به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت صبح امروز سهشنبه بیست ونهم آبانماه در سالن مشاهیر واقع در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای برنامه پس از پخش تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و سرود ملی ایران، محمد کاظمتبار (دبیر این دوره از جشنواره) گفت: در همین ابتدا از سردار قاسم سلیمانی، سیدحسن نصرالله و نیلفروشان و دیگر شهدای مقاومت یاد میکنم.
او افزود: با توجه به محوریت تئاتر بنا بر این بود که مردم و مخاطبان را در نظر بگیریم، لذا در همین جهت تغییراتی را در نحوه برگزاری لحاظ کردیم. سپس به ادوار گذشته و تجربیات کسب شده قبلی توجه داشتیم و طی همین در هم آمیختگیها بود که طرح نهایی تدوین شد.
کاظمیتبار با بیان اینکه تا امروز ۱۲۰۰ تقاضای حضور وجود داشته، گفت: فراخوان نیز دارای چهار بخش داشت و یکی از اتفاقاتی که به آن توجه داشتیم این بود که بخش صحنهای را از متمرکز بودن خارج کنیم که این اتفاق افتاد.
جشنواره امسال محدود به چند روز نیست
او با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت امسال محدود به چند روز و چند سالن نیست، گفت: جشنواره از دیروز دوشنبه بیست و هشتم آبانماه شروع شده و هشتم آذرماه نیز افتتاح خواهد شد.
دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در ادامه با تاکید بر اینکه آثار باید تولیدی باشند و در جشنواره ای دیگر اجرا نشده باشند، گفت: پس از انتشار فراخوان ۴۲۹ اثر به دبیرخانه ارسال شد که در آن میان ۷۳ متن به بخش دیگر راه یافتند. از سویی، ۱۹ اثر رقابتی و ۹ اثر در بخش مهمان خواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: نگاه به جشنواره امسال توجه و تاکید روی اجرای عمومی نمایشهاست. و از طرفی روی استانها تمرکز کردیم تا اجرای عموم در آنها هم برقرار باشد. ما در واقع تکمیلکننده دورههای قبلی جشنواره هستیم و در همان مسیر حرکت میکنیم.
بخش «سردار آسمانی» تجلیلی از شهدای محور مقاومت
او ادامه داد: بخش سردار آسمانی را داریم که مهم است و به شهدای محور مقاومت اختصاص دارد. ۵۶ طرح و ایده در این بخش پذیرفته شد. در بخش دیگر از جشنواره یادواره نمایشی را داریم که قرار بود در روز ۱۳ آبان برگزار شود، اما شهادت سیدحسن نصرالله سید شهدای مقاومت این اتفاق را به تعویق انداخت. و در اربعین شهادت ایشان بود که در نهایت بخش یادواره نمایشی برگزار شد.
کاظمیتبار اذعان داشت: دیگر اینکه بیش از بیست شهرستان درگیر بخش روایت و حماسه هستند. در حال حاضر هم بازبینها در حال بررسی هستند. در بخش نمایشنامهنویسی نگاهمان پرداختن به پیشرفت در تئاتر مقدس است. لذا برای این قسمت دو خروجی تعیین شد که یکی از آنها پرتره و اقتباس است و دیگری بخش تئاتر کودک و نوجوان خواهد بود. در این بخش ۳۲۶ نمایشنامه به ما رسیده که در آن میان ۱۲۶ اثر پرتره و بیوگرافی هستند و ۸۹ اثر نیز به بخش کودک و نوجوان اختصاص دارند.
او گفت: یکی دیگر از بخشهای جشنواره امسال برگزاری سمینارهای علمی پژوهشی است که به مسائل روز تئاتر و عرصه تئاتر دفاع مقدس میپردازد. موضوع دیگر دغدغه تبدیل شدن تئاتر به صنف است که در این زمینه هم مشغول ارزیابی و تحلیل هستیم.
تاکید بر تشویق جوانان برای تولید آثار دفاع مقدسی
وی یادآور شد: باید بگویم در بخش سردار آسمانی دو درگاه ورودی داریم که یکی تئاتر خیابانی است و بخش دیگر به کارگاههای تئاتر خیابانی اختصاص دارد. هدف از ایجاد این بخش توجه بیشتر به جوانان است. در این بخش نیز دوازده نفر پذیرفته شدهاند. موضوع دیگری که لازم به بیان آن میدانم، این است که تئاتر دفاع مقدس را به سمت حوزه محور مقاومت ببریم. زمانی که اسماعیل هنیه به شهادت رسید چنین تصمیمی گرفته شد. و البته غزه و شهدای غزه را نیز مد نظر داریم.
اهدای جایزه هنیه در سه بخش
کاظمیتبار بیان کرد: جایزه هنیه در سه بخش اهدا خواهد شد و برخلاف تصور برخی دوستان نشان سردار سلیمانی را هم در این دوره مانند ادوار قبل داریم.
کاظمیتبار با بیان اینکه بودجه کلی جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت امسال پنج میلیارد تومان است، اذعان داشت: بخش سردار آسمانی از هفدهم تا بیست و دوم دیماه برگزار خواهد شد و کمک هزینهها بین شصت، هفتاد تا صدمیلیون تومان است که برای افزایش آن در حال رایزنی هستیم.
وی گفت: یک پرتره هم از شهدای جنگ داریم که مربوط به شهید عباس دوران است و در شیراز اجرا خواهد شد.
در پایان مراسم از پوستر نوزدهمین جشنواره بیناللملی تئاتر مقاومت با طراحی حسن روحالامین رونمایی شد.