شناسهٔ خبر: 69797095 - سرویس فرهنگی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

نگاهی به نمایشگاه «چشم در چشم»؛

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارگر

موزه هنرهای معاصر در خیابان کارگر این روزها با نمایشگاه هنر «چشم در چشم» میزبان هنرمندان، دانشجویان و علاقمندان به هنر معاصر در زیباترین پاییزِ تهران است. پاییزی که در چند سال اخیر میهمانانی اینگونه مشتاق با صف طولانی برای دیدنِ پرتره‌های مشهور جهان و ایران به خود ندیده بودند. نمایشگاهی با آثاری از هنرمندانِ ایرانی و خارجی از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در این موزه برپا است.

صاحب‌خبر -
پریسا ساسانی: با نگاه به نمایشگاه‌های نقاشی و عکس که در چند سال اخیر در گالری‌های مختلف برگزار شده است؛ به خوبی می‌توان دریافت که اگر آثار خوب بر دیوار گالری‌ها نمایش داده شود حتما علاقمندانِ هنرشناسی هستند که به پشتوانه شناخت عمیق خود از هنرهای تجسمی، همچنان قدرت تمیز برای حضور در بهترین نمایشگاه‌ از جمله «چشم در چشم» ، با نمایش ۱۲۰ اثر از هنرمندان مشهور در عرصه بین الملل را دارند که تصاویر منتشر ده در فضای مجازی از صف طولانی در خیابان کارگر منتهی به موزه هنرهای معاصرمبین این مطلب است. اشتیاقی در چشم‌های هر هنر دوستی برق می‌زند و می‌توان حیرت، هیجان و برق شادی را از نگاه آنها دریافت.

نمایش گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران از پرتره‌های مشهور

استقبال از نمایشگاه پرتره‌های مشهور ایران و جهان، به واقع نمایش بخشی از گنجینه کم‌نظیر موزه هنرهای معاصر تهران است که به عنوان یکی از مهمترین رخدادهای هنری در هفته جاری در حافظه تاریخ معاصر ثبت شد که تداوم این حضور پُر شور با نظر مساعد معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تمدید نمایشگاه به عملیاتی شد.

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر

مجید ملانوروزی هنرمندِ هنرهای تجسمی که در زمان زنده یاد علی مرادخانی معاون هنری دولت یازدهم به عنوان مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصرتهران حکم گرفته بود در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین یکی از دلایل استقبال از نمایشگاه «چشم در چشم» را آشنایی جامعه هنری ایران با فرهنگ و هنر جهانی عنوان کرد و گفت: جامعه هنری ایران به واسطه گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی با هنر غرب بیش از پیش آشنا شده اند و این درک و آشنایی با هنر موجب شده نسبت به رویدادهای هنری و مفهومی به واسطه تغییراتِ اجتماعی واکنش موثرتری از خود بروز دهند. این در حالی است که ما در دوران دانشجویی شاید به دلیل عدم شناخت هنر غرب، استقبال کمتری می‌کردیم. بنابراین سخن گزافه‌ای نیست اگر بگوییم  این استقبال در چند سال اخیر کم‌نظیر بوده است. 

آثار نمایش داده شده «چشم در چشم» جز آثار مهم تاریخ هنر است
وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان این مطلب که نمایشگاه «چشم در چشم» از رویدادهای مهم فرهنگی است؛ گفت: موزه هنرهای معاصر به دلیل نوسازی بخش‌های مختلف، مدت‌های زیادی بود که آثار مهم هنری را از گنجینه بیرون نیاورده بود و خب آنچه این روزها در موزه نمایش داده می‌شود جز آثار مهم تاریخ هنراست.

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر

این مدیر هنری با اشاره به این مطلب که انتخاب آثار برای این نمایشگاه، انتخاب مناسبی بوده است، گفت: علاوه بر فصل خوبِ نمایشگاهی نکته مهم گزینش خوب آثار است که معمولا این نوع انتخاب‌ها کمترصورت می‌گیرد ولی در نمایشگاه «چشم در چشم» پرتره نقاشی و نقاش‌های مهم و مدرن را در برمی‌گیرد. 

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر

مجید ملانوروزی افزود: یکی از نکاتی که موجب دیده شدن این نمایشگاه شده است؛ توجه به این موضوع است که هیچ محدودیتی را در انتخاب سبک و آثار نداشته‌اند. یعنی در این نمایشگاه می توان آثاری را از کمال الملک، ژازه تباتبایی تا فرانسیس بیکن و پابلو پیکاسو دید. بنابراین مجموع این عوامل مهم دست به دست داد تا نمایشگاه «چشم در چشم» در شرایط اجتماعی موثر به خوبی دیده شود. 
وی یادآورد شد: البته نا گفته نماند در شرایطی که گالری‌های مهمی مثل ایرانشهر و ملت تعطیل هستند ایجاد فضای نمایشگاهی موره هنرهای معاصر فرصت خوبی برای حضور جوانان می‌شود ضمن اینکه این رویداد هنری سلیقه‌های مختلف را در بر گرفته است.
در نمایشگاه هنری «چشم در چشم» نزدیک به ۱۳۰ اثر از هنرمندان ایرانی و غربی روی دیوار رفته که بعضی از آثار جز بهترین متعلقات گنجینه به شمار می‌آیند.

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر

رویکرد پژوهشی یک رویداد هنری
جمال عرب‌زاده نقاش و مسئول این نمایشگاه به ایسنا گفت:« اجرای نمایشگاه مفهومی در یک مجموعه معین معمولا کار سختی است و خوش شانس بودیم که توانستیم در گسترده بالا و با موضوع مشخص به این مجموعه دسترسی داشته باشیم. بر همین اساس می‌توان گفت که این نمایشگاه تا حدی رویکرد پژوهشی و آموزشی داشته است.»
نمایشگاه هنری«چشم در چشم» با گذری بر سیر تحولات هنری و مفهومی هنر پرتره را با آثاری از «آن‌ری‌دو تولوز لوترک»، «پابلو پیکاسو»،« ونسان ونگوگ»،« اندی وارهول»،«آلبرتو جاکومتی»، «جیمز انسور»، «ادوارد مونه»، «جیم داین»،« ژان دوبوفه»، «رابرت راشنبرگ»، «فرنان لژه»، «خوان میرو»، «کمال الملک»، «بهمن محصص»، «مارکو گریگوریان»، «محمود جوادی پور»، «احمد اسفندیاری»، «ژازه تباتبایی»، »کامبیز درم‌بخش»، «غلامحسن نامی»، »مهدی سحابی»، «فرشید ملکی»، «کوروش گلناری »و… به نمایش گذاشته شده است.

مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر

در واقع نمایشگاه «چشم در چشم» (پرتره در هنر مدرن و معاصر/Portraiture in Modern and Contemporary Art) با رویکردی پژوهشی سعی در کنکاش مضامین تصویری مرتبط با پرتره دارد. برخی از جنبه‌های روانکاوانه، بخش‌های اصلی این نمایشگاه را در برمی‌گیرد.
این نمایشگاه از تاریخ ۱۵ مهرماه در گالری شماره یک تا پنج موزه هنرهای معاصر از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ برپا است  و با توجه به استقبال مردمی تا ۴ آذرماه تمدید شده است.
۲۴۳۵۷
مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر مجید ملانوروزی: پرتره‌های نمایش داده شده در موزه هنرهای معاصر،آثار مهم تاریخ هنراست/ از کمال الملک تا فرانسیس بیکن در خیابان کارکر