شناسهٔ خبر: 69813884 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

سخنگوی شورای شهر یزد:

یک ششم آب مصرفی فضای سبز شهر، آب شرب است

سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد از حذف تاکنون ۱۰۵ کنتور آب شرب مورد استفاده در آبیاری فضای سبز این شهر خبر داد و گفت: هم اکنون یک ششم آب مصرفی فضای سبز شهر یزد به وسعت قریب به یک هزار هکتار از طریق کنتورهای آب شرب تامین می‌شود که امیدواریم با عملیاتی شدن خطوط انتقال پساب تخصیصی به شهرداری، شاهد جایگزینی ۶۳۰ هزار مترمکعب پساب به جای آب شرب مصرفی در این حوزه باشیم.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام «سید ناصر حیدری» امروز سه شنبه ۲۹ آبانماه در نشست ماهانه با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام فاطمیه، یکی از مطالبات جدی مردم شهر یزد را موضوع حفظ فضای سبز شهری و مصرف بهینه آب در این رابطه، تصریح کرد: در مجموع سالانه شش میلیون مترمکعب آب در یزد صرف آبیاری فضای سبز شهری می‌شود که تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲.۵ میلیون مترمکعب از این میزان از طریق کنتورهای آب شرب تامین می‌شده تا سال جاری این رقم به نصف و حدود یک میلیون مترمکعب کاهش یافته و مابقی آب مورد نیاز از طریق چاه‌های کشاورزی خریداری شده و آب استحصالی از پساب تامین می‌شود.

وی از حذف تاکنون ۱۰۵ کنتور آب شرب در این باره خبر داد و گفت: در همین راستا از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۴۶ حلقه چاه خریداری شده تا جبران یک میلیون مترمکعب آب شرب مورد استفاده در فضای سبز شود.

این عضو شورای اسلامی شهر در این باره اضافه کرد: تفاهم نامه‌ای نیز برای تخصیص۵۰ لیتر در ثانیه که با توجه به تعیین بازه ۱۶ ساعته، معادل سالانه ۶۳۰ هزار مترمکعب آب پساب به شهرداری است، منعقد شده که با توجه به ایجاد خط انتقال و مراحل تکمیلی مخازن مربوطه، امیدواریم با اجرای تفاهم‌نامه مذکور شاهد استفاده و جایگزینی این حجم آب در فرایند آبیاری فضای سبز شهر و حذف کنتورهای آب شرب از این فرایند باشیم.

وی به استفاده از روش‌های نوین آبیاری فضای سبز شهر نیز اشاره و تصریح کرد: این روش‌ها منجر به صرفه‌جویی ۷۰ درصدی مصرف آب جهت آبیاری فضای سبز شهری یزد شده است.

حیدری با اشاره به افزایش سطح فضای سبز شهری در یزد طی سالهای اخیر، ابراز امیدواری کرد: ۹۶۳ هکتار کنونی وسعت فضای سبز شهر یزد تا پایان امسال به رقم یک هزار هکتار برسد.

وی خاطرنشان کرد: هزینه روزانه نگهداری از هر هکتار فضای سبز شهری در یزد، یک میلیون تومان است به نحوی که هم اکنون سالانه بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان صرف این مهم می‌شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر با اشاره به اقدامات ترمیمی جهت درختان فضای سبز، از تلاش برای کاهش شوک حرارتی به درختان به ویژه در تابستان امسال که با افزایش متوسط دما مواجه بودیم، قدردانی کرد.

وی یکی از اقدامات قابل توجه این دوره از شورای اسلامی شهر را پلاک کوبی باغات در جهت جلوگیری از تخریب آنها و حفظ فضای سبز شهر ذکر کرد و گفت: در همین راستا تاکنون یک هزار و ۴۳ مورد پلاک کوبی باغات در سطح شهر صورت گرفته است.

وی همچنین از تامین روشنایی برای ۱۱۴ مورد از بوستان‌ها و فضاهای سبز شهری و نصب چهار هزار و ۸۴۰ مورد مبلمان و وسایل بازی در این فضاها طی سه سال گذشته خبر داد و با تشریح سایر اقدامات سازمان سیما و منظر شهرداری، گفت: نصب ۳۶۶ مورد المان‌ موضوعی و مناسبتی و نیز المان‌ها و آرایه‌های نوری، ایجاد باغ وحش مصنوعی در پارک کوهستان و دو هزار و ۱۶۰ مورد زیباسازی دیوارهای شهر از دیگر اقدامات صورت گرفته در این سازمان بوده است.

حیدری در پایان از افزون بر شش هزار و ۵۰۰ مورد پایش معابر شهر در راستای ساماندهی تابلوی کوچه‌ها و معابر خبر داد و گفت: در همین راستا نیز هفت هزار و ۸۱۵ مورد تابلو در شهر تعویض یا نصب شده است.

انتهای پیام