شناسهٔ خبر: 69818578 - سرویس فرهنگی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جایزه ملی ناداستان پلک با موضوع پوشش اجتماعی برگزار می‌شود

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری گفت: نخستین جایزه ملی ناداستان پلک به همت هسته ادبی روایت خانه و با موضوع پوشش اجتماعی برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

بهزاد دانشگر مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری در نست خبری گفت:  توجه و تمرکز امروز ما بر روی نا داستان است که سرعت انتشار و تولید آن بیشتر از هر قالب ادبی دیگری است و حتی جذابیت‌های ناداستان با داستان برابری می‌کند. 

وی افزود: امروز دو اثر ناداستان منتشر شده با موضوع ایثار و مقاومت و چگونگی پوشش اجتماعی کشور امروز بحث روز ماست و لازم دیدیم در این خصوص کار ویژه انجام دهیم و پس از مدتی به رویداد پلک رسیدیم.

دانشگر افزود: این رویداد با همکاری اداره کل ارشاد تهران و البته با مشارکت هسته‌های ادبی فعال در کشور که در در راس آنها هسته ادبی روایت خانه است این رویداد را برگزار خواهیم کرد. 

در ادامه این نشست خبری معصومه امیرزاده دبیر علمی جایزه پلک سخن آغاز کرد و گفت: پلک در مقام نگاه کردن است. ما همه تجارب مردم را در منزلگاه نظاره می‌نشینیم و ارج می‌نهیم. این رویداد در دو سطح برگزار می‌شود. سطح اول نخبگان ادبی و سطح بعدی نیز تجربه نگاری‌های غیر حرفه‌ای است. 

وی با بیان اینکه اسامی داوران به زودی اعلام خواهد شد از اهالی رسانه خواست تا همراه این رویداد باشند.

همچنین در ادامه نوبت به زینب تاج الدین، دبیر اجرایی جایزه پلک رسید وی اظهار داشت: مهلت ارسال آثار دوماه است و تا اخر دیماه علاقمندان فرصت دارند تا آثار خود را ارسال کنند. 

وی افزود: ظاهر جشنواره یک جشنواره ادبی لست، اما ما سعی داریم همه کسانی که تجربه‌ای در این خصوص و در راستای رویکرد جشنواره است از آن استقبال خواهد شد.

او گفت: تمام تلاش ما مشارکت حداکثری جامعه در این رویداد است و سعی داریم تا جامعه را برای این رویداد آماده کنیم. 

امیرزاده گفت: هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم عامه مردم از طریق تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب، یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت است. البته به معنی آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصیِ عاری از ملاحظات زیباشناختی نیست. 

او بیان کرد: ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمون‌های بی‌شماری می‌پردازد و فرم‌های متنوعی دارد. برخی از انواع ادبی غیر داستانی را می‌توان در بخش نثر تعلیمی که خود زیرمجموعه‌ی ادبیات تعلیمی است طبقه‌بندی کرد.