شناسهٔ خبر: 69822472 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برای گذر از زمستان

ضرورت صرفه جویی ۱۰ درصدی مصرف برق و گاز

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: مشترکان بخش تجاری و خانگی با ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق و گاز در عبور موفق از فصل زمستان نقش بسزایی دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد با بیان اینکه براساس سیاست‌های اتخاذ شده، بخش‌های صنعتی و کشاورزی در اولویت تامین برق قرار دارند، افزود: به دلیل محدودیت‌هایی که در حوزه تأمین سوخت زمستانه وجود دارد، صرفه‌جویی همه مشترکان در مصرف گاز و برق می‌تواند بسیار موثر باشد تا با تامین سوخت پایدار برای نیروگاه‌ها و همکاری مردم، محدودیت‌ها به حداقل رسیده و به تامین برق پایدار برای همه به ویژه مشترکان صنعتی و مولد بیانجامد.
وی ناترازی گاز را عامل محدودیت در تامین برق در فصول سرد دانست و اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد برق تولیدی کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود و سوخت اول و عمده این نیروگاه‌ها نیز انرژی گاز است، تأمین و تحویل انرژی گاز کافی چه در فصل گرم و چه در فصل سرد سال نقش مهمی در تولید برق کافی در کشور دارد.
کریمی فرد خاطرنشان کرد: صنعت نیروگاهی کشور از قابلیت و ظرفیت کافی برای پاسخگویی به اوج نیاز مصرف برق در فصل سرد برخوردار است و آنچه که سبب شده تا این صنعت در فصول سرد با محدودیت در تولید برق رو به رو شود، نه مشکل کمبود ظرفیت نیروگاهی بلکه کمبود میزان سوخت تحویلی و لزوم مدیریت منابع سوخت موجود تا پایان فصل سرد است.
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به اعمال محدودیت تامین سوخت گاز مصرفی و ممنوعیت مصرف سوخت مازوت در برخی از نیروگاه ها، میزان تولید برق کاهش یافته و بمنظور حفظ پایداری شبکه، بایستی مصرف برق نیز متناسب با آن کاهش یابد.
کریمی فرد با بیان اینکه اعمال محدودیت برق ۲ ساعته در فصل سرد سال به نسوختن مازوت ارجحیت دارد، یادآور شد: برنامه زمان بندی اعمال محدودیت برق بین ساعت ۹ تا ۱۷ عصر خواهد بود و اعمال محدودیت برق به صورت برنامه‌ریزی شده ومنظم صورت می‌گیرد که برنامه زمان بندی اعمال محدودیت برق در بخش خانگی و تجاری از طریق مدیریت برق شهرستان مربوطه به اطلاع مشترکان رسانده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در ادامه به برخی از روش‌های موثر در جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایی در خانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: درزگیری در‌ها و پنجره‌ها، استفاده از پنجره‌های دو جداره، استفاده از پرده‌های ضخیم، پوشاندن دریچه کولر، تنظیم درجه ترموستات، هواگیری رادیاتور شوفاژ و سرویس پکیج، عایق کردن خانه و ایزوگام پشت بام از جمله این راهکار‌ها می‌باشند.