شناسهٔ خبر: 69787537 - سرویس سیاسی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

حمایت « شولتز» از گفتگوی تلفنی خود با «پوتین&... -

اقتصاد ایران: صدر اعظم آلمان در واکنش به بالا گرفتن انتقادها به تماس تلفنی اخیر خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از این اقدام خود در برابر این انتقادها دفاع کرد.

صاحب‌خبر -
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «تاگس اشپیگل» آلمان چندی پیش برای اولین بار در تقریباً دو سال گذشته، «اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان با «ولادیمیر پوتین»، رهبر کرملین تماس تلفنی برقرار کرده و از این بابت مورد انتقاد بسیاری مقام های غربی از جمله رئیس جمهور اوکراین قرار گرفت.

«اولاف شولتز» در آستانه عزیمت برای شرکت در کنفرانس جی20 از مکالمه تلفنی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دفاع کرد. شولتز گفت: «این مسئله مهم بود که به او (پوتین) بگویم نمی‌تواند روی کاهش حمایت آلمان، اروپا و بسیاری دیگر در جهان از اوکراین حساب کند.»

شولتز قبل از عزیمت خود برای نشست گروه 20 در ریودوژانیرو به خبرنگاران گفت: او به پوتین گفت که اکنون همه چیز به او بستگی دارد تا بتوان از پایان جنگ اطمینان حاصل کرد.

صدر اعظم آلمان تاکید کرد: مدت ها بود که این گفتگو اعلام شده بود. این مذاکره بسیار مفصل بود، اما همچنین به درک این نکته کمک کرد که رئیس جمهور روسیه در دیدگاه های خود در مورد این جنگ تغییر چندانی نکرده است، که این خبر خوبی نیست.

صدر اعظم آلمان همچنین گفت: ما در مورد این مسئله دیدگاه کاملا روشنی داریم یعنی اوکراین می‌تواند به ما تکیه کند و این اصل صادق است: هیچ تصمیمی بر سر اوکراین گرفته نخواهد شد.

صدر اعظم آلمان در عین حال گفت: به اعتقاد وی اگر به زودی میان رئیس جمهور جدید آمریکا و رئیس جمهور روسیه گفتگوهایی صورت گیرد و رئیس یک کشور مهم اروپایی خودش را وارد مذاکره نکند، این ایده خوبی نخواهد بود. ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی اعلام کرد که از طریق توافق با روسیه در مدت زمان بسیار کوتاهی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

پس از تماس تلفنی شولتز و پوتین، الینا والتونن، وزیر امور خارجه فنلاند، از متحدان اروپایی اوکراین خواست تا نسبت به کرملین خویشتنداری نشان دهند.

وی با اشاره به تماس تلفنی شولتز با پوتین گفت: مهمترین چیز این است که ما درک کنیم که نباید رقابت دیگری برای جلب توجه در کرملین وجود داشته باشد. این واقعیت که سران کشورهای اروپایی به صورت هماهنگ یا ناهماهنگ با پوتین تماس‌های تلفنی برقرار می‌کنند، نتیجه‌ای نخواهد داشت. یک واکنش هماهنگ نه تنها با ایالات متحده، بلکه بالاتر از همه با اوکراین مورد نیاز است .

دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان هم در اظهار نظری انتقادی نسبت به تماس تلفنی شولتز با پوتین گفت: حملات گسترده روسیه به اوکراین در روزهای اخیر نشان می دهد که «دیپلماسی تلفنی» نمی تواند جلوی پوتین را بگیرد. در عوض، او خواستار حمایت «واقعی» از اوکراین است.

شولتز روز جمعه به ابتکار خود با پوتین تماس تلفنی برقرار کرده و دوباره خواستار خروج نیروهای روسیه از اوکراین و تمایل به انجام مذاکرات صلح شد. انتقاد از این تماس تلفنی، از جمله، از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین صورت گرفت.

شولتز تقریباً به مدت سه روز به ریو سفر می کند تا با کشورهای گروه 20 از جمله در مورد مسائلی مانند مبارزه با فقر، حفاظت از آب و هوا و جنگ در اوکراین و خاورمیانه صحبت کند. وی در این باره ابراز تاسف کرد که برخلاف جلسات قبلی – زلنسکی به این نشست دعوت نشده است. وی در این باره گفت: اما در حال حاضر اوکراین بخشی از G20 نیست و زلنسکی نیز از سوی میزبان برزیلی به عنوان مهمان به ریو دعوت نشد.

انتهای پیام/