شناسهٔ خبر: 69814634 - سرویس استانی
منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

انتقاد رئیس فرهنگی شهرداری کرمانشاه از بودجه اندک و بحران هویت

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، با انتقاد از بودجه محدود فرهنگی، به معضلات اجتماعی و ضعف هویت فرهنگی شهر پرداخت و خواستار برنامه‌ریزی و همکاری‌های بین‌سازمانی مؤثرتر شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، در نشست "شهر در آیینه دانایی" با تأکید بر مشکلات گسترده فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه، از کمبود بودجه فرهنگی و عدم تعامل بین دستگاه‌های مرتبط انتقاد کرد.وی افزود: بودجه سازمان فرهنگی کرمانشاه تنها ۳۰ میلیارد تومان است، در حالی که شهرهای مشهد، اصفهان و تهران به ترتیب بودجه‌هایی بالغ بر ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد، یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد و ۷ هزار میلیارد تومان دارند. این در حالی است که مشکلات کرمانشاه از نظر اجتماعی و فرهنگی قابل مقایسه با این شهرها نیست.رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با اشاره به رتبه‌های بالای بیکاری، اعتیاد و خودکشی در کرمانشاه تصریح کرد: این مشکلات ناشی از نبود هویت فرهنگی، کمبود برنامه‌های هدفمند و ضعف در پیوست‌های فرهنگی است. شهر کرمانشاه، با وجود استعدادها و ظرفیت‌های خود، هنوز نتوانسته با برنامه‌ریزی مناسب، این بحران‌ها را مدیریت کند.

کرمانشاه نیازمند یک جهش فرهنگی است

وی همچنین به مقایسه وضعیت کتاب‌خوانی و سرانه فرهنگی کرمانشاه با دیگر شهرها پرداخت و ادامه داد: کرمانشاه نیازمند یک جهش فرهنگی است. باید از ظرفیت‌های هنری و ادبی این شهر استفاده کنیم. به‌عنوان نمونه، برنامه‌های شاهنامه‌خوانی و ترویج ادبیات فاخر در کرمانشاه تأثیرات قابل‌توجهی بر کاهش گرایش به ادبیات سطحی و موسیقی مخرب داشته است.درخشی با اشاره به پژوهش‌های انجام‌شده در این زمینه گفت: خانواده‌هایی که فرزندانشان درگیر شاهنامه و ادبیات فاخر بوده‌اند، کمتر به سمت آثار بی‌محتوا و ادبیات سطحی گرایش داشته‌اند. ما این تأثیرات را در رفتار و گفتار خانواده‌ها مشاهده کرده‌ایم.وی در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش هنرمندان و موسیقی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: ادبیات و موسیقی باید هویت‌بخش باشند، نه اینکه ترویج‌دهنده ناامیدی، خودکشی و آسیب‌های اجتماعی. باید با استفاده از هنرمندان بومی و برنامه‌ریزی دقیق، این مشکلات را رفع کنیم.

شهرداری کرمانشاه به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمامی مسائل باشد

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه همچنین از عدم مشارکت دانشگاه‌ها و نهادهای علمی در برنامه‌های فرهنگی شهرداری انتقاد کرد و گفت: دعوت‌های متعددی از دانشکده‌های ادبیات و دیگر دانشگاه‌ها برای شرکت در جلسات فرهنگی داشتیم، اما حضور آن‌ها کم‌رنگ بوده است. این عدم تعامل، مانعی بزرگ در مسیر حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی شهر است.وی تأکید کرد: شهرداری کرمانشاه به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمامی مسائل باشد. باید نهادهای مرتبط مانند بهزیستی، کمیته امداد، ورزش و جوانان، و دیگر دستگاه‌ها همکاری بیشتری داشته باشند. با برنامه‌ریزی دقیق، افزایش تعاملات بین‌سازمانی و تقویت دیپلماسی فرهنگی، می‌توان گام‌های مؤثری برای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه برداشت.

تولید یک آهنگ فاخر برای کرمانشاه با همکاری خوانندگان مطرح

درخشی اضافه کرد: یک پروژه فرهنگی در کرمانشاه با هدف تولید یک آهنگ فاخر با مشارکت 10 قطعه و حضور احتمالی خوانندگان برجسته در دست بررسی است. این پروژه با هدف تقویت امید و انگیزه در میان هنرمندان و جامعه طراحی شده است.به گفته وی، بی‌توجهی به استعدادهای هنری و اجتماعی می‌تواند منجر به ناامیدی افراد شود. نمونه‌ای از این وضعیت، تمسخر یک دانش‌آموز در کلاس به دلیل پرسش علمی، که می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس و بروز رفتارهای ناهنجار در آینده منجر شود، مطرح شده است.رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه با تاکید بر لزوم حمایت از هنرمندان و استعدادهای محلی، جامعه‌شناسان و متخصصان این حوزه آمادگی خود را برای همکاری در این پروژه اعلام کرده‌اند. این اقدام، پاسخی به نیاز به توجه به ظرفیت‌های فرهنگی منطقه و جلوگیری از ترویج رفتارهای ناپسند اجتماعی است.در ادامه یکی از اساتید حاضر این انتقاد را مطرح کرد که طرحهای نمایشی مثل مدرسه ترافیک با مشکلات اولیه شهری مانند عدم خط‌کشی خیابان‌ها که مانع آموزش ترافیک است، تناقض دارد. درخشی در پاسخ این انتقاد گفت این مشکل را می‌پذیرم ولی این به معنای عدم اجرای برنامه‌های آموزشی فرهنگی در شهر نیست.