شناسهٔ خبر: 69804347 - سرویس اقتصادی
منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

سایه روشن بنگاه‌سازی بانک‌ها

حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تا وقتی بسترهای مناسب حمایت از تولید ایجاد نشود، مردم به سمت خرید بنگاه‌های تحت تملک بانک‌ها می‌روند، گفت: خروج بانک‌ها از بانکداری دستور حاکمیتی است، اما اجرای موفق آن وابسته به آماده‌سازی زمینه‌هایی است که دورنمای روشنی از آن در اقتصاد مشاهده نمی‌شود.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت نقش بانک مرکزی به عنوان سیاست‌گذار و مدیریت سیاست‌های پولی کشور گفت: بانک مرکزی باید اقتدار خود را در زمینه‌های مختلف احیا کند و مسئولیت‌هایش را به‌طور کامل بپذیرد. بانک مرکزی در حوزه سیاست‌های پولی برای بانک، بنگاه، بازار و عموم مردم باید اعتبار داشته باشد تا مردم بتوانند به تصمیمات این نهاد اعتماد کنند. 
 
رئیس کل بانک مرکزی نیز گفت: بانک ها در کشورمان غیرتخصصی هستند و همه کاری می کنند؛ در حالی که در کشورهای دیگر بانک‌ها بخش بخش می شوند و در حوزه تخصصی خودشان کار می‌کنند.
 

خروج بانک ها از بانکداری دستور حاکمیتی است و مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید فرموده اند


حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه درباره اهمیت اصلاحات نظام بانکی و عرضه بنگاه های بانکی در راستای بنگاه داری نکردن بانک ها به «راهبرد معاصر» گفت: رفع ناترازی مدیریتی در بانک ها در حوزه اصلاح نظام بانکی کشور حائز اهمیت است و متأسفانه سوء مدیریت ها، پاسخگو نبودن، ارزیابی نداشتن از توان مدیریتی مدیران بانک ها و بی توجهی به اجرای طرح های پاداش و تنبیه مدیران در اصلاح نشدن نظام بانکی کشور اثرات سویی برجای گذاشته است.
 
وی افزود: اگر نظام ارزیابی و مدیریتی کشور در بخش های مختلف، نهادها و سازمان ها ازجمله نظام بانکی کشور قوی باشد، چالش های بزرگ عرصه اقتصاد و بخش های مختلف رفع می شود. علاوه بر این، ناترازی نظام بانکی یک شبه رخ نمی دهد.
 
کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: خروج بانک ها از بانکداری دستور حاکمیتی است و مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید فرموده اند؛ اما اجرای موفق آن وابسته به آماده سازی زمینه هایی است که متأسفانه دورنمای روشنی از آن در اقتصاد و شیوه های مدیریتی مشاهده نمی شود.
 

تا زمانی که سود ناشی از فعالیت های مولد معقول و بالاتر از سود دلالی نباشد، برنامه های اصلاحات بانکی که در رأس آنها خروج از بنگاه داری است، محقق نمی شود


محمودی اصل گفت: سود 30 درصدی بانک ها و توجه نکردن به تولید در راستای رونق کسب وکارها و شرکت ها ازجمله موضوعاتی است که مانع واگذاری بنگاه های تحت تملک بانک ها شده است. وقتی مدیران تلاشی برای ایجاد کشش در فضای تولیدی کشور نمی کنند و به عنوان نمونه شرکت هایی که در بورس یک هزار تومان قیمت دارند، 200 تومان معامله می شوند، دست بانک مرکزی در جیب شرکت ها و حاشیه سود آنها 10 درصد است، انگیزه های تولید از بین می رود و سرمایه گذاران و سرمایه داران میلی به خرید بنگاه های تولیدی تحت مالکیت بانک ها ندارند.
 


وی عنوان کرد: تا زمانی که بسترهای مناسب حمایت از تولید ایجاد نشود و شرکت های تولیدی ارزشمند نشوند؛ یعنی مردم باور کنند و ببینند سود در خرید طلا، ارز، خودرو و مسکن نیست؛ بلکه در فعالیت های مولد است به سمت خرید بنگاه های تحت تملک بانک ها می روند و روند اصلاحات اساسی در بانک ها با خروج از بنگاه داری کلید زده می شود.
 
تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: تا زمانی که سود ناشی از فعالیت های مولد معقول و بالاتر از سود دلالی نباشد، برنامه های اصلاحات بانکی که در رأس آنها خروج از بنگاه داری است، محقق نمی شود.
 
محمودی اصل گفت: اصلاحات بانکی و خروج از بنگاه داری نیازمند وجود تیم های مدیریتی و نظارتی قوی در بانک هاست، بنابراین بانک مرکزی برای تحقق این موضوع بسیار مهم باید نظام مدیریتی بانکی در سراسر کشور را قوی کند و ابزارهای نظارتی و روش های نظارتی به روزی را جایگزین آنچه تا امروز بوده است، کند.