شناسهٔ خبر: 69789179 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

آخرین رهاوردهای توسعه روستایی در استان فارس چیست؟

شیراز - ایرنا - وضعیت محرومیت‌زدایی در استان فارس هر هفته در قالب گزارش‌هایی از روند اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌ها و طرح‌های مختلف ارائه می‌شود؛ گزارش‌هایی که حاکی از ساماندهی روستاها و توسعه مناطق محروم در جای جای استان هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، آخرین گزارش‌ها از روند اجرای پروژه‌ها و طرح‌های محرومیت‌زدایی روز گذشته اعلام شد که این گزارش‌ها نشان می‌دهد روستاها و مناطق محروم شهرستان‌های اوز، گراش، اقلید، داراب و زرین‌دشت در این هفته در کانون توجه متولیان امر قرار گرفتند و میزان پیشرفت عملیات بهسازی در این مناطق بررسی شده است.

در این هفته همچنین اتفاقات خوبی با اقدامات و اتخاذ تصمیمات جدید مسئولان بنیاد مسکن در این مناطق رقم خورد.

صدور ۷۴ هکتار سند تملکی بنیاد مسکن شهرستان اوز

صدور ۷۴ هکتار سند تملکی بنیاد مسکن شهرستان اوز از مهمترین اقداماتی بود که با هدف توسعه روستایی در این شهرستان انجام شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز که معتقد است صدور ۷۴هکتار سند تملکی به منظور توسعه روستایی در روستاهای فیشور و کهنه انجام شده، در این باره گفت: این اسناد با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک لارستان صادر شده است.

امین کوهپیما افزود: صدور اسناد تملکی اقدامی به منظور تثبیت مالکیت و جلوگیری از تخلفات و تجاوز به حرایم روستاها است.

او از بازدید و کارشناسی ۶۸۱ واحد آسیب دیده از زلزله مرداد ماه سال گذشته در شهرستان خبر داد و گفت: با اعطای تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با کارمزد پنج درصد به منازل احداثی و اعطای تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی معیشتی و اسکان با کارمزد پنج درصد به منازل احداثی و همچنین اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به واحدهای تعمیری‌ گام‌های مؤثری برای ترمیم این خسارت‌ها برداشته شده است.

کوه پیما همچنین درباره عملیات عمرانی در روستای قلات با اجرای عملیات آسفالت ۲هزار و ۸۰۰ متر مربع با اعتبار۵۰۰ میلیون تومان گفت: این عملیات در روستای گلار نیز با اجرای عملیات تک لبه و کانیوو با اعتبار ۳۰۰میلیون تومان تداوم یافت.

صدور ۱۱۰ پروانه ساخت در روستاهای شهرستان اوز و صدور ۱۰۰ فقره سند روستایی و شهری، واگذاری قطعات با کاربری مسکونی به متقاضیان واجد شرایط روستایی و بازنگری طرح هادی روستای شهرک توحید ( کهنه جدید و فیشور تهیه طرح تفکیکی اراضی بنیادی در روستای شهرک توحید) از دیگر اقدامات در عرصه محرومیت‌زدایی بود که مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز به آنها اشاره کرد.

آغاز آبرسانی به واحدهای طرح نهضت ملی مسکن گراش

در این هفته همچنین عملیات آبرسانی به فاز یکم تا سوم واحدهای طرح نهضت ملی مسکن گراش آغاز شد.

فرماندار شهرستان گراش در این باره گفت: پیش بینی می‌شود این عملیات تا دهه فجر سال جاری به پایان برسد.

محمود طاهرزاده اضافه کرد: آبرسانی به ۱۶۴ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن شهر گراش در فاز اول و یک هزار و ۵۰۰ واحد در فاز دوم و سوم با اعتبار حدود ۵۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت آب و فاضلاب استان فارس و نهضت ملی مسکن از دیگر اقدامات اساسی برای رفاه و آسایش متقاضیان در این واحدها به شمار می‌رود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان گراش نیز اجرای این طرح را نقطه عطفی در تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن‌ دانست و گفت: طرح آبرسانی به سایت‌های نهضت ملی مسکن شامل تجهیز ۲حلقه چاه، احداث مخزن ۲هزار و ۵۰۰ متر مکعبی ذخیره، ۱۰ کیلومتر خطوط انتقال و ۲۰ کیلومتر شبکه‌های توزیع آب است که توسط پیمانکار در بخش‌های مختلف در حال اجراست.

ابوذر آقایی اضافه کرد: اعتبار کل طرح بیش از ۵۰ میلیارد تومان است و تاکنون حدود هفت هزار متر حفاری خطوط آبرسانی به سایت نهضت ملی مسکن گراش انجام شده است.

به گفته او عملیات لوله‌گذاری شبکه توزیع آب این سایت نیز از اواخر مهرماه سال جاری شروع شده و طرح تا دهه فجر به سرانجام می‌رسد.

رسیدن برق به یک قدمی طرح‌های نهضت ملی مسکن اقلید

از دیگر اتفاقات خوب محرومیت‌زدایی در این هفته رسیدن برق به یک قدمی طرح‌های نهضت ملی مسکن اقلید بود.

رؤسای ادارات برق و راه و شهرسازی شهرستان اقلید به همراه مدیر و کارشناس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان اقلید از پروژه‌های نهضت ملی مسکن فازهای سه و چهار این شهرستان بازدید کردند و به بررسی مشکلات برق‌رسانی و تعیین بر و کف جهت ادامه و تکمیل احداث شبکه برق و تأمین روشنایی معابر باقیمانده پرداختند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در حاشیه این بازدید با ارائه گزارشی از پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن گفت: تأمین برق و زیر ساخت‌های رفاهی و آسایشی مردم در طرح‌های نهضت ملی مسکن اقدامی در جهت افزایش رضایتمندی آنان است.

محسن اسلامی طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهرستان اقلید را زمینه‌ساز تأمین مسکن متقاضیان مسکن در این شهرستان دانست و افزود: آب و برق از جمله خدمات ضروری و مورد تقاضای مالکان و متقاضیان مسکن در طرح های نهضت ملی است.

او تملک و واگذاری زمین روستایی به میزان ۱۵۰ قطعه، مطالعه و ساماندهی سکونت‌گاه‌ها و بازنگری طرح هادی روستاهای رضاآباد، چشمه رعنا، مهجان، آسپاس، خنجشت، کافتر، شهرآشوب، پهلوانی، ایگدر، رحمت‌آباد، زین الدین، عباس آباد، دردانه، میانرود، لاله‌گون، شهربالا و خارستان علیا را از دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی دانست و گفت: تملک اراضی ملی در محدوده روستا به مقدار۱۵ هکتار، ارائه خدمات فنی ۲۶۵ فقره و پاسخ به استعلامات ۱۱۶ فقره هم با هدف محرومیت‌زدایی در این منطقه انجام شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید ادامه داد:‌ با همکاری اداره ثبت جهت صدور اسناد اماکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در این شهرستان اقدام شده، اجرای طرح هادی در ۲۶ روستا، تملک ارضی ملی ۴۵هکتار و واگذاری زمین به تعداد ۵۵ قطعه و همچنین ارائه خدمات فنی و استعلامات ۱۳هزار فقره از اقدامات بنیاد مسکن در سال گذشته است.

اجرای صدور اسناد تملکی تعداد ۱۴روستای اقلید

برگزاری نشست هماهنگی اجرای صدور اسناد تملکی ۱۴روستای شهرستان اقلید با مشارکت بنیاد مسکن نیز از رویکردهای قابل‌توجه‌ای است که با هدف توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی در این شهرستان رقم خورده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در رابطه با این طرح گفت: این طرح برای تعداد ۱۴ روستا با مساحت ۲۸۰هکتار اجرایی می‌شود.

اسلامی افزود: تفاهم‌نامه صدور اسناد مالکیت روستایی توسط مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس و مدیرکل ثبت اسناد و املاک فارس جهت تسریع در اجرای صدور اسناد تملکی منعقد شده است.

او اضافه کرد: به منظور اجرا و پیگیری تفاهم‌نامه منعقد شده ظرف یک ماه آینده تمامی نقشه‌های جانمایی شده در سامانه کاداستر اداره ثبت جهت صدور سند به نام منابع طبیعی شهرستان صادر و سپس به نام بنیاد مسکن انتقال داده می‌شود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان اقلید در خصوص مزایای تثبیت مالکیت اراضی بنیاد مسکن گفت: این اقدامات با هدف تعیین حدود روستاها، جلوگیری از تجاوز به حریم روستاها و امکان واگذاری اراضی به زوج‌های جوان و متقاضیان در روستاها انجام شده است.

حراست از اراضی بنیاد مسکن در روستای تنگ کتویه شهرستان داراب

در این هفته همچنین سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب بهمراه دو نفر از کارشناسان و معاون عملیات فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان و ضابط قضایی از محل تصرفات و ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه روستای تنگ کتویه این شهرستان بازدید کردند.

سرپرست بنیاد مسکن شهرستان داراب که معتقد است قانون خط قرمز برخورد با تخلفات و تجاوز به حریم روستاهاست در این باره گفت: با مشارکت و همراهی دستگاه قضایی و انتظامی و ضابطین قضایی، قانون در برابر کسانیکه به حریم روستاها تجاوز کنند خواهد ایستاد و مطالبه حق خواهد شد.

هادی نجفی ادامه داد: بنیاد مسکن با حفظ اراضی تملکی و تثبیت مالکیت واگذاری اراضی به زوج‌های جوان و متقاضیان مسکن روستایی را آغاز می‌کند؛ واگذاری زمین و تأمین مسکن روستایی یکی از مطالبات و درخواست‌های اصلی روستاییان این شهرستان است که به حفظ جمعیت ساکن در روستاها کمک می‌کند.

او از پرداخت ۵۳۴ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک‌های عامل با اعتبار۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت۶۴۰ فقره تسهیلات ۳۵۰ میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۲۴ میلیارد تومان را فراهم کرده؛ همچنین با معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات متمم و ۳۲۷ فقره تسهیلات با اعتبار ۴۹ میلیارد تومان به این افراد پرداخت شده است.

رسیدن گاز به یک قدمی فاز نخست طرح نهضت ملی مسکن زرین‌دشت

در آغاز این هفته معاون فرماندار و رؤسای اداره گاز و راه و شهرسازی شهرستان زرین دشت به همراه مدیر بنیاد مسکن شهرستان از فاز یک پروژه نهضت ملی مسکن حاجی آباد شهرستان زرین دشت بازدید کردند و چگونگی انتقال گاز به این طرح را مورد بررسی قرار دادند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین دشت در این بازدید گفت: شروع عملیات حفاری لوله‌کشی گاز نویدبخش تأمین زیرساخت‌های رفاهی در نهضت ملی مسکن شهرستان است و این اقدام بدون شک موجب دلگرمی و افزایش رضایت متقاضیان نهضت ملی مسکن در این شهرستان خواهد بود.

مهرداد کاوه با ارائه گزارشی از اجرای طرح های نهضت ملی مسکن در شهرستان زرین دشت افزود: اجرای این طرح‌ها زمینه‌ساز خانه‌دار شدن جمعیت متقاضی و طیف وسیعی از افرادی است که سالها در انتظار تأمین مسکن بوده‌اند.

او ادامه داد: همکاری با اداره راه و شهرسازی در خصوص تملک و تفکیک اراضی نهضت ملی مسکن در شهر حاجی‌آباد به مساحت ۱۰ و ۲۰ هکتار به تعداد یک هزار و۲۴ واحد و در شهر پیر سه قطعه هشت و ۱۰ و پنج هکتاری به مجموع ۹۳۴ واحد نیز از جمله اولویت‌های بنیاد مسکن است.

کاوه از ثبت نام و پایش نهضت ملی مسکن در این شهرستان خبر داد و اخذ صدور پروانه ساختمانی اقدام ملی در شهر حاجی آباد به تعداد ۸۷۶ واحد و در شهرپیر حدود ۶۳۴ واحد را به عنوان دیگر اقدامات محرومیت‌زدایی در این منطقه دانست و گفت: این افراد به تعداد ۱۴هزار و ۲۴۵ نفر از متقاضیان پایش شدند؛ در شهر حاجی آباد هفت هزار و ۴۳۹ نفر، در شهرپیر ۲ هزار و ۸۵۹ نفر در شهر دبیران سه هزار و ۹۴۷ نفر از متقاضیان این طرح پایش شدند.

اگرچه این اقدامات به صورت هفتگی و با ارائه آمارهای قابل‌توجهی در استان فارس انجام می‌شود اما برخی آمارها و شواهد از زندگی مردم در مناطق محروم حاکی از آن است که اگرچه در طول چهار دهه اخیر اقدامات بسیاری جهت افزایش دسترسی‌ها و خدمات انجام شده، اما محرومیت‌زدایی هنوز هم با وضعیت مطلوب فاصله دارد.

کارشناسان در این حوزه نیز معتقدند که توزیع این دسترسی‌ها و خدمات به طور متوازن رخ نداده و هنوز شکاف قابل توجهی بین مناطق مختلف استان وجود دارد؛ لذا بهتر است این اقدامات با اولویت‌بندی و نیازسنجی مناطق و با شتاب بیشتری انجام شود.