شناسهٔ خبر: 69799980 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

دولت ترامپ مهاجران را به رواندا منتقل می‎کند؟

ترامپ بار‌ها اعلام کرده که یکی از برنامه‌های کلیدی او اخراج گسترده مهاجرانی است که به‌گفته او، به‌طور غیرقانونی وارد آمریکا شده‌اند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - دونالد ترامپ از زمان آغاز کارزار خود برای انتخابات ۲۰۲۴ ریاست‌جمهوری آمریکا، همواره بر یک موضوع به‌طور ویژه متمرکز بوده؛ این موضوع، اخراج مهاجران از آمریکا است. 

حال که ترامپ به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شده، این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. 

گمانه‌نی‌ها درباره قصد ترامپ برای اخراج مهاجران به کشورهای ثالث

براساس گزارش‌ برخی رسانه‌ها، گروه دونالد ترامپ در حال بررسی امکان اخراج مهاجران غیرقانونی به رواندا در فرآیندی مشابه سیاست بحث‌برانگیز محافظه‌کاران انگلیس است.

درحالی که اخراج مهاجران غیرقانونی یکی از نقاط کانونی کارزار انتخاباتی ترامپ بود، جزئیات دقیق اینکه چگونه او قصد دارد به هدف خود برای اخراج ۲۰ میلیون نفر از خاک آمریکا دست یابد، تا حد زیادی ناشناخته مانده است.

با این حال، براساس گزارش‌ها، یکی از گزینه‌هایی که او در نظر دارد «کشور‌های امن شخص ثالث» است؛ شبیه به طرح رواندا انگلیس که اکنون کنار گذاشته شده است؛ در این طرح قرار بود که مهاجرانی که به‌طور غیرقانونی از کانال مانش عبور می‌کردند به رواندا منتقل شوند تا در آنجا به‌اصطلاح به درخواست‌های پناهندگی آنها رسیدگی شود.

پایگاه سان به نقل از یک منبع نزدیک به اطرافیان ترامپ گفت: ترامپ در کارزار تبلیغاتی خود وعده سرکوب مهاجرت غیرقانونی را داد و او مصمم است که به آن پایبند باشد.

این منبع مطلع اضافه کرد: گروه ترامپ به‌دنبال طرح رواندا است. او در حال بررسی اخراج مهاجران غیرقانونی به رواندا و سایر کشور‌ها است تا آنها نتوانند در خاک آمریکا بمانند. 

با این حال، هرگونه تلاش برای اخراج مهاجران به رواندا احتمالا به روشی مشابه با تلاش دولت انگلیس در دادگاه مورد اعتراض قرار می‌گیرد.

سیاست‌هایی که تشدید می‌شوند؛ ترامپ به‌دنبال اخراج مهاجران به کشورهای ثالث

دیلی‌میل نیز گزارش کرده است که ترامپ پس از روز تحلیف بلافاصله یک سری دستور‌های اجرایی را امضا خواهد کرد که یکی از آنها بستن مرز‌ها خواهد بود. او با اشاره به بحران مهاجرت، به‌طور موقت مرز جنوبی را می‌بندد تا به مقام‌ها فرصتی دهد تا به تعداد زیادی پرونده‌های عقب‌افتاده رسیدگی کنند.

ترامپ مدعی است که دولت جو بایدن به بیش از ۱۰ میلیون نفر اجازه ورود غیرقانونی به آمریکا را داده و تعداد کل مهاجران غیرقانونی به ۲۰ میلیون نفر رسیده است.

ترامپ به‌تازگی تام هومان را به‌عنوان تامین‌کننده امنیت مرزی آمریکا معرفی کرده است، در حالی که سرپرست سابق اداره مهاجرت و گمرک (ICE) دیدگاه منفی درباره مهاجران دارد.

وقتی اوایل امسال از هومان پرسیده شد که «آیا راهی برای جلوگیری از جدا شدن بزرگسالان غیرقانونی از فرزندانشان که شهروند آمریکا هستند وجود دارد»، او پاسخ داد: بله، همه آنها می‌توانند با هم اخراج شوند.

انتقاد کارشناسان از سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ

درحالی که ترامپ مدعی شده که اجرای سیاست‌های مهاجرتی تنها بر افرادی که بدون مدرک در آمریکا هستند تاثیر می‌گذارد، فعالان نسبت به اظهارات قبلی او، که به‌نظر می‌رسد از سیاست‌های رادیکال‌تر حمایت می‌کنند، هشدار داده‌اند.

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که ساکنان هائیتی که براساس قانون فدرال به آنها «وضعیت حفاظت‌شده موقت» ارائه شده، درواقع مهاجران غیرقانونی هستند. او گفت که آنها را اخراج می‌کند.

ترامپ همچنین گفته است که فرمان اجرایی را امضا خواهد کرد که تابعیت حق تولد را محدود می‌کند، حقی که در قانون اساسی آمریکا ایجاد شده و به هر کسی که در این کشور متولد شده باشد، بدون توجه به وضعیت حقوقی والدینش تابعیت اعطا می‌کند.

با این حال، یک وکیل مهاجرت، گفت که چنین تلاش‌هایی مطمئنا با چالش‌های حقوقی قوی در دادگاه مواجه خواهد شد.

حامیان مهاجران هشدار می‌دهند که تلاش ترامپ برای اخراج مهاجران، پرهزینه، تفرقه‌افکنانه و غیرانسانی خواهد بود و به جدایی خانواده‌ها و جوامع آسیب‌دیده منجر می‌شود.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا و گروه‌های حامی مهاجران، در صورتی که ترامپ دوباره حدود اختیارات قانونی خود را آزمایش کند، برای نبرد‌های دادگاهی آماده شده‌اند.

درگیری‌های حقوقی احتمالی در انتظار دولت ترامپ

حامیان مهاجران احتمالا از قاضی‌ها بخواهند که هرگونه طرح اخراج را مسدود کنند؛ این گروه‌ها در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ نیز از قاضی‌ها خواستند طرح او را برای پایان دادن به برنامه DACA (اقدام معوق برای ورود افراد به آمریکا در دوران کودکی) متوقف کنند. 

دریافت اقدام معوق برای ورود در دوران کودکی از USCIS (یک آژانس دولتی مهاجرت) به این معنی است که دولت فرد مهاجر را اخراج نخواهد کرد. این برنامه همچنین به فرد مهاجر امکان می‌دهد که مجوز مجوز کار، شماره تامین اجتماعی و اجازه سفر به خارج از آمریکا را دریافت کند.

سیاست‌هایی که تشدید می‌شوند؛ ترامپ به‌دنبال اخراج مهاجران به کشورهای ثالث

دادگاه عالی تلاش دولت ترامپ برای پایان دادن به DACA در سال ۲۰۲۰ را رد کرد. 

یک فعال حامی مهاجران گفت که دولت آینده ترامپ باید منتظر چالش‌های قانونی درپی برنامه‌هایش برای اخراج مهاجران باشد. 

مرگ مهاجران در مسیر رسیدن به مرز‌های آمریکا

ترامپ درحالی قصد تشدید سیاست‌های مرزی آمریکا را دارد که براساس داده‌های موجود، طی ۸ ماه نخست سال ۲۰۲۴، اجساد ۱۰۸ مهاجر عمدتا اهل مکزیک و آمریکای مرکزی در نزدیکی مرز آمریکا و مکزیک پیدا شدند؛ نیمی از این تلفات زن بودند و زنان ۲۰ تا ۲۹ ساله بیشترین بخش این مرگ‌ومیر‌ها را تشکیل می‌دادند.

در سال ۲۰۲۳، اجساد ۱۱۳ مهاجر در نزدیکی مرز این ایالت با مکزیک پیدا شد؛ در سال ۲۰۲۰، جسد ۹ مهاجر و در سال ۲۰۱۹ نیز جسد ۱۰ مهاجر در همین منطقه پیدا شدند. 

افزایش تلفات مهاجران در مرز‌های آمریکا و مکزیک سبب نگرانی‌ها شدید بشردوستانه شده است.

سیاست‌هایی که تشدید می‌شوند؛ ترامپ به‌دنبال اخراج مهاجران به کشورهای ثالث

یک فعال حقوق مهاجران تصریح کرد: مهاجران در نزدیکی مناطق شهری و در برخی موارد در فاصله‌های بسیار کوتاه از جاده‌ها می‌میرند؛ احداث ایستگاه‌های آب، بهبود ارتباطات از راه دور و تلاش‌های نجات‌دهنده بیشتر، می‌تواند به جلوگیری از تشدید بحران کمک کند.

آنچه سبب افزایش شمار تلفات مهاجران می‌شود، تشدید سیاست‌های ضدمهاجرتی در مرز‌های آمریکا و اعمال محدودیت‌های جدید پناهندگی ازسوی این کشور است.

انتهای پیام/