاً نباید به برگزاری یک همایش منتهی شود، افزود: با تقویت این ارزشها میتوانیم به ارتقاء فرهنگی جامعه کمک کنیم.
وی اظهار داشت: پذیرای پیشنهادات سازنده هستیم تا بتوانیم با همفکری و همکاری، اهمیت کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه را در جامعه بهبود بخشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز در این جلسه گفت: هفته کتاب، یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور است که امسال از ۲۳ تا ۳۰ آبان با شعار «خواندن برای همدلی» در حال برگزاری است.
اعظم روانشاد هفته کتاب را فرصت مناسبی برای معرفی فعالیتهای حوزه کتاب عنوان کرد وافزود: هفته کتاب به تنهایی در کتابخوان شدن مردم تاثیری ندارد، اما میتواند فرصت خوبی برای معرفی فعالیتهای حوزه کتاب باشد.
وی با اشاره به نقش هفته کتاب در ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: این هفته میتواند فرصتی برای نهادهای فرهنگی باشد، تا برنامههای بیشتری برای ترویج کتاب و کتابخوانی در بازههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طراحی کنند.
در حاشیه این جلسه پویش «فصل تحول فرهنگی لرستان» در راستای ارتقای فرهنگ عمومی در دستگاههای اجرایی استان رونمایی شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان درباره این طرح گفت: این پویش با هدف تقسیم کار و ایجاد تقویم همکاری مشترک فرهنگی، تحقق مصادیق فرهنگ عمومی، تقویت سرمایههای اجتماعی، جهتدهی به بودجههای فرهنگی ادارات، ایجاد عزم عمومی به منظور توسعه زیرساختی فرهنگی طراحی و در سطح استان برای نخستین بار اجرا میشود.
روانشاد با اشاره به اینکه این پویش از سوی موسسه ایدهپردازان گلونی اجرا میشود، افزود: مسئولیتپذیری اجتماعی، کاهش مهاجرت و تقویت تعلق به زادگاه، تبیین حقوق شهروندی، حقوق اجتماعی و قانونمداری، کاهش آسیبهای اجتماعی، تقویت فرهنگ تکریم کار، سرمایه و سرمایهگذاری احیای زمینههای فرهنگی، قومی، باورها و سنتهای اصیل حسنه، بهرهمندی از ظرفیت مساجد، محلات، شوراهای مدرسه، صبر و ترویج فرهنگ مطالعه از جمله برخی از موضوعات پویش هستند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان گفت: تولید محتوای فضای مجازی شامل کلیپ، موشنگرافی، طراحی شعار و پوستر، برگزاری همایشها و ایستگاههای مردمی فرهنگ عمومی از جمله اقداماتی است که در این پویش از سوی دستگاههای اجرایی استان انجام خواهد شد.