شناسهٔ خبر: 69814792 - سرویس اجتماعی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

انصاری: سهم سازمان محیط زیست ۲ دهم درصد از بودجه کشور است

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: بحث افزایش بودجه سازمان محیط‌ زیست در دولت مطرح شده است زیرا تنها سهم سازمان ۲ دهم درصد از بودجه کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، «شینا انصاری» رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست امروز (سه‌شنبه ۲۹ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بر مبنای حاکمیت قانون و قوانینی که در محیط‌ زیست وجود دارد موضوعات محیط‌ زیست را پیگیری می‌کنیم. در همین مدت تلاش ما این بود که موضوعات را در چارچوب اسناد بالادستی پیش ببریم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: سهم سازمان حفاظت از محیط زیست ۲ دهم درصد از بودجه کشور است

وی ادامه داد: موضوع اجرای قانون هوای پاک هم برای ما مهم بوده همچنین بحث آموزش هم برای ما مهم است. توسعه سیاست‌های مشارکتی و هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین در زیستگاه در دستور کار است.

انصاری افزود: در موضوع افزایش توان حفاظتی تدوین برنامه مدیریت اقلیمی را در دست داریم. همچنین اولین جلسه ستاد احیا در دریاچه ارومیه نیز تشکیل شد. بحث افزایش بودجه سازمان محیط‌ زیست هم مطرح شده است زیرا تنها سهم سازمان ۲ دهم درصد از بودجه کشور است.

وی با بیان اینکه تکالیف سازمان محیط‌ زیست با منابع سنخیتی ندارد، اظهار کرد: به عنوان مثال ۸۰۰ خودرو عملیاتی داریم که بسیار کم است. در حوزه پایش محیط‌ زیست به‌ ازای هر ۶۷۰ صنعت یک کارشناس داریم. در مورد حفاظتی ما از دنیا ۷ برابر کمتر هستیم.

رئیس سازمان محیط‌ زیست گفت: مشکلات محیط‌ زیست بسیار زیاد و پیچیده است و در مدت کوتاه حل نمی‌شود. برای رفع این مشکلات از نقد منصفانه استقبال می‌کنیم.

انصاری درباره آلودگی هوای تهران توضیح داد: بر اساس سیاهه انتشار، سهم منابع متحرک در آلودگی هوای تهران ۵۸ درصد است و لذا قرار نبوده که با قطع مازوت در ۳ نیروگاه در استان‌های دیگر مشکل آلودگی هواب تهران حل شود. اولویت ما در تهران باید اسقاط خودرو فرسوده و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی باشد. متاسفانه اسقاط خودرو در تهران بسیار پایین‌تر از تولید و واردات خودرو و اسقاط موتورسیکت که ۲ تا ۳ برابر یک خودرو آلایندگی تولید می‌کند نیز در حد صفر بوده است.

وی درباره فرونشست بیان کرد: این موضوع مستقیما با وظایف سازمان مرتبط نیست، اما محیط زیست از فرونشست متضرر می‌شود. در برنامه هفتم توسعه، پیگیری فرونشست با وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو است، اما ما هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم و یک مشاور تخصصی در حوزه فرونشست خواهیم داشت و تلاش می‌کنیم این موضوع را کنترل کنیم. در مسئله فرونشست زمین، ساخت وساز و بارگذاری در پهنه‌های فرونشستی حائز اهمیت است.

انصاری درباره اثر تحریم‌ها بر آلودگی هوا بیان کرد: محیط زیست کشور ما در همه ابعاد تحت تاثیر قرار گرفته و به طور خاص در موضوع آلودگی هوا، فیلتراسیون و تکنولوژی‌های لازم در صنایع ما برای تعدیل آلایندگی وجود ندارد.

وی افزود: در بحث دستگاه‌های پایش هوا نیز تحریم‌ها مشکل‌ساز شده هرچند ما توانسته‌ایم با تکیه بر دانش‌بنیان‌ها بخش مهمی از نیازمان را برطرف کنیم.

رییس سازمان حفاظت محط زیست درباره پیوستن ایران به معاهده پاریس نیز توضیح داد: معاهده پاریس زاییده کنوانسیون تغییر اقلیم است که در آن عضو هستیم و حضور فعالی هم داریم. در این مورد، حفظ منافع ملی برای ما بسیار مهم است. باید در نظر بگیریم که ما کشوری وابسته به سوخت‌های فسیلی هستیم و با توجه به این موضوع مهم و با اولویت حفظ منافع ملی پیوستن به این معاهده را دنبال می‌کنیم.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: در اجلاس اخیر به ریس کنوانسیون تغییر اقلیم اعلام کردیم که وضع تکالیف مضاعف برای کاهش کربن همزمان با تحریم‌های ظالمانه ایالت متحده و محرومیت ایران از انتقال تکنولوژی و مراودات مالی، ممکن نیست و برای کاهش کربن باید ابتدا این تحریم‌ها برداشته شود. ایشان هم با نظرات ما موافق بودند.

رییس سازمان محیط زیست درباره تامین انرژی و بازنگری درباره کیفیت تولید بنزین نیز، گفت: ما با توجه به اسناد بالادستی و قانون‌های اجرا شده آیین نامه در ارتباط با سوخت، نحوه تولید و عرضه همه سوخت‌های مصرفی با توجه به استاندار‌ها ملاک عمل قرار گرفته است.

وی گفت: با توجه به پایش‌ها و گزارشی که می‌دهند و تصمیمات ما در حوزه سوخت و نیز پایش‌های سوخت به صورت فصلی شروع می‌شود و هدف این قانون این است که مشکلاتی پیش آمده از جمله تحریم‌ها و ناترازی جدی در تامین انرژی، پایش و نظارت ما نیز مستمر باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادمه درباره اقتصاد سبز و پیشرفت‌های آن در اجلاس کاپ ۲۹ گفت: ما با دبیر کل دیدار خوبی داشته‌ایم و در راستای همکاری با کشور‌های عضو اکو نیز به نتایج مطلوبی در اجرای اقتصاد سبز رسیده‌ایم.

وی افزود: اساسا کاپ ۲۹، بیشتر رویکرد مالی داشته است و عمدتاً، این مسائل در باکو مطرح بود و کشور‌های توسعه یافته بیشترین سهم را در تولید گاز گلخانه‌ای دارند و مقرر شد باید چه سازکار‌هایی داشته باشند و فرآیند‌ها چگونه در نظر گرفته شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره سدسازی‌های ترکیه بر روی ارس نیز توضیح داد: آقای دکتر عراقچی با توجه به اینکه سال‌ها در زمینه دیپلماسی آب کار کرده‌اند، این موضوع را پیگیری می‌کنند و ما نیز در سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر حقابه‌های بین‌المللی ازجمله حقابه ارس هستیم.

معاون رییس جمهور در پایان با تأکید بر حفظ محیط زیست به کمک مردم گفت: بنده در ۲۵ سال خدمت، تمایل به افزایش مشارکت مردمی داشته‌ام و امیدوارم بتوانیم محیط زیست را با کمک مردم حفط کنیم. باور قلبی بنده این است که بدون مردم، نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

انتهای پیام/381