شناسهٔ خبر: 69788702 - سرویس سیاسی
منبع: جوان | لینک خبر

۷ مرحله تغییر

در وجود خود رفتار، اخلاق یا نگرشی داریم که دوست نداریم، اما، چون منشأ آن را نمی‌دانیم یا نمی‌خواهیم بدانیم و از طرفی هم وجودش را دوست نداریم، دست به انکار آن می‌زنیم

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: کانال تلگرامی «آکادمی مدیریت» نوشت: همه ما در مورد تغییرکردن و مراحل تغییر حرف می‌زنیم، اما کوبلر راس در نظریه‌اش در این رابطه، تغییر را شامل هفت مرحله می‌داند که در طول زمان باید از آن عبور کرد. 
۱– مرحله انکار: در وجود خود رفتار، اخلاق یا نگرشی داریم که دوست نداریم، اما، چون منشأ آن را نمی‌دانیم یا نمی‌خواهیم بدانیم و از طرفی هم وجودش را دوست نداریم، دست به انکار آن می‌زنیم. 
۲– مرحله درک تغییر: مرحله‌ای که در آن پرده از آن چیز‌هایی که روزی انکار می‌کردیم، برداشته شده و اتفاقی افتاده که دیگر نمی‌توانیم به مرحله قبل، یعنی انکار بازگردیم. 
۳– مرحله خشم و مقاومت: در این مرحله با سؤال «چرا؟» روبه‌رو خواهیم بود. 
۴- مرحله رهاکردن: بعد از اینکه هیجان‌های منفی و خشم خود را بروز دادیم و به نوعی فهمیدیم این بار که اکنون در پیش روی ماست، جایی نمی‌رود و همراه با ما شده و همین است که هست و دیگر به دنیا آمده‌ایم، دیگر در این جامعه تربیت شده‌ایم، دیگر با این خصوصیات در ظاهر و باطن شریک هستیم... گریبان خود و حتی اطرافیان را رها می‌کنیم. 
۵– مرحله جست‌وجو: ما در بیرون قدم خواهیم گذاشت بدون هیچ خشمی و فقط شبیه یک کودک که دریافت‌کننده محض است، جلو خواهیم رفت تا ببینیم چه می‌شود. 
۶– مرحله درک معنای تغییر: روزی به این نتیجه رسیده بودیم که باید این بار و فشار و مسئله را تغییر بدهیم، اما زمان نیاز بود تا اکنون در این مرحله از «این را نمی‌خواهم!» به «چه می‌خواهم؟ چرا می‌خواهم؟ و چگونه باید تغییر دهم؟» وارد شویم. 
۷– مرحله درونی شدن تغییر: مسیر جدیدمان را انتخاب کردیم و به باری که در دست داشتیم شکل و فرم خاصی دادیم، اما همه چیز پویاست و هر لحظه اگر مراقب نباشیم دوباره سر از مسیر‌های قبلی و انداختن بار‌های اضافی بر دوش در خواهیم آورد. لازمه آن این است که آن ویژگی‌های جدید که آگاهانه انتخاب کرده‌ایم را تکرار کرده و گسترش دهیم. آنها را میان حلقه افکار، گفتار و رفتارمان قرار داده و بچرخانیم تا جزئی از ما بشوند.