شناسهٔ خبر: 69821531 - سرویس استانی
منبع: شیرازه | لینک خبر

شیرازه گزارش می‌دهد؛

آیین گرامیداشت مقام کتاب در فارس

آیین گرامیداشت مقام کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در استان فارس و تقدیر از کتابداران برتر استان فارس با حضور استاندار فارس، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز برگزار شد.

صاحب‌خبر -

آیین «گرامیداشت مقام کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در استان فارس»

 به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، آیین گرامیداشت مقام کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در استان فارس و تقدیر از کتابداران برتر استان فارس صبح امروز ۲۹ آبان‌ماه در سالن اجتماعات شورای شهر شیراز برگزار شد.
 
 در این مراسم، استاندار فارس حسین‌علی امیری، محمدحسین فیروزی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز، کتابداران، فعالان حوزه کتاب و کتابخانه، خیرین و اصحاب رسانه استان فارس حضور داشتند.
 
 در بخش اول مراسم مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس به ایراد سخن پرداخت به برکت انقلاب اسلامی و به لطف خداوند امروز شاهد شبکه گسترده ۳۸۰۰ واحدی از کتابخانه‌های عمومی و به تلاش ۷۵۰۰ نفر از تلاش‌گران فرهنگی در سراسر ایران هستیم.
 
 فیروزی ادامه داد: این شبکه رتبه اول منطقه در ارائه خدمات کتاب‌محور است که پایه آن کتاب است و در کنار آن، شصت خدمت متنوع دیگر ارائه می‌گردد. کتابخانه‌های عمومی، جایگاهی برای کتاب، کتاب‌خوانی، علم‌اندوزی، گسترش اطلاعات، پرکردن اوقات فراغت، خانه امنی برای مادر کودک و همچنین نوجوان و جوانان است.
 
 وی افزود: کتابخانه‌های عمومی هم‌چنین محلی برای کاستن فاصله اجتماعی برای دسترسی به خدمات بهتر فرهنگی، محیطی پویا و مطمئن برای حضور شهروندان عزیز است که به لطف خدا در استان پهناور فارس شاهد فعالیت ۲۶۹ کتابخانه عمومی به همت ۴۸۰ تلاشگر فرهنگی است.
 
 مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس ضمن بیان اینکه بعد از خانه و مدرسه، کتابخانه‌های عمومی خانه سوم مردم است، افزود: یکی از راه‌های همدلی اجتماعی کتاب‌خوانی است و لازم است همه دراین راستا تلاش کنیم تا کتابخانه‌ها تبدیل به یک مکان اجتماعی شود.
 
 فیروزی خاطرنشان کرد: هر چقدر هم که کتابخانه بزرگ، زیبا و با خدمات متنوع باشد، این کتابدار است که محور اصلی کتابخانه است.
 
 وی در ادامه گفت: امروز از جنوبی‌ترین کتابخانه فارس در شهر لامرد، تا شمالی‌ترین کتابخانه در ایزدخواست و آباده و تا کتابخانه شرق و غرب استان همگی با فروتنی مدیریت می‌شود.
 
 وی ضمن تقدیر از مدیران پیشکسوت استان از ۱۷۵۰ برنامه و رویداد فرهنگی در هفته کتاب و کتاب‌خوانی سخن به میان آورد.
 
 در ادامه مراسم آیین «گرامیداشت مقام کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار در استان فارس» از پیشکسوتان و مدیران کتابخانه‌های عمومی استان تجلیل به عمل آمد.
 
 در قسمت اول تجلیل، از سه تن از خیرین برگزیده کشوری تقدیر و تشکر به عمل آمد: مهدی رزازان استاد دانشگاه و محمد بیرمی شهردار فیروزآباد به دلیل ساخت و واگذاری کتابخانه عمومی مادر و پدر در شهر فیروزآباد، احمد شاکری به سبب بازسازی کامل کتابخانه عمومی معرفت لارستان.
 
 در این مراسم از شهردار شیراز به سبب واگذاری سه باب کتابخانه آماده در سه فرهنگ‌سرای بهمن‌بیگی، کتابخانه عمومی شهید رئیسی فرهنگ‌سرای حکمت و کتابخانه عمومی شهید محمد اسلامی در فرهنگ‌سرای شهروند شیراز با مجموع زیربنای ۴ هزار مترمربع به ارزش ۱۴۵ میلیارد تومان تجلیل به‌عمل آمد.
 
 تجلیل از خیرین استانی
 
 دراین قسمت از سید محمدحسن آیت‌اللهی بابت بازسازی کتابخانه حسینیه اعظم لارستان، عبدالحمید اخوان برای اهداء ۱۵ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی لارستان، عباس عالی زاده ۴ هزارجلد کتاب به کتابخانه عمومی روستای بیرم لارستان، مهرداد اقبال از شهر لطیفی لارستان اهداء ۲ هزار کتاب به کتابخانه عمومی شهید سلیمانی لارستان تجلیل به عمل آمد.
 
 همچنین از کیانوش زارع‌پور از فسا بابت بیش از چهار سال تلاش در صحافی کردن ۸۰۰ جلد کتاب کتابخانۀ عمومی شهید آیت‌الله بهشتی را به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان به‌صورت جهادی تجلیل به عمل آمد.

در بخش کتابخانه برگزیده، کتابخانه مشارکتی مکتب جعفری شهرستان شیراز و همچنین کتابخانه موقوفه حاج محمد حسن کاظمی شیرازی شهرستان شیراز به عنوان کتابخانه برگزیده مستقل انتخاب شد.

در بخش کتابدار برگزیده کتابخانه‌های مشارکتی، معصومه اقتداری از کتابخانه مشارکتی سید عبدالحسین زبرجد بارگاه حضرت سیدعلاء‌الدین‌حسسین علیه‌السلام از شهرستان شیراز تجلیل شد.

در بخش بعد، محمدرضا امامی مسئول کتابخانه مشارکتی ولیعصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف از شهرستان آباده به عنوان مسئول برگزیده کتابخانه‌های مشارکتی انتخاب شد.

در بخش حامی فعالیت های کتابخانه های عمومی شهرستان شیراز از محمدعلی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز بابت همکاری با کتابخانه های عمومی شیراز تجلیل به عمل آمد.

همچنین از نرگس حسنی‌آزاد بابت برگزاری برنامه‌های فرهنگی فاخر و موثردر زمینه کتاب و کتابخوانی و همکاری ویژه با کتابخانه های عمومی شیراز تجلیل به عمل آمد.

در بخش بعدی مراسم تجلیل، ازایرج باقری پیمانکار پروژه بازسازی کتابخانه دستغیب (قدیمی ترین کتابخانه شیراز) و همچنین از مدیران کل سابق کتابخانه های استان تقدیر به عمل آمد.

دستاوردها اداره کل کتابخانه های عمومی فارس

کتابخانه‌های عمومی استان فارس با ۲۶۰ کتابخانه فعال در یک سال گذشته با همت کتابداران به عنوان یک نهاد فرهنگی رویدادهای گسترده ای در راستای اجرای کمی و کیفی خدمات کتابخوانی و برقراری عدالت فرهنگی به ثمر رسانده است.

این نهاد فرهنگی با رشد شاخص ها و ارائه خدمات، گامی دیگر به سند  چشم انداز توسعه فرهنگی ایران اسلامی نزدیک‎تر شده است که از جمله اقدامات آن در این راستا به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

بازگشایی کتابخانه شهید دستغیب قدیمی‌ترین کتابخانه عمومی فارس، افتتاح ۴ کتابخانه عمومی در فارس، افتتاح  ده کتابخانه مشارکتی

کلنگ زنی دو پروژه کتابخوانی عمومی با مشارکت خیرین، آماده سازی و تجهیز ده کتابخانه بزرگ.

برگزاری نخستین جشنواره مردمی نذر کتاب با جذب بیش از ۲۰۷ هزار جلد کتاب، راه اندازی بخش اسباب بازی در ۵۰ کتابخانه عمومی.

در بخش بعد استاندار فارس به ایراد سخن در خصوص اهمیت هفته کتاب و کتابخوانی پرداخت و بیان کرد:

در همه کشورها نامگذاری روزها و هفته‌ها تحت عناوین مختلف مرسوم است و ما هم در کشورمان از این نوع اسامی، روزها و هفته ها داریم مانند هفته بسیج  که امروز شروع هفته بسیج رو داریم و لازم میدانم هفته بسیح را به همه بسیجیان استان فارس تبریک بگویم.

حسین‌علی امیری افزود: چند روز پیش روز پرستارو ... را داشتیم و یکی از مواردی که در تقویم ملی ما ثبت شده هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار است که این مراسم باشکوه هم به همین خاطر گرفته شده است.                                                            

وی گفت: زمانی که مسئولین روزی را عنوان می کنند؛ این اقدام برای دستگاه مربوطه هدفی دارد و منطقی پشت این تصمیم گیری هست. معمولا دستگاه هایی که کار قانون گذاری و سیاست گذاری دارند؛ یکی از مهم ترین موضوعاتی که مد نظر قرار می‌دهند آثار و تبعات آن عمل است.

استاندار فارس ادامه داد: وقتی شورای عالی فرهنگی نام گذاری برای یک روز یا هفته را انجام می‌دهد؛ حتما منطق و هدفی پشت آن دارد.

امیری اضافه کرد: برای همه رویدادها که نامگذاری می شود در تقویم ملی آورده نمی‌شود و اجتماع و همایشی تشکیل نمی شود و تنها بعضی از موضوعات  که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند، در تقویم ملی آورده می شود.

وی گفت: کتاب با هر موضوعی که داشته باشد، محل تدبر و تفکر است و این موضوعی است که در آموزه های اسلامی خیلی به آن سفارش شده است. جامعه ای که در آن تعقل تدبر و تفکر نباشد اون جامعه روی رستگاری به خود نمی‌بیند .

استاندار فارس خاطرنشان کرد: انسان با تفکر هویت و ارزش پیدا می کند‌ و قطع ارتباط جامعه با کتاب، قطع ارتباط با عقبه تاریخی آن جامعه است.

امیری ادامه داد: کاهش مشکلات اجتماعی، سازگاری با مشکلات روز و تبادل تجربه ها از طریق کتابخوانی امکان پذیر است.

وی در پایان ضمن اشاره به وجود ۲۶۹ کتابخانه عمومی در استان فارس،. از دستگاه های فرهنگی  درخواست کرد در خصوص بالابردن فرهنگ کتابخوانی کمک کنند.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴