شناسهٔ خبر: 69811013 - سرویس سیاسی
منبع: ایکنا | لینک خبر

بغزیان تشریح کرد:

عملکرد اقتصادی صدروزه دولت؛ تلاش برای کاهش تنش تا هشدار به بانک‌های ناتراز

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با تشریح اقدامات دولت چهاردهم در صد روز گذشته گفت: قضاوت عملکرد اقتصادی دولت در این فرصت کوتاه کمی سخت است ولی در این مدت در کنار برخی اقدامات تورم‌زا شاهد تلاش دولت برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و هشدار به بانک‌های ناتراز بودیم.

صاحب‌خبر -

آلبرت بغزیان

آلبرت بغزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایکنا، درباره عملکرد دولت چهاردهم در یکصد روز گذشته گفت: اظهارنظر درباره عملکرد دولت در این مدت کمی مشکل بوده و خیلی زود است که بخواهیم در این‌باره اظهار نظر کنیم و باید فرصت بیشتری را در نظر گرفت.

وی افزود: متأسفانه در این مدت کوتاه، دولت در کنترل تورم خیلی موفق نبوده و شاهد افزایش قیمت‌ها اعم از ارز، طلا، مواد غذایی، خودرو و اقلام مورد نیاز مردم بودیم و باید گفت تا حدودی این مسائل با شعارها و وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور در تضاد هستند.

دولت مذاکرات رفع تحریم و FATF را پیگیری کند

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: امیدوارم که دولت چهاردهم در ادامه مسیر بتواند به اهدافی که تعیین کرده دست پیدا کند و امید را به جامعه بازگرداند. از سوی دیگر یکی از مطالبات جدی مردم رفع تحریم‌ها بوده که در ایام انتخابات آقای پزشکیان بر آن تأکید ویژه داشت. معتقدم با کاهش تنش‌های منطقه‌ای و موفقیت در مذاکرات رفع تحریم‌ها و به سرانجام رساندن FATF می‌توان بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع ساخت.

بغزیان با بیان اینکه متأسفانه کسری بودجه برای دولت دردسرآفرین خواهد بود، افزود: شواهد و قرائن نشان می‌دهند بودجه 1404 تورم‌زاست و در آن کسری به وضوح به چشم می‌‎خورد به ویژه اینکه دولت کف قیمت دلار را 55 هزار تومان در نظر گرفته و همچنین محل‌هایی که از آن می‌توان کسب درآمد داشت هم خیلی شفاف نیستند و این موضوع نشان می‌دهد، دولت نسبت به افزایش درآمدهای خود برای سال آینده چندان امیدوار نیست.

وی ادامه داد: ناترازی بانک‌ها مسئله بسیار جدی است که به اقتصاد کشور آسیب‌های بسیاری وارد کرده و به همین دلیل تداوم ناترازی بانک‌ها می‌‎تواند دولت مستقر را گرفتار تورم شدید، خلق پول بدون پشتوانه، افزایش فاصله طبقاتی و ناترازی بودجه کند؛ البته بانک مرکزی و وزارت اقتصاد به بانک‌های ناتراز فرصت داده‌اند تا مسئله ناترازی خود را حل کنند و حتی پیشنهاد انحلال یا ادغام مطرح شده که باید فرصت داد تا دید دولت در پیشبرد این مهم چه توفیقاتی به دست می‌آورد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اقدامات تورم‌زا باید متوقف شوند، گفت: متأسفانه در این یکصد روز اقدامات تورم‌زا بارها اتفاق افتاده و تورم اقشار ضعیف را ضعیف‌تر کرده است. تحریم‌ها شرایط را برای دولت سخت کرده و درآمدهای دولت را کاهش داده و از حجم سرمایه‌گذاری‌های خارجی کاسته شده و پول ملی روزبه‌روز بی‌ارزش‌تر می‌شود. دولت چهاردهم همزمان باید مذاکرات و اصلاحات اقتصادی را پیش ببرد؛ مسیری که واقعاً سخت و نیازمند زمان است.

بغزیان بیان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که دولت باید در ادامه مسیر مدنظر قرار دهد اصلاحات مالیاتی، به ویژه مقابله با فرارهای مالیاتی است؛ به عبارت بهتر به جای اینکه فشار مالیاتی بر اقشار ضعیف و مشاغل خرد افزایش یابد بهتر است با فرارهای مالیاتی مقابله و یا اینکه به شناسایی مؤدیان جدید مبادرت شود. 

فروش املاک مازاد بانک‌ها؛ راهکار رفع ناترازی نظام بانکی

وی با بیان اینکه املاک مازاد بانک‌ها باید فروخته شوند، گفت: برای مقابله با بنگاه‌داری بانک‌ها و رفع ناترازی نظام بانکی لازم است املاک مازاد آنها به فروش رسد یا آنهایی را که تسهیلات کلان دریافت کرده‌ و در بازگرداندن وام تعلل می‌کنند، شناسایی و سریعاً اصل پول به همراه سود به چرخه بانکی بازگردند.

این کارشناس اقتصادی در پایان تأکید کرد: بهبود وضعیت بورس و جلوگیری غارت اموال مردم در این بازار می‌تواند هم اعتماد عمومی را جلب کند و هم اینکه از رشد بازارهای غیرمولد جلوگیری شود و از همه مهمتر از سیاست‌های تورمی به شدت پرهیز شود.

 گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام